Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy w wieku 16 lat można przyjmować hormon wzrostu ?

Great White

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod ścisłą kontrolą lekarza, to nie cukierki. Zresztą, nikt ci nie przepisze hormonu wzrostu, tak o, bo chcesz mieć 10 cm więcej.

@Ile masz wzrostu? Po co chcesz brać hormon wzrostu?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

trening fakt swoje ma do wzrostu ale nie wiele. fakt kolega to bral ale on byl naprawde mały przez jakąś chorobę. hormony te można brać nie zależnie od wieku tylko od wskazań zdrowotnych

Opublikowano

Tak,jestem mały.Dodam że trenuje codziennie od 5 lat.

zgłoś się do lekarza , najlepiej prywatnie ,powiedz mu co i jak i powinnien Dać Ci recepte

165,bo chcę urosnąć.

a jaki wiek ?

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

165,bo chcę urosnąć.

Nie dostaniesz, to normalny wzrost. Gdybyś miał poniżej 150 to może.

zgłoś się do lekarza , najlepiej prywatnie ,powiedz mu co i jak i powinnien Dać Ci recepte

Aha. Uważasz, że hormon wzrostu lekarz może przepisać tak od ręki, jak krople do nosa na katar? Trzeba spełnić od chuja warunków, żeby móc przyjmować hormon wzrostu.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Normalny wzrost...Jak jestem w szkole to czuje się jak nie wiem kto,o dwa lata młodsze dzieci mają po 180 cm,u mnie w klasie połowa tak samo.

Dziewczyn jest sporo ode mnie wyższych.

Poza tym jak wspomniałem od 5 lat pływam,codziennie jestem byłym mistrzem Małopolski,jednak coś jest nie halo z tym wzrostem.Poza tym do treningów też się przyda,żeby spalić tłuszcz.

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

Normalny wzrost...Jak jestem w szkole to czuje się jak nie wiem kto,o dwa lata młodsze dzieci mają po 180 cm,u mnie w klasie połowa tak samo.

Dziewczyn jest sporo ode mnie wyższych.

Poza tym jak wspomniałem od 5 lat pływam,codziennie jestem byłym mistrzem Małopolski,jednak coś jest nie halo z tym wzrostem.Poza tym do treningów też się przyda,żeby spalić tłuszcz.

Jak masz 16 lat nie jest tak tragicznie u mnie w klasie mają po 165-170 , poczekaj wszystko się unormuje .

Opublikowano

@up ja to wiem,ale ja się pytam czy ogólnie można przyjmować i czy będę szybciej rósł.

To nie jest zabawa. Pogadaj z rodzicami i zglos sie poprostu na prywatna wizyte do lekarza ;)

Opublikowano

Hormon wzrostu możesz kupić na necie , np na str sklepu kfd ; ) Wystarczy w google kfd sklep wpisać .

Nie, nie kupisz hormonu wzrostu w necie, conajwyżej boostery, czyli substancje wspomagające wytwarzanie hormonu wzrostu.

Km5iG.png

Opublikowano

Stary, jeszcze urośniesz. Gorzej jakbyś miał teraz np 180, tak jak ja. Ja już zbytnio nie urosne a ty tak. Nie ma co w siebie pakować jakieś gó*no bo w przyszłości będziesz miał problemy. Do tego dochodzą wydatki, chyba że srasz kasą to nie wnikam.

beznazwy1za.png

Opublikowano

2@up od pół roku tata się nad tym zastanawiał,dzwonił wszędzie i czytał teraz tylko czeka na moją decyzję.

@up właśnie chyba chodzi o te boostery.

Boostery nie są Ci potrzebne, jeśli masz 165 cm. Poza tym, jesteś jeszcze za młody na przyjmowanie chociażby sterydów, a co dopiero hormonu wzrostu. Musisz poczekać, aż na 100% będziesz wiedział, że po okresie dojrzewania, nadal będzie te 165 cm.

Opublikowano

Czyli mam czekać do tego 19 roku życia ?

Jeśli Twoje ciało będzie się rozwijało do 20 roku życia to czekaj do 20, jeśli do 21 to czekaj do 21. 165 cm to minimalny wzrost, który jest akceptowany, a więc lekarz na pewno Ci go nie przepisze teraz.

Opublikowano

Tak, to nie są cukierki że idziesz i dostajesz. Moja kuzynka chodzi do 4 kl podstawówki, ma jakoś metr wzrostu, i bierze hormon wzrostu ale mowi,że przez 3 miesiące tylko 9mm urosła, i jej chyba nie będą już dawać. To zależy czy jesteś zdrowy, jak zdrowy to dużo ci ten hormon wzrostu da, jak nie to malutko, i może zaszkodzić.

Opublikowano

Może jesteś mały, dlatego że dźwigałeś ciężary za młodu ? Jeżeli tak to trudno bedzie Ci się wybić w góre.

Wzrost jest uwarunkowany genetycznie , ale jeśli chodzi Ci o te ciężary , to powodują wzrost , sam ćwiczyłem w wieku 14 lat , a mam 185 cm - 16 lat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...