Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Społeczność gry i poziom graczy

szymonex524

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Po dzisiejszym dniu stwierdziłem, że poziom graczy w LoL'u tak spadł, że w każdej grze musi być dobrze znany "noob".

Kiedy zaczynałem grę (ok. 1,5 roku temu) To nie było ważne jak się budujesz itp. Nikt nie wyzywał, nie było "OP" postaci, tylko miła i spokojna atmosfera.

Po dzisiejszych 5 grach (1 wygranej) odechciało mi się grać, jak się popatrzyłem na czat to tylko "noob", "suck u", "Polaczki".

Więc ja dziękuję robię sobie przerwę, bo zaraz...

Ps. Jeżeli dałem temat w złym dziale to proszę o przeniesienie.

Pss. Proszę o wypowiedzenie się pod spodem ^-^.

Opublikowano

Nie jest to zly dzial, jest to poprostu dyskusja to tak apropo.

Ogolem faktycznie zazwyczaj tak jest, ze gry stopniowo schodza na psy(popatrz na metina czy nawet minecrafta).

Kazda gra ma fajny klimat rok lub maksymalnie dwa lata po wyjsciu tej gry.

Tak samo z lolem, fajny klimacik byl do wakacji tamtego roku, fajnie sie gralo, nie bylo takiego mocnego flamewaru ze strony innych grac.

A teraz zupelnie na odwrot + jeszcze ten rasizm.

sstwc.jpg

Opublikowano

Ogolem faktycznie zazwyczaj tak jest, ze gry stopniowo schodza na psy(popatrz na metina czy nawet minecrafta).

Tak samo z lolem, fajny klimacik byl do wakacji tamtego roku, fajnie sie gralo, nie bylo takiego mocnego flamewaru ze strony innych grac.

Jeszcze ten rasizm :D

Prawda ja teraz robię przerwę od lol'a bo Nie mam sił od ludzi. Wolę pompki robić ^^

Opublikowano

dlatega teraz dotą 2 się zajmujemy chłopaki i dziewczęta :D nowy klimacik , lub niedługo bądzie heartstone od blizzard hehe karcianka trochę na myślenie xD

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Muszę zgodzić się z tym ;p

Najbardziej dziwi mnie opinia innych graczy <obcokrajowców>, że jak widzą już Polaka to są "ochy" i "achy"... Teksty typu, że przegrana przez polaczka, nawet czasem przed meczem napiszą, iż jest polaczek w teamie, więc będzie przegrany mecz... :huh: Albo polacy piszący po ang., to jest już poniżej marginesu społecznego. Jak POLACZEK może pisać po angielsku, podawać się za obcokrajowca, obrażając swojego rodaka - przez całą grę? A gdy już nerwowo nie wytrzymuje, to wychodzi na jaw, iż jest polakiem i zaczyna pisać po polsku ~geniusz~ A no tak, zapomniałam, że polacy z tego słyną, iż jeden drugiemu jest w stanie wbić 'kosę' w plecy, nawet za głupią grę :P

Co do grania, również mam już dość, gram ok. 2 lat. I porównując graczy, którzy grali rok temu a teraz... TRAGEDIA. Zmiana o 180o...

Opublikowano

Każdy kto robi takie tematy lub żali się w postach, sam nakręca ten cały flame w drużynę, bądź sam do niego dołącza.

W każdej grze są tacy gracze, o czym tu dyskutować? Raz trafisz na lepszych, raz trafisz na gorszych.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Każdy kto robi takie tematy lub żali się w postach, sam nakręca ten cały flame w drużynę, bądź sam do niego dołącza.

W każdej grze są tacy gracze, o czym tu dyskutować? Raz trafisz na lepszych, raz trafisz na gorszych.

Nie nakręcam, bo nie odzywam się do czasu, aż taki typek nie najeżdża na rodziców.

A raczej wtedy taką osobę zapraszam na TS, bo w pisaniu każdy jest cwany, a niektórzy na TSie słowa wydusić z siebie nie potrafią, a co dopiero, aby zaprosić takową osobę na herbatkę :huh:

Flame był, jest i niestety będzie... <_< Bo lepiej kogoś zbluzgać, wyżyć się, działać negatywnie na drużynę, zamiast dogadać się, zaplanować działanie (tzw. team fight) i wygrać lub przegrać, ale z honorem.

Opublikowano

Gdyby nie ta cholerna społeczność to może bym częściej w to grał. Wchodzi polaczek do gry wbija ci się na pozycję i uzasadnia "i pick first noob" i chuj...

Opublikowano

Logika riotu...

Wczoraj dostałem bana za flejm ;) Oczywiście riot jebie z kim się gra i tylko banuje ... Gram z graczami którzy napierdalają na mnie , wyzywają mnie , rodziców , rodzine , tekstami : " Twoja matka zginie na raka/aids " ...

Ale tacy goście bana nie dostaną... Skąd wiem ? ja oczywiście bana dostałem a grałem na koncie siostry to akurat trafił mi się własnie taki noob który we wcześniejszych grach mnie wyzywał... Pozdrawiam RIOT ...

Już lepiej opłaca się grać w Tibie/Metina/Bf3/DotA i inne bo jest mniej stresu. Pozdrawiam

Opublikowano

Logika riotu...

Wczoraj dostałem bana za flejm ;) Oczywiście riot jebie z kim się gra i tylko banuje ... Gram z graczami którzy napierdalają na mnie , wyzywają mnie , rodziców , rodzine , tekstami : " Twoja matka zginie na raka/aids " ...

Ale tacy goście bana nie dostaną... Skąd wiem ? ja oczywiście bana dostałem a grałem na koncie siostry to akurat trafił mi się własnie taki noob który we wcześniejszych grach mnie wyzywał... Pozdrawiam RIOT ...

Już lepiej opłaca się grać w Tibie/Metina/Bf3/DotA i inne bo jest mniej stresu. Pozdrawiam

Skąd wiesz, że Oni nie dostają banów? Taki ludzi jest bardzo dużo ale nie trafiasz zawsze na tego samego. Zresztą musisz takiego gracza zreportować żeby cokolwiek wskórać.

Bana dostaną, prędzej czy później w Trybunale jego sprawa się ukaże i go zablokują, proste, twoja sprawa była na wcześniejszym miejscu.

@Reni

Jeżeli ktoś jest na prawdę wkurzający, polecam takiego tylko zignorować. Nie dawno, w którymś patchu wszedł taki śmieszny myk, mianowicie widzimy pingi nawet zignorowanych graczy (tak mi się wydaje), tak więc problemu z prostą komunikacją nie będzie.

Serio, z ludźmi flamującymi nie ma sensu walczyć, tylko i wyłącznie uspokajać a w ostatecznym przypadku zignorować.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Gram w WoWa od samego początku, wiele się zmieniło w grze... ale flamu nie było i nie ma... A dlaczego ? Bo gra jest płatna i nie mają do niej dostepu dzieciaczki i cała reszta :P To przynajmniej jeden z powodów

Opublikowano

Gram w WoWa od samego początku, wiele się zmieniło w grze... ale flamu nie było i nie ma... A dlaczego ? Bo gra jest płatna i nie mają do niej dostepu dzieciaczki i cała reszta :P To przynajmniej jeden z powodów

Platne gry i free to play to dwa rozne swiaty :)

Ale kazda gra wkoncu schodzi na psy, przez jej popularnosc i czas od powstania mmo :).

Smite teraz sie zmienia w wylegarnie noobow jak slyszalem od kolegi takze macie dobry przyklad :)

sstwc.jpg

Opublikowano

@Up.

Nie gram w Smite od zeszłego miesiąca (a grałem za czasów closed bety). Tak jak mówisz, wylęgarnia noobków bo gimber rozpowszechnił tą gre wśród polaczków.

Co do lola... jest coraz gorzej.. jak widze polaczków którzy najeżdżają mi na matke to żal mi się ich robi... Najlepszy był typ (kraju pochodzenia nie podał) że moi dziadkowie zostali dosłownie "raped"(zgwałceni/wyruchani etc) przez niemców że jestem chujem a moja matka to kurwa... jak się czyta takie coś to chce się jednego, znaleźć typa i przypierdolić...

Ogółem wyznaje jedną zasadę: jak widzę że ludzie są spoko to jestem bardzo komunikatywny, jak widzę że po sobie cisną to ignore i gram dalej.

Opublikowano

Patologia... jako że pisze sprawnie po angielsku to nigdy nie przyznaje się, że mieszkam w Polsce bo to wstyd szczerze mówiąc. Nie wyjeżdżajcie mi z tekstami jaki ze mnie Polak bo Polakiem nie jestem. Pisze po angielsku i nawet jeśli widzę polaków w teamie to się nei odzywam. Lecz czasami gdy widzę jak ktoś krzywdzi angielski mówiąc: I'am sayjed first Iam mid noobs to chuj mnie trafia i wiadomo że Polak ^_^

Są sytuacje kiedy odechciewa się grać, wzięli 4 midderów, 1 afk a 1 się nie połączył i w 3 na mida poszli bo oni solo top ani bot nie pójdą i graj z takimi. Strata 20 minut, a genialnie jest wtedy kiedy surra nie chcą dać bo im się nudzi

Opublikowano

Nie wiem właściwie czemu, ale rzadko ignoruje. Mam wrażenie jakbym przez to miał stracić na komunikacji z drużyną... ale są pingi, i rzadko cała drużyna flame'i, wystarczy jednego delikwenta zignorować. Ale to naprawdę ostatecznie pomaga w dużym stopniu... Gorzej jak taki koleś się do całej drużyny przypier*.. to wtedy wątpię żeby każdy go zignorował, i obie strony tracą skupienie na grze :/

Na temat społeczności LoLa można pisać i pisać...

Najlepsze co może być to założenie Ranked Teamu z ogarniętymi osobami, które się zna (+ TeamSpeak najlepiej) i jazda :3

Opublikowano

Muszę zgodzić się z tym ;p

Najbardziej dziwi mnie opinia innych graczy <obcokrajowców>, że jak widzą już Polaka to są "ochy" i "achy"... Teksty typu, że przegrana przez polaczka, nawet czasem przed meczem napiszą, iż jest polaczek w teamie, więc będzie przegrany mecz... :huh: Albo polacy piszący po ang., to jest już poniżej marginesu społecznego. Jak POLACZEK może pisać po angielsku, podawać się za obcokrajowca, obrażając swojego rodaka - przez całą grę? A gdy już nerwowo nie wytrzymuje, to wychodzi na jaw, iż jest polakiem i zaczyna pisać po polsku ~geniusz~ A no tak, zapomniałam, że polacy z tego słyną, iż jeden drugiemu jest w stanie wbić 'kosę' w plecy, nawet za głupią grę :P

Co do grania, również mam już dość, gram ok. 2 lat. I porównując graczy, którzy grali rok temu a teraz... TRAGEDIA. Zmiana o 180o...

Hehe jak raz pokusiłem się by napisać do twisteda co mi tak bezczelnie sksował penta'killa solo o 'omg nice ks', to odrazu na chacie pojawiła się odpowiedź "Cry polish kid".. co oznacza że polacy są dyskryminowani w tej grze :mellow: Co dziwne ;] Chociaż grałem z 5 razy w pełnym polskim squadzie i muszę przyznać że coś w tym jest :P Jedynie raz udało mi się wygrać w full PL bo enemy to jakieś noobki były... heeh

Opublikowano

Ja tam robie konto na West, bo mam dość polaczków. A przez debilny nick który dawałem jak zaczynałem w to grać, nie mam jak się nawet nie przyznawać że jestem polakiem, a szkoda :\

Opublikowano

polacy grają dobrze zawsze jak gram full pl to jest nie raz 20/ 0 drużynowo , ale potem debil jeden który się obrazi bo ktoś ks i zaczyna wieżę robić bez potworów , drugi się też obraził i afk a 3 leci 5v 1 bo myśli że jak ma 8/0 to pente zrobi, nagle 20/20 drużynowo i gra lose...

Up to zakładaj , ja mam free przeniesienie :) , przeniose się na west i gramy hehe

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Ja mam dobrą metode gdy widze że ktoś zaczyna spinać flamić lub coś podobnego to klikam mój kochany tab i ignoruj automatycznie jakbym go kiedyśpsotkał w grze to już nie będe się musiał męczyć i znowu to robić :D

A wracając do samego tematu w większości gier zespołowych tak jest np nożka jeśli ktoś przepusici kogoś na obronei lub coś w tym stylu to od razu czemu? co? jak? dlaczego? Tyle że tutaj nie da się kliknąć guziczka ignoruj D:

RGFya0xvcmREaWFibG9zX19fZXVuZV9fXzQxNl9fX01lR2VfX18zX19fMTAwX19fbm9uZS5wbmdfX184X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png

Pomogłem daj + to w końcu nic nie kosztuje ;D

Opublikowano

To, że społeczeństwo schodzi na psy to normalna rzecz w grach bezpłatnych. Ja miałem o tyle pecha, że zacząłem grać w Lol'a kiedy już ten flame itd. był. (początek maja tamtego roku) więc nie wiem jak to kiedyś było, a chciałbym :( Pamiętam jak zaczynałem grać w Metka, w Tibie lub nawet w Cs'a (czasy gdzie właśnie Polacy zaczynali grać w te gry) to była bardzo dobra kultura gry. Nawet nie którzy chcieli Ci pomóc jak widzieli, że nie ogarniasz ... a teraz ? od razu piszą: "noob", "idiota" itd. Nie rozumiem czemu nagle prawie wszyscy gracze są do siebie tak negatywnie nastawieni.

Opublikowano

Metin to była bardzo fajna gra zaraz jak powstała...

A co do lola to Ja mało co się komunikuje z drużyną ,jeśli ktoś wyzywa lub słabo gra bo myśli ,że jest koxem...

Opublikowano

Ja jak zaczynałem grać w lola(załozyłem konto przed podzieleniem serwerów west/nodric) to zupełnie inna gra.Grały wszystkie postacie które były a nie "META", adc na mida, i się cisneło z usmiechem na ustach i pingiem 1,5k.Nikt nie wyzywał, raz się wygrywało raz przegrywało.

Lol ma niepotrzebny rozgłos;/

Opublikowano

Ja tam nic nie mam do zarzucenia społeczności LoL'a, osoby które twierdzą, że LOL to ostoja noobów, chyba nie grały w żadne inne sieciowe produkcje.

Opublikowano

Nie nakręcam, bo nie odzywam się do czasu, aż taki typek nie najeżdża na rodziców.

A raczej wtedy taką osobę zapraszam na TS, bo w pisaniu każdy jest cwany, a niektórzy na TSie słowa wydusić z siebie nie potrafią, a co dopiero, aby zaprosić takową osobę na herbatkę :huh:

Flame był, jest i niestety będzie... <_< Bo lepiej kogoś zbluzgać, wyżyć się, działać negatywnie na drużynę, zamiast dogadać się, zaplanować działanie (tzw. team fight) i wygrać lub przegrać, ale z

I po co ten płacz, flejmerów się mutuje zamiast z nimi dyskutować...

Opublikowano

Hehe jak raz pokusiłem się by napisać do twisteda co mi tak bezczelnie sksował penta'killa solo o 'omg nice ks', to odrazu na chacie pojawiła się odpowiedź "Cry polish kid".. co oznacza że polacy są dyskryminowani w tej grze :mellow: Co dziwne ;] Chociaż grałem z 5 razy w pełnym polskim squadzie i muszę przyznać że coś w tym jest :P Jedynie raz udało mi się wygrać w full PL bo enemy to jakieś noobki były... heeh

Czy ja wiem... Jak mam "swoją" 5-tkę polaków - graczy, to nawet dobrze nam idzie, ale są czasem złe dni, że po prostu za cholerę coś przegrywa się :P

I po co ten płacz, flejmerów się mutuje zamiast z nimi dyskutować...

Hmm, jaki płacz? Napisałam, iż taką osobę zapraszam na TS, bo pisać nie warto, gdyż tylko ta osoba potrafi napisać "jesteś kur**", 'wjechać na rodziców, itp. :)

Ignoruje na końcu gry <zaraz po wygranej/przegranej>.

Tak btw.: Jest jakiś limit znajomych na LOLu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...