Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nerfy

Ex?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nerfy są bo dzieci z 1200 płaczą ze np. irelia / lux jest za op (bo jest op xD) i sobie nie radzą.. :x

No cóż niektóre nerfy są słuszne a niektóre nie.. Zapewne ponerfia niektóre postacie tak że będą outplayed po nerfach :P

Akurat lux była op, sam nią owniłem przed nerfem :D

Moim zdaniem nerfić takie postacie jak np. akali po tylko latach jest po prostu głupotą, postać jest chyba od samego początku gry a wraz coś zmieniają. Teraz czekamy na nerf udyra.

beznazwy1za.png

Opublikowano

Nerfy i buffy muszą być, ale przez jakiś czas dla mnie wybierają złe postacie do tego ...

Np. po co nerfią teraz trochę Akali ? ktoś płakał, że za dobra ? nie wydaje mi się (tak wiem ten nerf jak tak mały, że niezauważalny, ale zawsze nerf). Dla mnie powinni znerfić Garen'a, ulti Lux i może jeszcze kilka rzeczy, ale nic nie może mi wpaść do głowy.

Opublikowano

tak juz bywa . nerfili duzo postaci " op " i takie mniej grane zaczęły być grywalne i dawac sobie rade . np. taki Jarvan IV . nikt nim nie grał, a widzicie co sie dzieje teraz ;p

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

Skill, nie postać. Wszystko można wygrać, każdą linie, a że jakieś boby ryczą że Darius Op, to zaczyna być to śmieszne.

Pewnie nawet nie wiecie, że twitch mający obecnie 2 itemy + ult zabija np. Vayne na 2/3 hity.

Beka.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Teoretycznie da się z balansować grę nerfami/buffami, ale jest to niemal nie możliwe po przez ponad 100 postaci i jeszcze więcej itemów.

Przykładowo: gra jest niby zbalansowana a tu nagle nowy item wchodzi i dla postaci x jest to OP item a dla postaci y jest to słaby item, teraz nie wiadomo czy nerfić item czy postać.

ITD...... Albo znerfi się wszystkich junglerów i taki jarvan nagle się staje OP.

Opublikowano

Pewnie nawet nie wiecie, że twitch mający obecnie 2 itemy + ult zabija np. Vayne na 2/3 hity.

Beka.

niezła kosa z niego

nerfy jak najbardziej słuszne, poza tym akali nadal jest dobra, troszke boli ta bańka ale co narzekać? I tak była OP.

Opublikowano

Nie wymądrzaj się. Khazix jest grany wszędzie. W elohell, na turniejach, na normalach. Akali zaś tylko na normalach / w elohell, bo nikt nie wie jak na nią grać, a typy koncza z 20 / 20.

Statystyki, to Ty wiesz, gdzie możesz sobie wsadzić ziom.

Wybacz, gram rankedy (poziom silver) i Kha'zix jak i Akali nie są częstymi pickami. Częściej bierze się Lux, Kassadina, Dianę (jeśli chodzi o mida). Statystyki te są podane tylko z rankedów.

Zarówno na Kha'zixa, jak i na Akali są kontry/mechaniki kontrujące. Przy czym przyznam, że według mnie Akali jest łatwiejsza do skontrowania.

Znawca
Opublikowano

Strasznie denerwuje mnie to, że postacie nerfione to są postacie którymi ludzie grają. Weźmy np. taka lux. Jeszcze nie dawno mało kto nią grał, potem na jakimś streamie ktoś kozaczył lux i tak zaczeła się ''era lux'' Wtedy jakoś nie mieli nawet w planach nerfić lux

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...