Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nerfy

Ex?

Rekomendowane odpowiedzi

Znawca
Opublikowano

Może mi ktoś powiedzieć na ch... tyle tych nerfów ?! Prawie co tydzień nerfią jakieś postacie które wcale tego nerfa nie potrzebują. Rozumiem znerfienie ulta dariusa czy heal u mastera ale bez przesady..

Przez te nerfy postacie staja się coraz to słabsze, aż wgl nie będzie jaką postacią grać. Jezeli dalej tak pojdzie to za kilka miechów postacie będą miały po 200speeda, CD z Q,W,E po 50sec a R co 200sec.

Mi się wydaje, że troszke przesadzają mogli by się zająć czymś lepszym np. nowymi mapkami (bo gra ciągle na tym samym staje się troche monotonna)

A co wy o tym myślicie?

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Nerfy są bo dzieci z 1200 płaczą ze np. irelia / lux jest za op (bo jest op xD) i sobie nie radzą.. :x

No cóż niektóre nerfy są słuszne a niektóre nie.. Zapewne ponerfia niektóre postacie tak że będą outplayed po nerfach :P

Opublikowano

"mogli by się zająć czymś lepszym np. nowymi mapkami (bo gra ciągle na tym samym staje się troche monotonna)"

Chyba wybrałeś złą grę.

Niby kto dostał sporego nerfa w tym patchu za nic? Bo chyba coś przegapiłem.

Opublikowano

Dobrze by było jakby wprowadzili nowe tryby gry i mapy żeby urozmaicić rozgrywki. Poza tym mogliby też przystopować z tworzeniem nowych bohaterów i zająć się sprawami technicznymi :D

Opublikowano

Nerfy jak nerfy muszą być...

Każda postać ma być wywarzona na tyle, by nie mówiło się na nią OP

od początku gry postacie dostają buffy i nerfy, ludzie grają i narzeka tylko mała część ludzi, którzy lubią sobie pograć np. khazixem, dianą czy inną postacia, która przegrać się nie da...

jak taka postać dostanie choć małego nerfa od razu jest płacz, że postać w ogóle nie będzie grywana...

jak tak wam się to nie podoba to po chuj gracie ?

Opublikowano

Jak mozna uznac Ze summoners rift jest monotonne? Kazda gra jest inna. Nie ma takiej samej.

Wg mnie nerfy i buffy sa w porzadku bo te zmiany i tak takie wielkie nie sa, no i troche balansuja gre.

Opublikowano

Może mi ktoś powiedzieć na ch... tyle tych nerfów ?! Prawie co tydzień nerfią jakieś postacie które wcale tego nerfa nie potrzebują. Rozumiem znerfienie ulta dariusa czy heal u mastera ale bez przesady..

Przez te nerfy postacie staja się coraz to słabsze, aż wgl nie będzie jaką postacią grać. Jezeli dalej tak pojdzie to za kilka miechów postacie będą miały po 200speeda, CD z Q,W,E po 50sec a R co 200sec.

Mi się wydaje, że troszke przesadzają mogli by się zająć czymś lepszym np. nowymi mapkami (bo gra ciągle na tym samym staje się troche monotonna)

A co wy o tym myślicie?

Co o tym myśle? Nic nowego, tak jest od początków LoLa, a wiem to bo gram w to długo.

I nic tego nie zmieni... I nic nie ma na to wpływu.... Nerfy, buffy po części są randomowe dla pokazu względem innych graczy, że Riot coś robi i zajmuje się tą grą.

W rzeczywistości te drobne zmianki uniemożliwiają tworzenie czitów do tej gry, cheat zwariowałby gdyby zobaczył że Annie ma 5 dmg więcej z W niż dotąd.

Opublikowano

Po co nerfić ulti Darka ? <3 i tak Darka powinni już zostawić w spokoju.. Jedyna postać która powinna być znerfiona to ulti Lux troszkę żeby po nafeedowaniu się nie zbijala 3/4 hp..

Syn%20Fakera_eune_412_2_text.png

Szukasz supporta ? Pisz pw ;]

Opublikowano

"mogli by się zająć czymś lepszym np. nowymi mapkami (bo gra ciągle na tym samym staje się troche monotonna)"

Chyba wybrałeś złą grę.

Niby kto dostał sporego nerfa w tym patchu za nic? Bo chyba coś przegapiłem.

Akali.

Dobrze by było jakby wprowadzili nowe tryby gry i mapy żeby urozmaicić rozgrywki. Poza tym mogliby też przystopować z tworzeniem nowych bohaterów i zająć się sprawami technicznymi :D

Od tego jest osobny zespół.

Nerfy jak nerfy muszą być...

Każda postać ma być wywarzona na tyle, by nie mówiło się na nią OP

od początku gry postacie dostają buffy i nerfy, ludzie grają i narzeka tylko mała część ludzi, którzy lubią sobie pograć np. khazixem, dianą czy inną postacia, która przegrać się nie da...

jak taka postać dostanie choć małego nerfa od razu jest płacz, że postać w ogóle nie będzie grywana...

jak tak wam się to nie podoba to po chuj gracie ?

Nerfami nie da się zbalansować gry, dajmy przykład takiej lux, przez 2 lata nie dostała żadnego nerfa oprócz zmiany przelicznika na ulti 0.1, była uważana za usellesa. Przez te 2 lata inne postacie dostały nerfa gdy ona się wcale nie zmieniał, jednak przez to że inne postacie dostały nerfhammerami wybija się ponad je. Dlatego nerfami riot nie zbalansuje gry.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Akali.Od tego jest osobny zespół.Nerfami nie da się zbalansować gry, dajmy przykład takiej lux, przez 2 lata nie dostała żadnego nerfa oprócz zmiany przelicznika na ulti 0.1, była uważana za usellesa. Przez te 2 lata inne postacie dostały nerfa gdy ona się wcale nie zmieniał, jednak przez to że inne postacie dostały nerfhammerami wybija się ponad je. Dlatego nerfami riot nie zbalansuje gry.

I tak sie ciesze ze akali dostala nerfa, te gowno solo mogloby palnac pente.

Procz tego nerfy faktycznie nie sa potrzebne dla niektorych postaci, bo czesto jest tak ze postac poprostu psuja zamiast ja tylko znerfic.

sstwc.jpg

Opublikowano

Kolejny polak, polaczek który jedyne co potrafi, to narzekać. Poza tym pomyliłeś gry, to jest stworzone do grania na summoners rift, a inne mapy to tylko dodatki.

Kolejna ciota, która 24/h gra na twisteed treeline, później przegrywa i narzeka na team... żałosne

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Akali i Lux - zasłużony nerf. Lux waliła co 24 seundy po 900 w papiera - 1/2 hp, natomiast akali po 6 miała free kille z papierów jeśli to była walka w pojedynke, poza tym on ma tak masakryczny heal z X itemkiem (zależy czy Wota, czy pisolc), że była unzajebable w 1vs1 czasem 1 vs 2, do tego 3 dashe o zasięgu flasha, niewidka. Bardzo dużo ludzi z wyższego elo uważa, że nerf słuszny, akali to już zaczeli banować nawet, zobaczymy jak teraz, osłabili jej early, żeby nie nałapała w nim tylu killi, bo w late ona była potęgą.

Opublikowano

Riot z nas wszystkich najlepiej wie co robi, każdy narzeka, że ta postać jest teraz do dupy itp. Ale jakby nikt by nic nie powiedział, 90% graczy nie zorientowało by się w ogóle że takowy nerf nastąpił. :)

149208901.png

Opublikowano

Akali.

Jej shroud działał w idiotyczny sposób (delay po opuszczeniu przed pojawieniem się), Q zabierało za dużo na początku gry. To ma być high risk = high reward champion. Z tego samego powodu Elise dostała nerfa. Czytaj dokładniej patch notes, kty.
Opublikowano

Nerf akali słuszny.

Ja czekam na nerfa porządnego dla elise, nie wiem czy tak nie umiem grać na to czy to jest takie mocne.Posiediz na lejnie, wyfarmi na giant belta i wróci i cie zniszczy na kilka hitów mając przy tym 600hp wiecej do ciebie..

Kontra na wszystko.

Opublikowano

Nerf akali słuszny.

Ja czekam na nerfa porządnego dla elise, nie wiem czy tak nie umiem grać na to czy to jest takie mocne.Posiediz na lejnie, wyfarmi na giant belta i wróci i cie zniszczy na kilka hitów mając przy tym 600hp wiecej do ciebie..

Kontra na wszystko.

Wukong ja niszczy :), choc jej wyskok jako tako kontruje ulti to jednak gowno zrobi przy harrasie wukonga z e/q/w.

Kilka razy przeciwko jej gralem wukongiem i nawet nie byla blisko wygranej topa :)

sstwc.jpg

Opublikowano

no jak dla mnie akali rzeczywiscie powinna jakiegos nerfa dostać, bo to jest bardzo wkurzająca, op postać xD q,w,r,e i tak w kółko :/ sam nią w sumie gram więc narzekac nie powinienem ale no... jednak niszczy xD

ae1d1005fe.png

Opublikowano

oni napewno nie daja nerfow ebz powodu , poprostu maja tam z 10 graczy ktorzy graja jak zwykli gracze i oni pewnie mowi co by sie przydalo zmienic itp..ale te nerfy mogly by byc raz na 3 tygodnie a nie co tydzien bo to jest juz przesada ale dam bym im 1 pomysl zeby pasywka katariny nie byla 15s tylko 10s bo to nawet po tylu nerfach jest OP jak ktos nie ma kontry na nia ,ja jestem ciekawey jaka kata bylo przed niej all nerfami

Opublikowano

kata była mocna ale nie obrażenia , miała większy Movement speed i po skoku 50% redukcji obrażeń na 2 sekundy , i kilka innych ale dmg to jej trochę pierw zmniejszyli a potem miała lepszy niż przed .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Eliska i nerf ? Nie powiedziałbym. Postać jest bardzo mocna, jednak Q na 1 lvl zabiera 1/4 many, dobrze że na pająku są darmowe, chociaż przy rangach sobie tego za bardzo nie poużywasz, do tego jest one targetowa, a w TFach dość średnia, stun łatwo ominąć, a w early wystarczy mieć trochę m res.

Opublikowano

Jej shroud działał w idiotyczny sposób (delay po opuszczeniu przed pojawieniem się), Q zabierało za dużo na początku gry. To ma być high risk = high reward champion. Z tego samego powodu Elise dostała nerfa. Czytaj dokładniej patch notes, kty.

High reward powiadasz? Jak akali na midzie przed 6lvl nie ma życia, za to w late jest dobra, co jej znerfimy? Early game! To jest assasyn do #$%^#@. Teraz to ona na topa nawet nie ma co przychodzić, lepsze to niż nafeedować przeciwnika. Spójrzmy na dianę, ma 2x dash, akali posiada 1 wiecej anyway dash Diany większy range i zadaje więcej dmg. Dlaczego akali która ma słabe early ma mieć znerfiony cd na ulti, a diana która ma o niebo lepsze early ma mieć niższy cd niż ona.. Dodajmy do tego że diana jest bardziej useful w late.

652601399840421198520.png

Opublikowano

High reward powiadasz? Jak akali na midzie przed 6lvl nie ma życia, za to w late jest dobra, co jej znerfimy? Early game! To jest assasyn do #$%^#@.

Ano. Akali snowballuje zbyt łatwo. Teraz early game wymaga nieco więcej myślenia, bo przed patchem każdy idiota mógł nią ubijać wszystko co się ruszało. High risk = High reward.

Teraz to ona na topa nawet nie ma co przychodzić, lepsze to niż nafeedować przeciwnika.

Na topa możesz przyjść czymkolwiek, wymaga to trochę więcej wiedzy ale można.

Spójrzmy na dianę, ma 2x dash, akali posiada 1 wiecej anyway dash Diany większy range i zadaje więcej dmg.

Czytasz chociaż co napisałem? Diana po swoje kille leci all-in. Jeżeli poświęcisz swoje cooldowny żeby kogoś zabić to pozostaje Ci tylko flash do ucieczki. Akali ma swój shroud, który jak już wspomniałem działał w idiotyczny sposób bo pozwalał jej na zbyt łatwą ucieczkę.

Więcej dmg?

Diana - MAGIC DAMAGE: 100 / 160 / 220 (+ 60% AP)

Akali - MAGIC DAMAGE: 100 / 175 / 250 (+ 50% AP) + do tego Q, którego każdy bardziej ogarnięty gracz zawsze używa przed dashem - TOTAL MAGIC DAMAGE: 80 / 125 / 170 / 215 / 260 (+ 90% AP)

Ktybai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...