Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] BF P4F

ale97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam dzisiaj chcem ściągnąć gre battlefield play4free i mam kilka pytań

1.Trzeba wydawać kase rl żeby kupić ulepszyć broń ?

2.Kupione bronie są czasowe ?

3.Łatwo wbić się w rytm gry ? (ogarnąć itp)

4.Prosze napisać plusy i minusy gry

5.Czy warto grać ? Czy gra przynosi dużo frajdy ?

6. ile zajmuje ?

7.jak sie zdobywa jakieś ulepszenia do broni tłumiki itp ?

8.ile trwa jeden mecz

Opublikowano

1. Można ale też nie trzeba

2. Można kupić na czas i na 4ever

3. Są 2 tryby gry i parę map więc nie jest trudno

4. +Dużo osób w to gra
-Dużo płaczków ale to jak w każdej grze

5. Czemu nie? Jak lubisz takie gry jak najbardziej przynosi dużo frajdy

6. +/- 1,5Gb

7. DailyDraw - codziennie masz los dzięki któremu możesz zdobyć "coś", bądź kupić za PLN

8. Czasami 5 minut a czasami 45 minut zależy od trybu gry, ilości graczy i ich "poziomu" gry

Opublikowano

Na 1 konto 2 postacie, więcej trzeba dokupić, ale najlepiej po prostu zrobić 2 konto na inny email z 2 innymi klasami. Co do czasu gry to zwykle +- 11 minut. Ściągaj, bo to jeden z najlepszych darmowych FPSów ;) Są naprawdę duże mapy w porównaniu do innych.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Po wybraniu postaci już nie da się zmienić.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Na stronie BFa masz wyszukiwarkę graczy, wpisujesz jego nick i zapraszasz. Jak przyjmie to będziesz widział kiedy jest online, na jakim serwie gra i będziesz mógł do niego dołączyć

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Musisz dać punkt treningowy w pilotowanie heli ;) Zdobywasz je przy wbijaniu kolejnych lvli, a dajesz w zakładce z gwiazdką w menu gry. Jak masz po polsku grę to wszystko jest opisane. Masz tam też granaty, jety itp.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

hmm da sie jakoś wybrać mape na jakiej chce sie grać albo tryb rozgrywki ? czy to samo wrzuca gdzie popadnie ?

jak dać na cały ekran ?

Opublikowano

Na cały ekran ustawiasz w opcjach (tryb pełnoekranowy chyba). Jak wchodzisz w wyszukiwarkę serwerów, to masz napisane obok nazwy serwera tryb gry i mapę.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Heli i samoloty: Dalian, Oman, DragonValley + 1 transportowy na Karkand Rush i Sharqi Rush. Dla snajpera Oman, Karkand, Mashtuur.

EDIT:

500 post :>

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Heli i samoloty: Dalian, Oman, DragonValley + 1 transportowy na Karkand Rush i Sharqi Rush. Dla snajpera Oman, Karkand, Mashtuur.

EDIT:

500 post :>

Podnieciło Cię to? OMFG mam 500 post teraz budzę respekt na forum zajebiście. Myślisz, że kogoś obchodzi

to ile masz postów? Tu liczy się treść wypowiedzi i sensowność. Ale cyferki pod avatarem sobie w dupę wsadź i się tak nie podniecaj.

@Topic: Tu masz ładny TuT dla początkujących z heli i jetami: http://www.mpcforum.pl/topic/554335-tutlatanie-helikopterem-i-odrzutowcem/

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

@UP co zazdrościsz mu że tak mu pojechaeś? co z tego że napisa? nie móg? i gdzie on się podnieca? ^^ napisa tyko że 500 post i tye... troszke ogarnij ^^

@TEMAT

hei są na dragon vaey, oman, da*ian a campy dobre znajdziesz na większości mapek ^^

YAY

Opublikowano

Hej, kolego, spokojnie... Czy ja piszę "ŁOO KU*WA, JESTEM ZAJE*ISTY, NAPISAŁEM 500 POSTUFF"? Nie, tylko pozwoliłem sobie zaznaczyć taki kamień milowy. Porównaj sobie mnie z innymi, którzy mają w sygnie datę co pięćdziesiątego postu. Tu liczy się treść wypowiedzi... OK, więc wedlug Ciebie wcale nie pomogłem autorowi? Bo według mnie po prostu odpowiedziałem na jego pytanie. Skoro ty jesteś taki pomocny, to niech ktoś potwierdzi, albo zrób jakiegoś tuta czy coś.

Koniec flamewaru.

PS. Według Cb nikogo nie obchodzi liczba postów... w porządku, ale chyba inaczej każdy odniesie się do takiej samej wypowiedzi, gdy napisze ją ktoś z 5 postami albo np. Keniger czy Googlus. W pewien sposób świadczy to o tym, że ktoś ma pojęcie o tym, co pisze. A skoro cię to nie obchodzi... po co czytasz?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jak na razie nie da się zmieniać miejsca odradzania, albo cię odradza w jakimś (chyba losowym?) kontrolowanym przez twoją drużynę punkcie kontrolnym albo podczas odradzania możesz wybrać respa w bazie (jak drużyna nie ma przejętego ani 1 pkt kontrolnego to automatycznie respi w bazie)

LOL

Opublikowano

Jak na razie nie da się zmieniać miejsca odradzania, albo cię odradza w jakimś (chyba losowym?) kontrolowanym przez twoją drużynę punkcie kontrolnym albo podczas odradzania możesz wybrać respa w bazie (jak drużyna nie ma przejętego ani 1 pkt kontrolnego to automatycznie respi w bazie)

Respi w najbliższej przejętej fladze, albo jak zginiesz w bazie i dasz odrodzenie w bazie to cię urfa na spadochronie za linię wroga przeżuci...

Ewentualnie randomowo na rushu albo na flarze i szturmowcu z przywołaniem.

436951440626370320491.png

Opublikowano

No staty trochę słabe... ale to początek, nie przejmuj się.

Na snajperze się znam więcej, więc Ci więcej doradzę:

1. Jeżeli wolisz grać agresywnie, na średni dystans, to na odpowiednim lvlu bierz M24, a potem L96 (najlepiej JTiger). Najlepsze dodatki to lufa Precyzyjna, Vipery (JTiger), kolba z JT i luneta standardowa lub pustynna, którą możesz wylosować ze zrzutu, ale to jak będziesz miał sporo Funds.

Jeżeli kampisz, to bierz M95, niestety nie ma słabszego odpowiednika. GOL jest celny, ale nie polecam bo na heda potrafi zabrać dziewięćdziesiąt parę HP. Dodatki to lufa Precyzyjna, kolba tak naprawdę obojętna, bo u snajpera różnica jest mała, magazynki na dodatkowe ammo i luneta jak wyżej.

2. M24 i L96 nie graj powyżej 200 metrów, a M95 poniżej 70 - 100.

3. Zmieniaj pozycję co kilka killi, bo przez killcam łatwo Cię znajdą. Jeżeli więc położysz snajpera i zostaniesz w miejscu, to praktycznie po Tobie.

4. Punkty dawaj w czujnik ruchu, claymore'y, w granaty (nie za dużo), drabinki, dodatkowo możesz sprint, radar czy co tam chcesz z prawego drzewka (o pojazdach oczywiście nie wspominam, bo to według Twojego uznania).

5. O bullet dropie chyba wiesz? Jeżeli nie, to na dalsze odległości musisz podnosić celownik. To nie COD, tu jest trochę realizmu i pocisk opada :D

6. Nie siedź w takich oczywistych miejscach, jak np. dźwig. Chowaj się między skałami, z boku mapy lub na dachach, ale tam, gdzie masz chociaż jedno podwyższenie, które Cię zasłania z jednej czy dwóch stron.

7. Jeśli nie trafiłeś kogoś za pierwszym razem, to najlepiej odejdź kilka metrów w bok, bo może Cię wyśledzić po smudze, którą zostawia pocisk. Szczególnie, jeśli to też snajper.

8. Skup się na oczyszczaniu flag, bo zwykle biegnie na nie sporo ludzi, a nie na pojedynczych fragach.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Kiedy wbijasz lvl, dostajesz 1 punkt treningowy. Możesz go przydzielić w menu gry, w zakładce z symbolem gwiazdki. Zobaczysz dwa "drzewka" treningowe, na których są takie umiejętności jak np. rzucanie granatów, pilotaż heli, szybsze wspinanie się po drabinkach i inne. W miarę przydzielania punktów odblokowujesz następne. Kiedy w jedną umiejętność dasz kilka punktów, to efekt będzie lepszy, np. więcej granatów, krótszy reload rakiet w heli itp. Zresztą wszystko jest opisane :D Bo wziąłeś chyba polską wersję? Jeżeli nie, to możesz zmienić na stronie BFa na polski.

PS. Kiedy dasz punkty w granaty, czujnik ruchu, miny itp. musisz je wyjąć z ekwipunku na pasek, żeby móc ich używać.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...