Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Latanie helikopterem i odrzutowcem

Paczuch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uzyskano zgodę od xamizo, jest to bardziej rozwinięty TuT, poprzedni autor nie postarał się zbytnio, jego temat został zamknięty...

Moim celem było bądź jest wytłumaczyć to i owo początkującym graczom jak "nauczyć" się latać tymi środkami w grze. Oryginalny, był nie zbyt zrozumiały, tutaj wszystko (ba, prawie) wyjaśniłem.

Wstęp

Pierwszy raz masz do czynienia z Battlefield Play4Free... jesteś całkiem nowym graczem, pewnie zauważyłeś nie na jednym serwerze bądź mapie że również są śmigłowce i odrzutowce. Z zapałem podbiegasz do niego, nie możesz się doczekać kiedy dosiądziesz za stery helikoptera/śmigłowca... podbiegasz, bach! Możesz wbić jako pasażer albo nie możesz całkiem... skaczesz, strzelasz, myślisz że coś to da? Oczywiście że nic, wystarczy wyuczyć się odpowiedniej umiejętności... Zapraszam.

Wymagania

- co najmniej dwa pkt. "Treningu", można zdobyć je poprzez nabijanie LvL'i, co jeden poziom jest nam przyznawany jeden pkt. bądź kupno ich. (jeden do śmigłowca dodajemy, jeden do odrzutowca...).

- oczywiście... postać, na każdą klase to jest.

Szkolenie

Śmigłowiec

Zacznijmy od... helikoptera. Posiada ona ikonę śmigłowca, z lotu ptaka, przedstawię wam jak to wygląda...

tutheli.png

W moim przypadku, mam Enginnera, jak wspomniałem, jak wybierzecie jakąkolwiek klasę, będziecie mieć do wyszkolenia tą umiejętność. Wystarczy kliknąć LPM (Lewy Przycisk Myszy) na tą ikonkę, zeżre nam jeden Skill Pkt. lecz jeżeli chcemy tą umiejętność posiadać, to jednak trzeba...

1/3 - Pozwoli nam mieć kontrole na śmigłowcem. (latać, strzelać nie wiadomo gdzie)

2/3 - Skrócony czas przeładowania rakiet o 5 sek.

3/3 - Skrócony czas, lecz o 10sek.

Odrzutowiec

Następne co będzie to następny powietrzny środek transportacji i ofensywy, odrzutowiec. Ikona wygląda nieco inaczej w przypadku Huntera... z lotu ptaka widzimy odrzutowca. Wygląda ono tak...

tutodrzu.png

Również celujemy na tą ikonkę następnie co klikamy LPM na tą ikone. Jest również na każdą klasę.

1/3 - To pozwoli nam na pełną kontrole nad Odrzutowcem.

2/3 - Rakiety powietrze-powietrze przeładowują się krócej o 5 sek.

3/3 - Rakiety powietrze powietrze przeładowują się krócej o 10 sek.

Postanowienia końcowe

Zabrania się kopiowania tego tutorialu, jego celem jest pomoc niedoświadczonym graczom. Wszelkie pytania proszę wypisywać pod tematem, mam nadzieje że posypią się na moim profilu Lajki.

@TuT by RazorS12, zezwolono zgode na modyfikowanie od xamizo. Modyfied by Paczuch 2012, MPC Forum.

10906.png

Opublikowano

@Up

to proszę daj mi linka- bo narazie nie wydaje mi się aby jakikolwiek był prócz tego...

A to czy jest to spam czy nie - określi to moderator. On ma moje pozwolenie na napisanie tuta, bo poprzedni był zaniedbany i skromniutki.

Opublikowano

Masz moje drzewko skilli zrobione, tam jest opis, człowiek z mózgiem ogarnie... jest napisany co to jest i co daje, temat jest podpięty, po co robić kolejne, tylko więcej tematów się robi i ludzie nie wiedzą gdzie szukać

Opublikowano

Masz moje drzewko skilli zrobione, tam jest opis, człowiek z mózgiem ogarnie... jest napisany co to jest i co daje, temat jest podpięty, po co robić kolejne, tylko więcej tematów się robi i ludzie nie wiedzą gdzie szukać

Lepiej jeden temat, z wytłumaczeniem niż za kilka dni kilkanaście z podtekstem "jak się lata proszę o pomoc!!!!!!!".

10906.png

Opublikowano

Haha, facepalm

Cos na temat ACTA.

Sa 4 osoby, a, b,c i d.

Osoba A jest na nie dla ACTA, osoba B jest kumplem A ale nie ma zielonego pojecia o co w tym chodzi, mniejsza o to, tez jest na nie, osoba C to rodzina A, wiec czemu by nie zaprotestowac przeciwko ACTA, D to przyjaciel wszystkich osob, i nie wypadaloby byc za wprowadzeniem ACTA.

1/4 osob nie ma zielonego pojecia o ACTA.

Opublikowano

Haha, facepalm

Co masz na myśli? Coś jarałeś? Nie widziałeś Screenów? Nie wiedziałeś o tym? : O

10906.png

Opublikowano

Co masz na myśli? Coś jarałeś? Nie widziałeś Screenów? Nie wiedziałeś o tym? : O

Smieje sie z ciebie, bo nawet nie wiesz co piszesz

Cos na temat ACTA.

Sa 4 osoby, a, b,c i d.

Osoba A jest na nie dla ACTA, osoba B jest kumplem A ale nie ma zielonego pojecia o co w tym chodzi, mniejsza o to, tez jest na nie, osoba C to rodzina A, wiec czemu by nie zaprotestowac przeciwko ACTA, D to przyjaciel wszystkich osob, i nie wypadaloby byc za wprowadzeniem ACTA.

Opublikowano

1. Temat mógłby być kontynuowany w poprzedniej odsłonie, wystarczyło dopisać parę linijek. Nie rozumiem po co jest on zrobiony jako nowy.

2. Nie jest bardziej rozwinięty, po prostu odpowiedziałeś na moje pytania (+).

3. Mniejszej czcionki już nie było ? Może warto to powiększyć...

4. Brawo za chęci, widać, że się starasz (+).

5. Jak to xamizo pozwolił kopiować czyjąś pracę, bez wiedzy autora ?

Tut dobry, aczkolwiek pisany jak dla mnie na pokaz.

//tamten ziomek miał wywalone na temat , a na forum był ostatnio dostępny przed dwoma tygodniami, na pw. też nie był łaskaw odpisać , więc zleciłem napisanie tegoż tematu.

x.

Opublikowano

Smieje sie z ciebie, bo nawet nie wiesz co piszesz

Hmm... pomyliłeś adresy, kolego?

10906.png

Opublikowano

Juz widze setny tutorial ja ten temat, masakra :)

Cos na temat ACTA.

Sa 4 osoby, a, b,c i d.

• 1 rok później...
Opublikowano

Tu nie ma nic o lataniu helikopterem / odrzutowcem... tu jest info jak zdobyć umiejętność.

2636492449.png

Pomogłem? To dobrze :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...