Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ Pytanie ] Jakie postacię są wg was trudne i dlaczego ?

fristalio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nidalee jest według mnie trudną postacią, trzeba dobrze ogarniać celność z Q, do tego wiedzieć jak się zachować w poszczególnej sytuacji, czy wskoczyć na pumę, albo na odwrót. Ja osobiście kompletnie nie ogarniam nidalee.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Akali to trudna postac, trzeba umieć robic kombinacje skilli, trzeba pamiętac o a. ataku, bo to zwieksza skudecznosc combo.

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Jak dla mnie najtrudniejszy jest Karthus. Niby gram w tego LoLa od dwóch lat, mam tego golda itd., ale tą postacią nie umiem grać ^^

Jeżeli ktoś opanuje rzucanie bombek na poziomie graczy z topki, to bez problemu wygra każdy mecz ;)

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Karthus jest łatwy... przecież Q używasz kiedy po prostu masz zasięg i wiesz, że trafisz.... E tak samo, aczkolwiek tego bym tak czesto nie używał, no chyba, że ktoś się w nas wbije, ult to po prostu wyczucie jak duży DMG zadasz ;) a w teamfightach to możesz nawet iśc popełnić samobójstwo, a swoja aura z E i spamu bombkami łatwo się carruje ( passywka )... wedlug mnie to nie jest trudne...
według mnie trudny jest :
-Alistar
-Urgot
-Orianna

Opublikowano

Fizz, bardzo wielu graczy nie ogarnia tej postaci, a imo. jeden z lepszych picków do carrowania gry do 1800elo .

Powód jest prosty, dobrze grasz- nie nafeedujesz na lini, przy dobrej prezycji powinieneś ominąć wiele ataków ze strony przeciwników, nawet kontrującym atakiem ze swojej strony, przykładowo gdy lux/morgana rzuca q, ty wpadasz w przeciwnika i nawalasz combo, dowalasz ignite + ulti i gra skończona .

Opublikowano

Ja nie moge ogarnąć Ashe - nie wiem czemu...

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Do tych najcięższych moim zdaniem należą :

Quinn : umiejętność zachowania się w danej sytuacji ; ogólna umiejętność gry, farmienia ; WBREW OPINIOM ONA WCALE NIE JEST SŁABA.

Heimerdinger : jedna z najrzadziej widzianych postaci, a za razem najtrudniejszych, moim z daniem z powodu niemożności wielu graczy do zdziałania nim czegokolwiek.

Syndra : Ciężkie skillshoty, ale zależy od gracza, aczkolwiek gra Syndrą skupia się na farmieniu i jak największym wyfeedowaniu się jeśli to możliwe na linii, a jeśli nie to poprzez roam. Trzeba wiedzieć ile kul można "wycisnąć". Do samej gry nią trzema mieć jaja i nie grać pasywnie.

@Wszyscy up co pisali o Karthusie.

Ludzie, czy wy macie coś z głową ? Karthus to postać, którą spamujesz tym Q, trafisz to dobrze, nie trafisz to nie ma różnicy. I tak się za szybko nie wysrasz z many pod warunkiem, że masz łezkę. Ulti trudne ? Haha. Wystarczy tylko znać dmg jaki walisz i już masz łatwe kille.

@M00n3r

Jak dla mnie najtrudniejszy jest Karthus. Niby gram w tego LoLa od
dwóch lat, mam tego golda itd., ale tą postacią nie umiem grać ^^

Jeżeli ktoś opanuje rzucanie bombek na poziomie graczy z topki, to bez problemu wygra każdy mecz ;)

Wycarrowali Cię do tego golda, bo nie wierzę, że osoba grająca 2 twierdzi, że Karthus jest taki w prze chu trudny.

Opublikowano

Draven- Lapanie toporkow moim zdaniem jest trudne (ofc kiedy są 2)

Rumble- Ciezko wycelowac ultimate tak zeby przeciwnik mial bardzo trudną ucieczke

riven_league_of_legends_signature_2_by_c

Opublikowano

Dla mnie Draven, łapanie dwóch tasaków w samym środku tf-u nie jest dla mnie przyjemne, niejednokrotnie siłą bezwładu znajduję się w samym środku.

Cassiopeia, trzeba cały czas monitorować odległości mdzy tobą a przeciwnikiem, i nie pozwolić sobie za wiele

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Dla mnie Draven, łapanie dwóch tasaków w samym środku tf-u nie jest dla mnie przyjemne, niejednokrotnie siłą bezwładu znajduję się w samym środku.

Cassiopeia, trzeba cały czas monitorować odległości mdzy tobą a przeciwnikiem, i nie pozwolić sobie za wiele

Dravenem trzeba wiedzieć, kiedy złapać axe w teamfighcie, a kiedy nie. Btw, to nie TASAKI tylko TOPORY.

Dla mnie trudny jest Brand. Trudno mi się gra nim gdy ktoś weźmie na mnie kontre i spokojnie zza minionów może mnie harrasować bezsens :]

Myśl zanim coś napiszesz, IMHO. Każda postać, którą się skontruje ma jakieś problemy, począwszy od harrasu po mocniejsze wbity.

@Topic

Żeby nie było dodam tu jeszcze Zaca. Jest dość ciężki, bo trzeba wiedzieć jak używać skoku, jak i innych skilli, ale również trzeba umieć kontrolować jego ultimate i wiedzieć kiedy go użyć.

Opublikowano

Uhh... No, a Twisted Fate? Sam osobiście "wymasterowałem" go w 80/90%? Jednak kiedy widzę, że TF jest na rotacji, zaczyna się "stunowanie z niebieskiej karty" lub rzucanie żółtej na minionki. U TF-a trzeba widzieć kiedy użyć Ult-a i nie spanikować przy wyborze karty w TeamF :D

Diss_Stream.png

Opublikowano

Według mnie dla początkujących graczy, opanowanie Syndry jest nie-lada zadaniem. Są też takie osoby, które w dobry sposób ogarniają topa, lecz na pozycji (np.) supporta po prostu 'lamią'.

Opublikowano

Orianna jest ciężka. . grałem tą postacią i ni chuja nie ogarniam tej kuli, aczkolwiek bardzo mi się podoba ;)

Z tego co widziałem, to Syndrę ciężko ogarnąć, to rzucanie skilli itp.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Akali to trudna postac, trzeba umieć robic kombinacje skilli, trzeba pamiętac o a. ataku, bo to zwieksza skudecznosc combo.

Sory, ale nie da sie tego nie zhejtować, Akali to trudna postać? WTF? To chyba najłatwiejszy champion w grze, 0 skillshotów, energia jej się praktycznie w ogóle nie kończy, napierdalasz losowe klawisze i masz pente,błagam cie... Trudny to może byc Malzahar, zero CC, zero escape systemu, 2 skillshoty z którego jeden jest trudny do trafienia, ten champ stawia na full DMG, ale Akali? Ja jebie, nie odpalaj Doty 2 nigdy bo się chyba załamiesz.

Opublikowano

Sory, ale nie da sie tego nie zhejtować, Akali to trudna postać? WTF? To chyba najłatwiejszy champion w grze, 0 skillshotów, energia jej się praktycznie w ogóle nie kończy, napierdalasz losowe klawisze i masz pente,błagam cie... Trudny to może byc Malzahar, zero CC, zero escape systemu, 2 skillshoty z którego jeden jest trudny do trafienia, ten champ stawia na full DMG, ale Akali? Ja jebie, nie odpalaj Doty 2 nigdy bo się chyba załamiesz.

Malzahar 0 cc. Jesus fuckin Christ... AoE silence, snare z ulta? Nie ma cc, w ogóle...

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Lee moim zdaniem najtrudniejszy, trzeba mieć szybkie paluszki i w miarę dobrą orientację w terenie żeby coś nim grać, nie mówie już o takich prosach jak np. Diamond który sobie skacze przed Ciebie 1 mm i cie kopie do tyłu, Q to chyba najbardziej chujowy skill shot w grze, do tego late game jako carry deffender lub nienajlepszy inicjator.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...