Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Item Hack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam takie pytanie jak to możliwe że koleś w grze multiplayer dzisiaj pokazał mi item hacka... Naprawde!!

Wszedł na moje konto i dodał mi itema zalogowałem sie i go miałem... Niewiem jak on to zrobił dlatego sie pytam napisał że używał

C++ i Sock 4/5 Win Functions .. Niewiem o co chodzi dlatego was sie pytam

nostaleh.png
Opublikowano

Nie istnieje coś takiego jak item hack,żeby coś takiego zrobić jest potrzebne połączenie z bazą danych gry,co nie jest wcale łatwe bo pewnie ma ono hasło typu sdfhgdkjfghfjksdhfvnjcmhnlkhvfnkcvlnfklgklfdjkdjglkdrjlkdjgldkjlkdjflkds.

Pewnie dał Ci itemka,a w tym hacku co dał Ci do ściągniecia jest keylogger i tyle.

Par7494047.512.jpg

Opublikowano

Szczerze to nie wiem, to może zna hasło do tej bazy danych albo to był admin ;p

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Ta napewno ciekawe jaki admin dał by mi itemy za free...Ten item nie był darmowy bo żeby go zdobyć trzeba zainwestować około 100-200 zł

PS.Napisał mi że nie potrzebuje hasła do DB poprostu wpisuje w swoim programie id i hasło potem spawnuje item LOL

nostaleh.png
Opublikowano

Powiedz coś więcej. Jaki to był item, nick tego kolesia.

2vnrryq.png

Pamiętaj o naciśnięciu przycisku lubię to kiedy ktoś ci pomoże! ;D

2974969666.png

Opublikowano

Jak ktos gra to :

Hermes

fruo

Możliwości:

1.Włamanie się do bazy microvolts (wątpię)

2. Koleś na twoim koncie wygrał ze skrzyni z bossa coupon i wysłał przechwycony przez wpe pro pakiet kilkadziesiąt razy. Czy w eq było coś jeszcze? (możliwe)

3. Kłamiesz (Bardzo możliwe xD)

4. Koleś jest magikiem

2vnrryq.png

2974969666.png

Opublikowano

Mowie kurde ze on wpisal haslo i wybral np. Bron

Napisz do niego na skype frouit.sl doda ci hermesa na konto i bedziesz mial dowod.

Miałeś w eq coś po za tym?? odp.

2vnrryq.png

2974969666.png

Opublikowano

Nie bo to bylo nowe konto.

No to nie wiem jeżeli chodzi o bronie w microvolts to są one po stronie serwera więc musiał mieć jakiś dostęp do bazy danych.

2vnrryq.png

2974969666.png

Opublikowano

Wierzę Ci w to, miałem podobną sytuacje na Metin2 PL, tylko nie z itemami tylko ze skillami na P od GM.

Z tego co wiem MicroVolts ogólnie ma słabe zabezpieczenia przed modyfikacją różnych rzeczy znajdujących się w grze, możliwe że w tej grze zadziałał mu jakiś adres lub coś w tym stylu.

Ludzie zbytnio przyzwyczaili się, że gier multiplayer nie da się hackować ale zawsze jakieś sposoby istnieją, na mpc raczej nikt Ci nie pomoże ale na zagranicznych forach otrzymasz dokładniejsze informacje na pewno.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Ma słabe zabezpieczenie żeczy będących po stronie klienta.

Na Microvolts wszystkie rzeczy dotyczące lvl, mp, rt, itemów są po stronie serwera. Jedyne co przychodzi mi na myśl, jeżeli to prawda że ma IH, to to że ten koleś kupuje w sklepie zwykłą broń za mp i za pomocą wpe pro przechwytuje pakiety wysyłane do serwera. Później edytuje pakiet tak aby zamiast zwykłej broni otrzymać tę za kupony.

@edit

Po napisaniu do tego kolesia odpisał mi to

"I can get you any god you want for $50, any coupon non-god wep for $30, any capsule wep for $10" Więc koleś chce za to kase. Ci dał za darmo???

Aha skoro to nowe konto to podaj mi na pw pasy do tego konta albo screen shoty z eq oraz z purchase history ze strony microvolts. bo coraz bardziej przestaję ci wierzyć. Czy nie jest tak że po prostu ten koleś powiedział ci że ma Item Hacka i że musisz zapłacić a ty stwierdziłeś że IH istnieje i napisałeś post na MPC.

2vnrryq.png

2974969666.png

Opublikowano

Nie poprostu jako dowod dal mi jedna bron za darmo

Bron z eventu na 1 lvlu

imageshack.us/photo/my-images/826/microvolts1304031753530.jpg/

Jakby co pasy itp dam jutro bo teraz siedze na komie.

nostaleh.png
Opublikowano

Nie poprostu jako dowod dal mi jedna bron za darmo

Bron z eventu na 1 lvlu

imageshack.us/photo/my-images/826/microvolts1304031753530.jpg/

Jakby co pasy itp dam jutro bo teraz siedze na komie.

OK WIERZE CI xD I JUŻ CHYBA WIEM NAWET O CO TU CHODZI JAK SIE CZEGOŚ DOWIEM TO ZARAZ CI NAPISZE. ZWRACAM HONOR ;D

2vnrryq.png

2974969666.png

Opublikowano

A jak nazywal się ten koles ??

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Gravity - tutaj wszystko jest możliwe ;), może na prawdę ma dostęp do bazy i napisał tego tzw. ItemHacka, który łączy się z bazą uaktualniając jakąś tabelke ;).

Ale już otrzymałeś różne odpowiedzi, do czego teraz chcesz dojść???

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...