Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zapomniane championy .

Awergio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie są zapomniane championy, ale dobre ? ja np. rzadko spotykam Sejuani, nie wiem dlaczego, jest bardzo dobrym junglerem.

Również rzadko widuję Syndrę, Malzahara, Veigara. Nie gra nimi zbyt dużo ludzi. Za słabi są czy jak ?

Opublikowano

Dzisiaj Sejuani dostała reworka. To są postacie mało popularne, trudne w grze, więc ludzie idą na łatwiznę wybierając postacie popularne, prostsze w grze.

Opublikowano

Moim zdaniem najbardziej zapomnianym chempem jest Swain.. Praktycznie nikt tym nie gra.. Posiada dobry burst, Dmg oRAZ nie tak słabą wytrzymałość.

Dobry ult, dzieki wybrgnie z nawet ciężkiej sytułacji * . Szkoda, że ludzie grają tymi chempami którymi grają Ci najlepsi zawodnicy na świecie..

Jeżeli pomogłem lajki mile widziane ;P!

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Riot się tym zasłużyło ;x Reworkując średnio-nowe championy i dodając multum nowych te starsze po prostu są zapominane. Drugą sprawą są rotacje. Taka caitlyn od zawsze jest co 2 tygodnie, a Vladimira/Veigara/Malzahara nie widziałem w rocie od dłuższego czasu. Słabi na pewno nie są, jedynie rozgrywka jest nieco nudniejsza. A co do sejuani to dzisiaj pojawiła się informacja o reworku.

Opublikowano

Moim zdaniem najbardziej zapomnianym chempem jest Swain.. Praktycznie nikt tym nie gra.. Posiada dobry burst, Dmg oRAZ nie tak słabą wytrzymałość.

Dobry ult, dzieki wybrgnie z nawet ciężkiej sytułacji * . Szkoda, że ludzie grają tymi chempami którymi grają Ci najlepsi zawodnicy na świecie..

Jeżeli pomogłem lajki mile widziane ;P!

Swaina uważają za takiego noob championa jak Dariusa. W zasadzie to nie ma żadnego skillshota a gra jak i nauka gry nim jest bardzo prosta, nie trzeba się nim uczyć skilla.

@top Moim zdaniem to kwestia upodobań. Dlaczego ludzie mieliby grać Veigarem jak na przykład cały czas widzisz Katarinę.. Veigar dużą część gry musi farmić ap z Q kiedy inne championy są cały czas mocne w grze bez tego.

Opublikowano

Riot się tym zasłużyło ;x Reworkując średnio-nowe championy i dodając multum nowych te starsze po prostu są zapominane. Drugą sprawą są rotacje. Taka caitlyn od zawsze jest co 2 tygodnie, a Vladimira/Veigara/Malzahara nie widziałem w rocie od dłuższego czasu. Słabi na pewno nie są, jedynie rozgrywka jest nieco nudniejsza. A co do sejuani to dzisiaj pojawiła się informacja o reworku.

Vladimir był w zeszłym tygodniu... A Veigar bardzo często jest...

1ze84zm.jpg

Opublikowano

Swaina uważają za takiego noob championa jak Dariusa. W zasadzie to nie ma żadnego skillshota a gra jak i nauka gry nim jest bardzo prosta, nie trzeba się nim uczyć skilla.

@top Moim zdaniem to kwestia upodobań. Dlaczego ludzie mieliby grać Veigarem jak na przykład cały czas widzisz Katarinę.. Veigar dużą część gry musi farmić ap z Q kiedy inne championy są cały czas mocne w grze bez tego.

"W" swaina to skillshot.

Postacie zapomniane są dobre, ale ludzie uważają, że są słabe. Taki przykład:

Malzahar. Nie potrafią wykorzystać jego potencjału i mówią, że dobry 1v1 a jego ulti w late jest do niczego.

<>

Opublikowano

Galio, Hecarim, Heimer, Poppy, Udyr, Urgot, Malza, Sivir, Karma, Trundle - postacie bardzo rzadko widywane przeze mnie, nie wiem z jakiej przyczyny - to dobre champy.

Opublikowano

Zgadzam się co do veigara i nie rozumiem czemu ludzie nim nie grają... Osobiście bardzo lubie tego champa, jego potężne dmg jest boskie i nie raz carruje nim gry. Jest tani, ma stuna, potezne dmg, czego chcieć wiecej od apc?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Galio, Hecarim, Heimer, Poppy, Udyr, Urgot, Malza, Sivir, Karma, Trundle - postacie bardzo rzadko widywane przeze mnie, nie wiem z jakiej przyczyny - to dobre champy.

Ostatnio miałem przyjemność grać z Poppy, Udyrem, Karma, Urgot, Hecarim a ty mówisz, że to rzadko grane?

Wg. mnie, ale to moje zdanie. Najbardziej zapomniany champ to Syndra i Yorick. Jeśli ktoś się z tym nie zgadza spokojnie, bez bluzgów bulwersuów tylko niech wyrazi swoje zdanie. : )

lucyfergif.gif

Opublikowano

Yoric nie jest zapomniany

riot mógł zostać przy 100 chempionach i rozwijać inne aspekty gry (nowe mapy tryby skiny balans postaci) ale po co lepiej zrobić kolejną postać o której szybko ludzie zapomną

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Urok Veigara polega na jego passywie, który z połączeniem umiejętnego farmienia może dać ci bardzo dużo AP nawet bez itemów, a jego ult.. bicz plis kontra na większość postaci AP. Zdecydowanie powinien być bardziej docenionym championem, może jakiś rework wizualny wpłynąłby na jego popularność. Tak samo Poppy, jeden z najlepszych pasywów w grze, ulti, które daje niewrażliwość na ataki od innych champów i wież, poza jednym wybranym, który dostaje slow'a i zadajemy mu 20%/30%/40% więcej dmg'u.. bicz plis x2

Opublikowano

@FireShield

To ze raz ich spotkales to znaczy, ze gracze regularniebnimi graja? Jak czesto z nimi grasz? Co do Syndry to sie z Toba zgodze... rzadko ją widuję :P Pozdrawiam ;)

1377440917-U253647.png

Opublikowano

Ja akurat Veiga widzę często, z Syndrą gram bardzo rzadko, Vlad, Swain i Udyr, a także Poppy- tych najmniej widuję. Choć Vladek i Swain są zawaliści, to Udyr do tej pory nie był jakąś zawalistą junglą, bo z golemem miał problemy, a Poppy? Ja twierdzę, że Poppy to jest dobra na 1-10 lvl, a reszta lvl to już dla niej są schody.

258101b92660b.png
Opublikowano

Swain w rotacji był z 3/4 tygodnie temu

Malzahar też jakieś 4

Vladimir tydzień temu ...

Ja tam rzadziej widuje mojego maina Gragasa który dostał dawno temu rzekomego nerfa, ale wcale nie wydaje Mi się słabszy a gadanie jest że mało kto nim gra bo dostał nerfa, przed nim go także praktycznie w ogóle nie widywałem .

To samo tyczy się Heimedingera, Karmy wiele jest tych postaci no

Opublikowano

Veigara ostatnio często spotykam, 1k AP i kosi lux na ulta.

Yorick... do 25lv praktycznie go nie ma, potem ludzie zaczynają nim grać.

Vlad - osobiście posiadam i jest to świetny champ. Nie wiem czemu ludzie go nie kupują.

Tak naprawdę to tylko Nami jeszcze nigdy nie widziałem w grach...

Poppy kiedyś w rotacji była maltretowana, naprawdę świetny champ.

Malza też bardzo mi się podoba, miałem przyjemność grać na rotacji.

Heimer też na 25lv się czasami pojawia.

Karmy przed reworkiem nie było.

Urgota praktycznie też nie ma.

Syndrą nie grają bo ma popierdolony DMG ale nikt nie umie nią stunować czy wycisnąć 100% dmg z ulta

Tak samo Trundle, Skranera czy Fiorę albo Cassiopeję bardzo rzadko widać...

Nawet takiego Twisted Fate nigdzie nigdy nie widać...

A ludzie grają tylko Katą, Akali, Dariusem, Lee Sinem czy innym w miarę łatwym i populatnym szitem... A jak spotkają takiego "rzadkiego" to nie wiedzą co robić bo nie widzieli takiego w akcji...

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Syndra chyba najbardziej zapomniana wogóle jej nie widzę miałem zamiar ją kupić ale się zastanawiam. Ostatnia ktoś grał syndra to było w moim teamie to typek feedował i nie umiał nią grać staty 0/17 jakiś miesiąc lub dwa temu.

Opublikowano

ostatnio widziałem syndre ale feedowala (przegrywala ze mna master ap) heimera widziałem urgota też twisteda ostatnio w 2 grach widziałem fiora nie często grana? co 5 mecz ją widze o.O poppy rzadko kto gra bo nikt nie umie ;/ ja osobiscie sam nie ogarniam :D nami też chyba z każdą postacią ogólnie grałem

Znawca
Opublikowano

Dobry chap Galio kontruje prawie każdego ap na midzie, dobrze się nim farmi i trudny do zabicia.

Polecam ci link : http://www.lolking.net/champions/ możesz sprawdzić jakich championów banują, jacy są najbardziej popularni itp.

Wszedłem sobie na tą strone z ciekawości i troszke mnie ona dziwi. Dlaczego? Z tego co jest tam napisane wynika że amumu(25%) czy malphite(12%!) sa dużo żadziej banowani niż np. Twisted Fate(41%!) lub taki Hecarim(62%) WTF? Nie wiem jak to się odbywa w diamencie, ale w srebrze amumu oraz malph są banowani w praktycznie każdej grze, a takiego TF'a czy Hecarima żadko kiedy widze zbanowanego.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano
Dobry chap Galio kontruje prawie każdego ap na midzie, dobrze się nim farmi i trudny do zabicia.

Polecam ci link : http://www.lolking.net/champions/ możesz sprawdzić jakich championów banują, jacy są najbardziej popularni itp.

Wszedłem sobie na tą strone z ciekawości i troszke mnie ona dziwi. Dlaczego? Z tego co jest tam napisane wynika że amumu(25%) czy malphite(12%!) sa dużo żadziej banowani niż np. Twisted Fate(41%!) lub taki Hecarim(62%) WTF? Nie wiem jak to się odbywa w diamencie, ale w srebrze amumu oraz malph są banowani w praktycznie każdej grze, a takiego TF'a czy Hecarima żadko kiedy widze zbanowanego.

To jest właśnie z platyny i diamentu.

Ja rzadko widuje annie. Albo syndre. A szkoda bo taka syndra jest op, tanka składa na niepełne kombo. Urgota widziałem ostatnio pierwszy raz od roku. Karma teraz w każdej grze. Heimera nigdy nie widziałem. poppy dziś widziałem na rankedzie i robiła rozpierdol

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...