Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Biale tekstury

Saiken1120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam te zbrojki http://www.mpcforum.pl/topic/800808-pytaniejak-wgrac-nowe-zbroje-na-serwer-wlasny-hamachi/ . Czy eyvil.eix mam wypakować ? Tam znajduja sie ikony itd :) ? w uinstrukcji pisze aby dodac do pack eyvil.eix i dodac do index i zrobilem to ale widac biale tekstury ..... a gdy wypakuje eyvil.eix i tam są foldery pc i pc2 i jesli rozpakuje moje i dodam tamte go już zupełnie nie dziala ;D

oczywiscie w root podmienilem pliki msm prosze o pomoc :)

Opublikowano

Te zbroje są trefne. Musisz poprzerabiać na swój sposób. Ja wypakowałem całe archiwum.

Zacznij od plików msm.

Koleś dodał tam mnóstwo

SpecialPathy

dlatego tekstury są białe.

Znajdź wpis białego hwanga w

item_proto_client.

Poszukaj kolumny

value3

Wartość kolumny value3 powinna być taka sama jak

ShapeIndex w plikach MSM

Na podstawie

ShapeIndex`u

znajdziesz odpowiadający za niego wpis w msm.

Usuń z wpisu msm całą linie

Specialpath d:/ymir work/pc/warrior  ( ścieżka może się różnić,  jadę z pamięci, skasuj całą )

Jak wszystko inne dodałeś poprawnie od teraz Biały hwang będzie działał :)

Tak samo robisz z resztą zbrojek.

Wyjątkiem jest chyba wojowniczka kobieta :) ( warrior_w.msm ) Tam nie usuwasz Specialpath`y

Potem musisz sprawdzić cały item_list. Jeżeli dobrze pamiętam wszystko było tam pomieszane.

I'm here for You, not for myself

Always help You

Opublikowano

Te zbroje są trefne. Musisz poprzerabiać na swój sposób. Ja wypakowałem całe archiwum.

Zacznij od plików msm.

Koleś dodał tam mnóstwo

SpecialPathy

dlatego tekstury są białe.

Znajdź wpis białego hwanga w

item_proto_client.

Poszukaj kolumny

value3

Wartość kolumny value3 powinna być taka sama jak

ShapeIndex w plikach MSM

Na podstawie

ShapeIndex`u

znajdziesz odpowiadający za niego wpis w msm.

Usuń z wpisu msm całą linie

Specialpath d:/ymir work/pc/warrior  ( ścieżka może się różnić,  jadę z pamięci, skasuj całą )

Jak wszystko inne dodałeś poprawnie od teraz Biały hwang będzie działał :)

Tak samo robisz z resztą zbrojek.

Wyjątkiem jest chyba wojowniczka kobieta :) ( warrior_w.msm ) Tam nie usuwasz Specialpath`y

Potem musisz sprawdzić cały item_list. Jeżeli dobrze pamiętam wszystko było tam pomieszane.

Trefne? Czyżby? Wszystkie zbroje działają poprawnie.

beztytuuykm.png

Jak ktoś nie potrafi dodać to i może mu się wydawać, że są trefne ;> I nie wprowadzaj go w błąd... Special pathe są potrzebne! Pamieć masz nie za dobrą, w item_list wszystko jest w porządku. @Topic Na jakie pliczki wgrywasz te zbroje? .msm radziłbym Ci zrobić ręcznie, tak jak pisał UP. Jakbyś dalej miał problem z tymi zbrojami to pisz na PW, chętnie pomogę... Sam się głowiłem nad tymi zbrojkami parę godz. ;>

@Down

A może byś coś sam zrobił a nie tylko na gotowe czekać? Mogę Ci jedynie pomóc dodać te zbroje ;>

Opublikowano

OlszunX wyslesz mi wszystko gotowe na pw?

Zbieram +

Przed napisaniem opinii o serwerze trzeba na

nim zagrać. Oceny mają być uzasadniane.

Opublikowano

Trefne? Czyżby? Wszystkie zbroje działają poprawnie.

beztytuuykm.png

Jak ktoś nie potrafi dodać to i może mu się wydawać, że są trefne ;> I nie wprowadzaj go w błąd... Special pathe są potrzebne! Z item_list też się mylisz... Wszystko jest w porządku. Na jakie pliczki wgrywasz te zbroje? .msm radziłbym Ci zrobić ręcznie, tak jak pisał UP. Jakbyś dalej miał problem z tymi zbrojami to pisz na PW, chętnie pomogę... Sam się głowiłem nad tymi zbrojkami parę godz. ;>

Specialpathe nie są potrzebne .. przetestowane u mnie i śmiga. Jak jesteś taki pewny sprawdź białego hwanga na woju :)

Z Specialpath`em masz białą teksturę, bez działa poprawnie.

Czytaj ze zrozumieniem, bo pisałem że możliwe że zły item_list jest ( pisane z pamięci )

Sprawdziłem potem sam i były okej.

Niestety już na forum nie miałem jak wejść by poprawić.

Nie ucz ojca dzieci robić ..

Always help You

Opublikowano

Specialpathe nie są potrzebne .. przetestowane u mnie i śmiga. Jak jesteś taki pewny sprawdź białego hwanga na woju :)

Z Specialpath`em masz białą teksturę, bez działa poprawnie.

Czytaj ze zrozumieniem, bo pisałem że możliwe że zły item_list jest ( pisane z pamięci )

Sprawdziłem potem sam i były okej.

Niestety już na forum nie miałem jak wejść by poprawić.

Nie ucz ojca dzieci robić ..

Chuja ręką nie oszukasz.... Z Specialpath'em tak jak napisałem WSZYSTKIE texturki działają poprawnie.

Jak widać myliłeś się. Z specialpath'em texturka działa poprawnie, tak jak pozostałych zbroi! 223uw.png

W przeciwieństwie do Ciebie umiem czytać ze zrozumieniem i poprawnie interpretować zdania. Napisałem, że wpisy item_list są w porządku aby oszczędzić mu szukania błędów których nie ma. Gdyż sądziłeś, że jest all pomieszane. ;> Chyba niedoszłego ojca. :P

Opublikowano

Cieszę się że wpisy są poprawne :)

U mnie z SpecialPathami nie działały .. dziwne c`nie ?

Zobacz.

"Potem musisz sprawdzić cały item_list. Jeżeli dobrze pamiętam wszystko było tam pomieszane."

Jednak nie umiesz interpretować zdań ;>

Always help You

Opublikowano

Cieszę się że wpisy są poprawne :)

U mnie z SpecialPathami nie działały .. dziwne c`nie ?

Zobacz.

"Potem musisz sprawdzić cały item_list. Jeżeli dobrze pamiętam wszystko było tam pomieszane."

Jednak nie umiesz interpretować zdań ;>

Dziwne dziwne... Nie sprawdzałem czy działa bez specialpathy, ale wydaje mi się, że do tych zbroi są potrzebne, ale skoro u Ciebie działa bez to najwidoczniej ich nie potrzeba, ja jednak wolę ich nie usuwać. ;) Tak, czytałem Twój post raz, nie muszę czytać drugi. Z item_list też się mylisz... Wszystko jest w porządku. Sorry, powinienem napisać to w bardziej zrozumiały sposób dla Ciebie. Zaraz edytuję post.

@Edit

Chyba czas zakończyć ten spam... Nie uważasz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...