Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bardzo poważne pytanie

Potempiony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są 2 ewentualności:

1) Tak jak pisał pukacz, komp ci się przegrzewa (też tak kiedyś miałem na lapku)

2) Masz w huj wirusów (a tak miałem na stacjonarnym)

Żeby wykluczyć 1 opcje to zostaw lapka tak na 2h żeby wszystko się wystudziło i wtedy spróbuj włączyć. Jak się odpali i normalnie będzie chodził (chociaż przez chwilę) to musisz oddać do serwisu (no chyba że sam się na tym znasz) bo pewnie radiator masz walnięty albo mało pasty chłodzącej pod prockiem.

Jak dalej będzie się wyłączał/resetował to na 99% masz zaśmieconego kompa i musisz zrobić formata. Jak włączasz kompa to wchodzisz w boot menu, konkretnie klawisza ci nie powiem bo to zależy od płyty głównej i wersji biosa i zmieniasz tam first boot na usb. Zapisujesz ustawienia i wychodzisz. Po resecie powinno zacząć ci czytać z pendrive i zacznie się instalacja.

@edit

A komp ci się wyłącza czy resetuje? Bo jak wyłącza to pewnie coś z chłodzeniem/prockiem/ramem. Jak byś miał dużo wirusów to tylko by się resetował.

reklama

Opublikowano

Miałem podobnie, system ci się zwalił. Jak przed startem wyświetla ci okno z opcjami "Uruchom system windows normalnie" lub "Ostatnia dobra konfiguracja" to wybirez drugą opcję. Jeżeli to nic nie da to pozostaje format ewentualnie zanieść do serwisu (taniej wyjdzie format)

Jeżeli chcesz wgrywać system od nowa przez pendrive to pobierz sobie program unetbootin

https://mega.co.nz/#!t5hFxISB!Iko9Jnl84k4yUJDK-wi841tHwtleXI2QYu7yWN9S9hw

https://www.virustotal.com/pl/file/846d42c91538d50713b83e70b97774eba6b73c66ecfbea2f2f7283b07d25a9d9/analysis/

Później już tylko przy włączaniu komputera ustawiasz w biosie aby bootował z USB

Opublikowano

Podpinasz pendrive w biosie ustawiasz bootowanie na niego i ponownie uruchamiasz kompa, gdy to zrobisz powinnes moc zaintalowac windowsa

Opublikowano

a jak mam w biosie zrobic mam tam duzo opcji chodzi o firs bot device tam musze wybrać z czego ma mi uruchamić i jest duzo żeczy usb-disk itp usb-hdd jakos tak i moze mi ktos podać jaką opcje tam dać co wybrac zeby mi z pendrive szlo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...