Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dzieciństwo którego sie kończy :( .

smd20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie temat do żalenia się. Jednakże powiem coś od siebie, krótko i zwięźle.

Nie wszystko możemy zwalić na komputery, przecież jak byś tak naprawdę chciał, to byś wyszedł na te podwórko, ale masz własny wybór. Albo chcesz posiedzieć na kompie, albo iść na dwór. Ja nie widzę w tym problemu.

tylko ,że teraz to nie ma z kim wyjść a jak juz to jest aby jedno

"a szlugi masz ?"

40143183857070538758.png

333 Posty

28.03.2013

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Te czasy kiedy się miało kije w ręku i grało sie w "rzolnierzy" i strzelało niewidzialnymi nabojami <3

Teraz jak chcesz wyjść na dwór to "som szlugi?", " a bendzie pifko czy cos w tym stylu?", "pujdziem morze do burdelu zaszaledź"

Tamte czasy już nie wrócą ;(

Opublikowano

Pamiętam jak biegało się i grało w chowanego, w podchody... jednak najlepsze były wojny z sąsiednimi podwórkami! Nigdy tego nie zapomnę. :D Albo wchodzenie na posesję przez taki stary, sypiący się mur. Dzieciństwo to była piękna bajka, ale niestety trzeba w końcu dorosnąć. ;-)

Opublikowano

Hmm może problemem nie jesteśmy my sami , lecz skomputeryzowany świat który nas otacza i fascynacja nim . Jeżeli tak dalej pójdzie to nie chce wiedzieć co będą robić gimbusy albo dzieci z podst. za 60 lat.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

U mnie zawsze na podwórku graliśmy w "kapsle" chodziło o to że kto wyrzuci 2 takie same kapsle od piwa ten zabiera kapsle.Zajebista zabawa :P

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

no teraz jest jeden sposobik zeby wyszedł każdy bierzesz 10zł na szlugi i kazdy ci wyjdzie -.-

40143183857070538758.png

333 Posty

28.03.2013

Opublikowano

No, szkoda :/

Jak mnie wkur*ia jak te dzieci rozmawiają o minecraft,cs,lol itp krew mnie zalewa :/

Najgorsze jest to, że moja siostra zaraziła się minecraftem no i chyba już z niej nic nie będzie :(

Ciekawi mnie to co by było gdyby przez 1 dzień nie było prądu w całej Polsce. Co by robiły te dzieci które 24/7 przesiadują przed kompem.

Opublikowano

"Z czuba to każdy umie" najlepsza wymówka z dzieciństwa:)

Czasy były jakie były, a były zajebiste jak się miało 12-13lat, ale wiadomo, czasu się nie zatrzyma i wszystko się zmienia. Polecam Ci przesłuchać ten kawałek, bo idealnie opisuje ten temat.

Ja dobrze pamiętam jak to się grało w piłkę na boisku (czyt. 4słupki postawione na podwórku i piłka) albo się brało kije i udawało niemców i strzelało do kacapów ^^ Stare czasy, było mineło, tera PC i na tym kończy się życie niektórych osób...a szkoda, bo paczki kiedyś były zajebiste. "Dobre paczki przegrywają walke z czasem"

Pozdrawiam!:)

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Ahh te czasy pamiętam jak z sąsiadami spotykalismy się u mnie na podworku ,kazdego dnia ,aby pograc w piłkę, chowanego czy podchody teraz juz tego nie ma bo kazdy wyrosł i kazdy poszedł w swoją stronę tak juz jest swiat się zmienia i my się zmieniamy ,ale wspomnienia zawsze zostaną ;)

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Kurde, chyba każdy, kto wychował się w takich czasach, dobrze je wspomina. Nie jestem jakiś bardzo dorosły, rocznik 94, ale dokładnie tak za dzieciaka wyglądało moje życie. Piła, rower, cola... Do późnego wieczora na dworze, cały utytłany od błota do domu, no ale kto by się przejmował takimi drobnostkami..:P Kompa miałem też dość szybko, ale grało się wtedy tylko dla przyjemności, od czasu do czasu, na pewno nie zastępowało to zajęć realnych. Niestety na przykładzie brata widzę co dzieje się teraz i jest to trochę smutne, choć to pewnie też kwestia wychowania. Niestety w naszym świecie nie da się być innym i trzeba się dostosowywać do reszty by nie zostać w tyle, a każda odmienność wymaga nie lada odwagi i samozaparcia, więc dzieje się jak dzieje, i to, co my uważamy za dziwne, w przyszłości tak samo będzie wspominane jak my robimy to dziś. Tylko czy to wszystko zmierza w dobrym kierunku?;)

Opublikowano

Nom może nie jestem aż taki stary zeby wspominac ale kilka lat temu jeszcze sie biegało z kolegami grając w piłke itp .

A teraz jak widze 10 latka na fb lub grającego w MineCrafta cały dzień to mnie krew zalewa , za kilka lat to dzieci nie będą wiedziały nawet co to realni znajomi :(

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Tak bylo smieszne ale fanpage na Fb byl slabo zagospodarowany. Po 5dniach zaczeli spamowac, powtarzac teksty i ogolnie bez szalu sie zrobilo. Smieszne byly te 2-3 obrazki co sie pojawily na kwejku. Niestety musialem odlajkowac :-\

Opublikowano

Tak narzekacie, że nie ma tak, jak kiedyś, a dupy sprzed kompa się nie chce ruszyć. Zawsze się znajdzie ekipa, z którą można coś odwalić. Mimo wszystko nie zmienia to fakty, że dzisiejsze dzieciaki to chujnia z makiem...

7m9a.png

Opublikowano
Tak narzekacie, że nie ma tak, jak kiedyś, a dupy sprzed kompa się nie chce ruszyć. Zawsze się znajdzie ekipa, z którą można coś odwalić. Mimo wszystko nie zmienia to fakty, że dzisiejsze dzieciaki to chujnia z makiem...

Gimbus detected.

Niektorzy na tym forum maja wiecej niz 16lat i nie beda "robic przypalow" bo juz z tego wyrosli. Myslisz ze ten fanpage zalozyl 15latek? Ja szczerze mowiac watpie.

Opublikowano

Moim zdaniem jest coraz gorzej...
Technologia idzie do przodu.
Kilka lat temu na osiedlu było multum dzieci, w te wakacje prawie nikogo nie widziałam.
Wszyscy napierdzielali na komputerach ;c

Roventiuss
212528fc17.png

Opublikowano

Nie mam bezpośredniej styczności z ludźmi sporo młodszymi ode mnie i z dziećmi, ale widzę to nawet w internecie, że po prostu system wartości się poprzestawiał. My budowaliśmy bazy, 'strzelaliśmy' z patyków itp., co wymagało od nas wyobraźni. Teraz jest łatwiej o bezmyślną rozrywkę typu komputer czy tv. My nie mieliśmy aż tak szerokiego dostępu do udogodnień. Obecnie cały świat zmierza ku uproszczeniu. Jednak założę się, że tak jak ja dziś w wieku dwudziestu kilku lat z nostalgią wspominam moje dzieciństwo, tak samo i te dzieciaki będą z łezką oku wspominały teraźniejszość za te kilka/kilkanaście lat. Wydaje mi się, że głównym czynnikiem jest beztroska dzieciństwa, obojętnie czy tego spędzonego na dworze, czy tego skomputeryzowanego do szpiku kości. Przede wszystkim jest to czas wolny od zmartwień, których z biegiem czasu przybywa. Za tym tęsknię najbardziej.

#don't care

Opublikowano

ja i tak nie zapomnę jak w 3-4 klasie podstawowej kradłem Pokemony "kasacja" xD

dzieciaki po kiblach grali żeby uczniowie z starszych klas im nie ukradli

a teraz ? to po szkole od razu do kompa albo 13-14 latki pod wpływem narkotyków

Nima :rolleyes:

Opublikowano

Gimbus detected.

Niektorzy na tym forum maja wiecej niz 16lat i nie beda "robic przypalow" bo juz z tego wyrosli. Myslisz ze ten fanpage zalozyl 15latek? Ja szczerze mowiac watpie.

A kto tu mówi o przypałach? Odwalić w mojej wypowiedzi nie oznaczało wybijania szyb, chodzenia po mieście i wykrzykiwania tekstów "jp firma, hwdp". Nie, nie myślę, że ten fanpage założył 15 latek, nie obchodzi mnie, w jakim jest wieku, jakiej płci, wyznania, orientacji, ani jaki ma kolor oczu. Tak, jestem gimbusem, ty też byłeś, więc skończ z tymi "gimb detected" tekstami", bo to nie jest już modne :rolleyes:

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...