Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to dobry wybór ? Szkoła Średnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uczeń z technikum nie musi być wcale gorszy :) Jak ktoś jest logicznie myślącym to spokojnie będzie lepszy od licealisty. .Teraz matura jest prosta , robiłem to większość zadań z gimnazjum . A matmy to się nie nauczy ,

W związku z tym po co marnować rok w technikum?

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak idziesz na studia informatyczne to w gimnazjum prawie całą nauke z technikum masz w małym palcu, przynajmniej ja tak to widze. Idziesz na mechanika to też musisz coś wiedzieć tak? Nie idzie się na takie zawody gdzie nei ma sie sie zielonego pojęcia o temacie, nie mówie tutaj np. o geodecie. Ale o kucharzu, informatyku, mechaniku tak ogólnie.

A ty nadal twierdzisz, że osoba która idzie na studia informatyczne nie wie co jest w komputerze, nie potrafi zaprogramowac prostego programu lub zrobić prostje strony internetowej. No stary widzisz co piszesz? to jest śmieszne.

nie mowie ze w liceum nie ucza do kierunku, co jest nikle w stosunku do technikum. Syn mojego nauczyciela chodzil do technikum potem na studia miedzy czasie dorabill wyciagal niekiedy 5k, na skladaniu kompow. A po liceum nauczyli by cie tego? Moim zdaniem ta dyskusja nie ma sensu. Cos za cos

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Jak się nieznasz kompletnie na samochodach to nie masz co iść na mechanika.

W pierwszej klasie będzie luz, sama teoria i dziękuje ale w drugiej klasie zaczynają się praktyki już na samochodach i w drugim półroczu normalnie pracuje się przy samochodach na zlecenie xxx osób.

Tutaj się nie zgodzę. Jeżeli ktoś ma zapał do tego co robi i mu się podoba to może i nawet w miesiąc nauczyć się wielkiej aranżacji co do zawodu mechanika samochodowego. Przez 3 lata zapierdzielałem przy tym zawodzie pierwsza klasa była moim zdaniem najgorsza wiecznie odkręcanie kół , pompowanie opon i podawanie kluczy czas na praktykach leciał jak krew z nosa. W drugiej klasie dopiero zaczęli dopuszczać w sumie do samochodów , a w trzeciej klasie zasuwałem już jak normalny pracownik nie jako uczeń . Egzamin zdany najgorsza była teoria ustna. Ale jest to już wszystko za mną. Tak jak mówię jeżeli ktoś ma zapał do tego co chce w życiu robić to i się szybko nauczy..

Opublikowano

Jak idziesz na studia informatyczne to w gimnazjum prawie całą nauke z technikum masz w małym palcu, przynajmniej ja tak to widze. Idziesz na mechanika to też musisz coś wiedzieć tak? Nie idzie się na takie zawody gdzie nei ma sie sie zielonego pojęcia o temacie, nie mówie tutaj np. o geodecie. Ale o kucharzu, informatyku, mechaniku tak ogólnie.

A ty nadal twierdzisz, że osoba która idzie na studia informatyczne nie wie co jest w komputerze, nie potrafi zaprogramowac prostego programu lub zrobić prostje strony internetowej. No stary widzisz co piszesz? to jest śmieszne.

a co masz w tym gimnazjum na infie 1h tygodniowo? Open office i napisac w html , jakis tekst. I tyle

Opublikowano

nie mowie ze w liceum nie ucza do kierunku, co jest nikle w stosunku do technikum. Syn mojego nauczyciela chodzil do technikum potem na studia miedzy czasie dorabill wyciagal niekiedy 5k, na skladaniu kompow. A po liceum nauczyli by cie tego? Moim zdaniem ta dyskusja nie ma sensu. Cos za cos

5k na składaniu kompów? ładną ci bajeczke pocisnął :D

a co masz w tym gimnazjum na infie 1h tygodniowo? Open office i napisac w html , jakis tekst. I tyle

Jestem w liceum i uczę się na własną rękę informatyki tzn tworzenie stron, programowanie, grafika. Ucze się tego bo to lubie ale nie wiążę z tym swojej przyszłości.

Opublikowano

5k na składaniu kompów? ładną ci bajeczke pocisnął :D

Jestem w liceum i uczę się na własną rękę informatyki tzn tworzenie stron, programowanie, grafika. Ucze się tego bo to lubie ale nie wiążę z tym swojej przyszłości.

myslisz ze 5 k nie jest osiagalne? To bylo 7 lat temu wiec nie bylo wtedy informatykow tyle co teraz. a po druie siedzall cala niedziele i sobote i po zajeciach.

Opublikowano

po liceum nawet nie wież jak kompa złożyć , i łatwiej na studiach ? nie rozśmieszaj mnie , W technikum masz to co na 1 roku studiów , Masz jakieś pojęcie o programowaniu praktyki itd.

Jak się nie umie złożyć kompa to się trzeba zastanowić, czy na pewno chce się być informatykiem. Jak ktoś chce być dobrym informatykiem to przez te lata liceum samemu nauczy się więcej niż jakby 3 razy całe technikum przeleciał. Dodatkowo zyska z liceum większe pojęcia z innych bardzo ważnych przedmiotów jak matematyka czy fizyka

Opublikowano

A jak gadal ze musze tyle zarobic? Wystarczy ze w czasie studiow zarobie 1k

Opublikowano

I chcesz się za to sam utrzymywać? Chyba ze idziesz na studia w swoim mieście :D

oczywiscie ze nie, pomoc rodzicow jakies 1k, miesiecznie

Opublikowano

Po technikach jest praca,ale praca za ok 1500zł.

Nie lepiej przysiedzieć i iść do liceum?Potem studia i dobrze płatna praca się znajdzie.

W jakim Ty świecie żyjesz? Idź do tego swojego liceum potem na studia i bądź kolejny prawnikiem. Brawo.

"Za te wszystkie wybryki teraz najmocniej żałuje

powiem tylko przepraszam , bo tylko tyle umiem"

Opublikowano

W jakim Ty świecie żyjesz? Idź do tego swojego liceum potem na studia i bądź kolejny prawnikiem. Brawo.

Na prawo ? Bez znajomości nie ma co tam iść, przepełniony kierunek. Ja akurat celuje w architekure/geodezje.

Opublikowano

Na prawo ? Bez znajomości nie ma co tam iść, przepełniony kierunek. Ja akurat celuje w architekure/geodezje.

moj kuzyn skonczyl prawo i ma wujka adwokata i co z tego jak nie ma miejsca w kancelari

Technikum vs liceum

http://www.youtube.com:443/watch? v=vAU_MWa4afc&feature=youtube_gdata_player do tej szkoly sie wybieram, slysze pozytywne opibie ze latwiej na studiach

Opublikowano

Ja np: ide do liceum, i będę zdawać na prawnika,adwokata whatever.

Przede mną 3lata liceum + załóżmy te 4,5lat studiów,za te 7 lat to może będzie zapotrzebowanie na prawników,albo być może na hydraulików kto wie ;f

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

Opublikowano

Powiem ci za to w jakim świecie ty żyjesz. W świecie gdzie wierzysz w opowiastki, że fach w ręku po technikum/studiach zaocznych jest lepszy niż powiedzmy magisterka z ekonomii. Dlaczego w to wierzysz? Ano dlatego, że jest mnóstwo idiotów, którzy zapychają uczelnie nic nie robiąc, ledwo przechodząc z roku na rok a potem chwaląc się "Mam magistra! Mam magistra!"...

Jeśli jesteś naprawdę dobry w tym na co poszedłeś i rozwijasz się też sam to dobrą pracę znajdziesz z palcem w dupie, bez doświadczenia. Musisz coś tylko FAKTYCZNIE potrafić a nie mieć napisane na papierku, że potrafisz...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Lepiej idź na kucharza, będziesz mi gotować. Poważnie, nie jest tak ciężko. Praktyki całkiem, całkiem, znam kilka osób które praktukują i chwalą sobie. Samochody są głupie, poważnie idź na kucharza. :)

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Powiem ci za to w jakim świecie ty żyjesz. W świecie gdzie wierzysz w opowiastki, że fach w ręku po technikum/studiach zaocznych jest lepszy niż powiedzmy magisterka z ekonomii. Dlaczego w to wierzysz? Ano dlatego, że jest mnóstwo idiotów, którzy zapychają uczelnie nic nie robiąc, ledwo przechodząc z roku na rok a potem chwaląc się "Mam magistra! Mam magistra!"...

Jeśli jesteś naprawdę dobry w tym na co poszedłeś i rozwijasz się też sam to dobrą pracę znajdziesz z palcem w dupie, bez doświadczenia. Musisz coś tylko FAKTYCZNIE potrafić a nie mieć napisane na papierku, że potrafisz...

teraz nikt nie patrzy na papierek tylko na doswiadczenie. I co z tego jak pujde na studia ekonomiczne, jak i tak mnie to nie kreci

Opublikowano

A doświadczenia w technikum bedziesz miał tyle że hoho, chcesz doswiadczenia idz do zawodówki.

a w liceum ani tyle .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...