Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Program który wykrywa cyfry z obrazku i przepisuje je.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tak. Nigdy nie widziałem większej liczby niż 50 ( Tą skrzynke wyruchałem chyba z 1000 razy ) Jeżeli wpiszesz dobrą liczbę program się zamyka, jeżeli złą wyskakuje że zła wartość i musisz kliknąć ok żeby kontynuować. Cały proces w jakim ma być potrzebny ten program to tak : Program klika na skrzynkę ustawioną zawsze w tym samym miejscu, sprawdza liczbę i wpisuje ją, klika ok. Przez 26 sekund jest w stanie wstrzymania i ponownie klika na tą skrzynkę, i tak w kółko i w kółko.

Edit@
Sprawdzałem cheat engine. Nie wyszukuje tej liczby, może robie coś źle ale wpisuje liczbe włączam od nowa skrzynie i wpisuje nową liczbę. Zero wyników.

18706.png
Opublikowano

Chodzi o wartosc a nie o liczbe... Zobacz jaka wartosc wyskakuje przy np 43 25.. i potem jak znowu ci 25 wyskoczy np to zobacz czy jest taka sama jak wczesniej.

Opublikowano

Szukaj jako tekst może.

Mówiesz że wyskakuje okienko czy coś, i musisz kliknac ok żeby kontyuwoać. I co dalej? Masz kolejną próbe? Liczba sie zmienia? Chodzi mi o to że może da sie to po prostu zrobic metoda prob i błędów. Ale na pewno da sie to zrobić Cheat Enginem, jeżeli sie wie jak szukać.

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

To jest tak: Wchodze do gry klikam na tą skrzynie widze liczbe (przykład) 47 Przepisuje ją w tabeli pod liczbą i klikam OK. Okienko się zamyka w moim EQ pojawiają się itemy. Jeżeli mam ten itemek który wyleciał ze skrzyni w eq, pojawia się okienko że ten przedmiot jest w ekwipunku i musze kliknąć ok, wykorzystać przedmiot i kliknąć skrzynkę, skrzynka się otwiera i widze inną liczbe (przykład) 32 myle się i przez przypadek wpisuje 31 klikam ok i wyskakuje w miejsce okienka w którym trzeba wpisywać okienko że liczba niepoprawna, klikam ok i znika.

18706.png
Opublikowano

#include <NomadMemory.au3>

$Moooo = _MemoryOpen(ProcessExists("METIN SRA.exe"))

$LICZPA = _MemoryRead(); ma być _MemoryRead(adres, $Moooo), w cheat engine można znaleźć adres banalnie prosto... dam Ci link nawet do tuta: http://www.mpcforum.pl/topic/249928-tut-pierwszy-raz-z-cheat-engine/ punkty 2 i 3 powinny wystarczyć

Local $x = 1294812054; tutaj znajdź pozycje tego inputa w grze, w pikselach odległość od lewej krawędzi

Local $y = 134019748; odległość w pikselach od prawej krawędzi

MouseClick("left", $x, $y)

Send($LICZPA)

Tutaj masz ogólny zarys jak to powinno wyglądać. W miare dobry humor mam, ale nie zrobię tego bo nie mam metina. ("METIN SRA.exe")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...