Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Program który wykrywa cyfry z obrazku i przepisuje je.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jest możliwość napisania prostego programu któremu podał bym obrazki z cyframi np 31 na obrazku a on przepisał by do jakiegoś okienka ? A może już jest taki program? Proszę o jak najszybszą pomoc.

18706.png
Opublikowano

Nie ma problemu,jeśli cały czas masz to samo,jeśli będzie to captcha(wiem,wiem pewnie nie tak się to pisze) to już problem.Jeśli cały czas to samo użyj ImageSearch

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Tutaj chodzi o losowe liczby wyświetlające się w grze, próbowałem już rozgryść kod ale to są liczby 1-2 cyfrowe rzucone od tak... Mógł bym zrobić bazę tych wszystkich liczb które tam się pojawiają od 1 do 99 , tylko potrzebuje czegoś co porówna obrazek z liczbą pisaną na klawiaturze i wpisze to w okienko...
Próbowałem już FreeOCR i FR9 i FR11. One czytają jakby jakieś znaczki ale nie ma tam tego co jest na obrazku... Może jakiś pomysł jak zrobić coś takiego ?

18706.png
Opublikowano

zrobi , funkcje są dostępne do captha tylko dekodowanie jest na serwerze i konta TYLKO płatne

tematy gdzieś sa na forum łącznie z udf

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Spróbuj znaleźć adres tej cyfry w cheat engine może.

Na pewno da sie to zrobić po prostu odczytujac z pamieci (w mniej lub bardziej skomplikowany sposób...). O jaka grę chodzi, że spytam z ciekawości?

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Weteran
Opublikowano

Pokaż screen tego, pewnie da się załatwić to imagesearch'em, jeżeli to metin.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

metin ma zabezpiecznie...

Cos takiego jak imagesearch tam nie dziala..

Imagesearch w metinie działa i to dobrze.

Daj ss dyboch i podaj nazwę serwa.

"Wyznacz Sobie taki cel, że gdybyś go osiągnął, to zwaliłby Cię z nóg."

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Server to Revoir MT2 właśnie pobrałem clienta, chodzi tu o skrzynke która ukrywa w sobie zmiany bonów, jbc do kupienia do handlary "Skrzynia błogosławieństw"
beztytuuwza.png

18706.png
Opublikowano

nie no, takie coś powinno pójść imagesearch'em. musisz zrobić bazę ze wszystkimi numerami i ustawić funkcję, która wysyła daną liczbę po znalezieniu obrazka

Opublikowano

A mógłby ktoś podać poradnik do takiego programowania, albo wytłumaczyć ? Zielony w to jestem ;d
@Edit
Sam chyba tego nie zrobię, za trudne to dla mnie... Niby programuje kod ale jak odpale skrypt to nic się nie rusza.. Programowanie nie dla mnie- zostaje mi ręcznie wpisywać te liczby...

18706.png
Opublikowano

Mi imagesearch nie chce dzialac w metku...

Jest cos zle w tym kodzie??

HotKeySet("f6","stop")

func stop ()
Exit
EndFunc

Global $x, $y
local $zmienna

Func elita1 ()
$result1 = _ImageSearch("mob/elita1.bmp",1, $x, $y,10)
If $result1 = 1 Then
MouseClick("left", $x, $y)
$zmienna = 0
$zmienna = $zmienna +1
EndIf
EndFunc

AdlibRegister("elita1","3000")

While 1
WEnd

Edit@@

Jakos zaczelo dzialac :D

Opublikowano

nie no, takie coś powinno pójść imagesearch'em. musisz zrobić bazę ze wszystkimi numerami i ustawić funkcję, która wysyła daną liczbę po znalezieniu obrazka

Nieee....

Musial by jakos to tlo wywalic...

Poniewaz zawsze masz inne tlo....

Opublikowano

@up Tak, wtedy tylko liczby 1-9 i szuka, jak znajdzie 1 i 2 (nie na tych samych koordach) to zwraca liczbę 2 cyfrową, jak znajdzie 1 to liczba 1 cyfrowa :)

Opublikowano

Sory ale nie kumam ;D Mógł by mi ktoś podać wzór na pisanie takiego czegoś ? Tylko 1 linijka z przykładową liczbą 61562652.png .
Chodzi o to aby program po znalezieniu tej liczby kliknął w koordynaty 96 , 363 i wpisał tam 17 .

18706.png
Opublikowano

Jeśli chodzi o zmiane tekstur usuwasz pliki patch aby można było edytować teksture podłoża w pliku.(Dekompilujesz i potem powrotem)

Image search używasz lecz to nie będzie szybkie bo musisz sprawdzić wszystkie możliwe od najnizszej do najwyzszej mozliwej liczby które się tam losują (np pojawia się liczba 50 to musi od 1-49 sprawdzac aby dojsc do 50 liczby.Troszke kodu ale potem dajesz If "znalazlo" klik i wpisuje.

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Masz tutaj skrypt na imagesearch jesli zmienisz tekstury

Daje przyklad jesli wyskoczy liczba 43

#include <ImageSearch.au3>
Global $x, $y
local $zmienna
Func zyfra ()
$result1 = _ImageSearch("mob/liczba32.bmp",1, $x, $y,10) ; mob to nazwa folderu a liczba43 to nazwa pliku(zdjecie tej liczby 43)
If $result1 = 1 Then
Send("43")
Sleep(2000) ; Dalem sleep zeby program sie zatrzymal na 2 sek zeby wszystko sie zaladowalo a nie odrazu kliklo Ok i wyskoczylo zla Liczba.
$zmienna = 0
$zmienna = $zmienna +1
EndIf
EndFunc

Zeby klikalo Ok

Func ok ()
$result1 = _ImageSearch("mob/ok.bmp",1, $x, $y,10)
If $result1 = 1 Then
MouseClick("left", $x, $y)
$zmienna = 0
$zmienna = $zmienna +1
EndIf
EndFunc

Na koniec petla :)

While 1

Wend

Opublikowano

nie zmieniaj zadnych tekstur....

powiedz mi co sie dzieje jak wpiszesz zla liczbe, lub pare razy pod rzad zla liczbe,

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Opublikowano

No właśnie znaleźć adres w cheatengine i dołączyć do kodu autoita takie cos i Voila

Cheatengine odczytuje wartość tego pola a autoit ją przepisuje :P

W CE masz możliwość zrobienia Trainera

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...