Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] BP interweniuje w spambot

diplo9900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Haha jaka szkoda, że nie mam konta w TOP500 i nie widziałem tych wszystkich wiadomości :)

Wiedziałem że tak to się skończy.

Wiadomości nie skopiuje bo BP je usunął.

To było coś w stylu że ,,twoje konto zostało przyłapane na boceniu(czy coś takiego). Aby się odwolać od bana trzeba zapłacić 100zł pisząć najpierw do suportu''

haha beka <hahaha> ciekawe ile ten co to napisał ma lat :D ale się zdziwi ten ktoś ;DD

Opublikowano

Dzieciaczek najwidoczniej zapomniał że firma nie jest od 2 miesięcy i że oni tyle zarabiają że ich na wszystko stać :)

Opublikowano

Raczej nic mu się nie stanie, bo napisał, żeby pisać do supportu. To chyba za mało, żeby dać mu zarzuty za wyłudzenie kasy :p

Gra- DarkOrbit

Serwer- PL1

Bot- Tak

Opublikowano

Tylko ten spam uraził BP bo jak ktoś zapłaci tą stówę i dostanie bana może iść do prokuratury o wyłudzenie przez BP a nie osobę prywatną, czyli szkoda na konto BP.

1.jpg

Opublikowano

No i bardzo dobrze robią ! Po raz Kolejny zgadzam się z" Firmą BP "

To już troche przesady co wy robicie przez tego spamera szymona .

0fc5fb0fb2710.png

Opublikowano

Myślicie, że BP to gdzieś zgłosił? Dla nich to tylko więcej papierkowej roboty i brzemie na plecach :D. Nigdzie tego nie zgłosili, tylko palcem przed nosem pomachali, żeby trochę postraszyć

Gra- DarkOrbit

Serwer- PL1

Bot- Tak

Opublikowano

Myślicie, że BP to gdzieś zgłosił? Dla nich to tylko więcej papierkowej roboty i brzemie na plecach :D. Nigdzie tego nie zgłosili, tylko palcem przed nosem pomachali, żeby trochę postraszyć

Skąd to wiesz? BP ma tyle kasy że kupi pracownika co by to zrobił :D

Opublikowano

Prawda jest taka, że oni nie mogą NIC zrobić. Jeśli zgłoszą jakąś osobę na policję po zarzutem spamu, to również sami mogą zostać oskarżeni o masowy spam we własnej skrzynce. Dlaczego? Ponieważ nigdzie w OWH nie ma wzmianki o ich systemie pocztowym. Nikt nigdzie nie wyraża zgody na otrzymywanie wiadomości od nich na skrzynce.

Więc jedynym wykroczeniem mogą być wszelkiego rodzaju nadużycia, groźby, wyłudzenia, itp.

Opublikowano

haha dobry troll! Szkoda że nie dostałem tej wiadomości ^_^ Komuś nie wyszło bo gdyby nie na dole dopisek "Spamer by Miszczu" to był by to udany troll haha xD

To jeszcze nic. Jak kamyk wysyłał linki na swoją stronę o botach albo ruski do tej strony gdzie mogłeś LF4, Dresy albo unbana kupić xD i nic z tym nie zrobili

Opublikowano

Jak sam wiesz w necie jest pełno "namawiaczy" co każą wysyłać SMS na podany BIG. I jak myślisz, czy ktoś z BP zajmuje się teraz tymi osobami? Takich osób jest setki a może nawet tysiące.

Gra- DarkOrbit

Serwer- PL1

Bot- Tak

Opublikowano

Jak sam wiesz w necie jest pełno "namawiaczy" co każą wysyłać SMS na podany BIG. I jak myślisz, czy ktoś z BP zajmuje się teraz tymi osobami? Takich osób jest setki a może nawet tysiące.

Ale też po raz pierwszy na forum pisali o organach ścigania więc może ich to już ich wqrwiło na maxa?

Opublikowano

Wcale mnie nie zdziwi jak BP dobierze im się wreszcie do d...

Użytkownicy ale co bardziej istotne BP ponosi z tytułu spamu znaczne straty bo :

• Powoduje zatykanie się łączy i blokuje miejsce na twardych dyskach.
  • Przetworzenie spamu zabiera czas serwerom, spowalniając ich działanie
  • Naraża operatorów internetowych i użytkowników na dodatkowe koszty ponoszone na przeciwdziałanie pladze. Spam jest również metodą przerzucenia kosztów promocji na operatorów internetowych i odbiorców korespondencji, a zatem jest formą wyłudzenia.
  • Narusza prywatność i bezpieczeństwo odbiorców, ponieważ często zawiera treści, których nie życzyliby sobie oglądać
  • Powoduje utratę zaufania do komunikacji elektronicznej jako takiej

dodatkowo zgodnie z ustawą antyspamową:

Art. 10. 1. Zakazane jest przesyłanie niezamówionej informacji handlowej skierowanej do oznaczonego odbiorcy za pomocą środków komunikacji elektronicznej, w szczególności poczty elektronicznej.

Tak to wygląda jeśli chodzi o teorię a w praktyce wygląda to tak że kamieniarz i inni spamiarze bez zgody BP przy pomocy ich programyu pocztowego rozsyłali informację handlową a to jest grubsza sprawa bo zgodnie z prawem i nie ma nic do tego OWH nie kończy się tylko grzywną ale i wyrokiem. Tyle jeśli chodzi o kwestię prawną. Jeśli ktoś chce wiedzieć więcej odsyłam do wujka google

Opublikowano

Wcale mnie nie zdziwi jak BP dobierze im się wreszcie do d...

Użytkownicy ale co bardziej istotne BP ponosi z tytułu spamu znaczne straty bo :

• Powoduje zatykanie się łączy i blokuje miejsce na twardych dyskach.
  • Przetworzenie spamu zabiera czas serwerom, spowalniając ich działanie
  • Naraża operatorów internetowych i użytkowników na dodatkowe koszty ponoszone na przeciwdziałanie pladze. Spam jest również metodą przerzucenia kosztów promocji na operatorów internetowych i odbiorców korespondencji, a zatem jest formą wyłudzenia.
  • Narusza prywatność i bezpieczeństwo odbiorców, ponieważ często zawiera treści, których nie życzyliby sobie oglądać
  • Powoduje utratę zaufania do komunikacji elektronicznej jako takiej

dodatkowo zgodnie z ustawą antyspamową:

Art. 10. 1. Zakazane jest przesyłanie niezamówionej informacji handlowej skierowanej do oznaczonego odbiorcy za pomocą środków komunikacji elektronicznej, w szczególności poczty elektronicznej.

Tak to wygląda jeśli chodzi o teorię a w praktyce wygląda to tak że kamieniarz i inni spamiarze bez zgody BP przy pomocy ich programyu pocztowego rozsyłali informację handlową a to jest grubsza sprawa bo zgodnie z prawem i nie ma nic do tego OWH nie kończy się tylko grzywną ale i wyrokiem. Tyle jeśli chodzi o kwestię prawną. Jeśli ktoś chce wiedzieć więcej odsyłam do wujka google

Dzięki za pouczenie, a teraz wracaj do rzeczywistości :)

Opublikowano

ingbank zgodnie z tym co pokazałeś ja wiadomości bigpoint'u też sobie nie życzę, więc? (nie wiem jak jest teraz, ale kiedy jeszcze robiłem konto i akceptowałem regulamin to tam nic nie było o wiadomościach e-mail, a nowego regulaminu mi nie dali do zaakceptowania, co by się równało, że sami też by musieli ponieść odpowiedzialność karną.

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...