Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy denerwują was "SLU"?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

SLU ! Lepiej juz byc madrym chlopakiem niz biegac kurwa z maczetami jp itp. Oczywiscie ja tez pierdole policje ale wiekszosc z tych "jp" nie miala doczynienia z policja. Po 2 uwazam , ze wiekszosc z nich ma swoich ziomkow , towarzystwo i nie koniecznie szukaja w szkole przyjazni przez co moga wydawac sie troche dziwni

Opublikowano

Szacunek Ludzi Piaskownicy!

Tak na serio,to nie obchodzą mnie oni,niech sobie żyją i słuchają Rysia ;]

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

sam mam dresik SLU i wgl lubie dresy a rapu zabardzo nie słucham ;)

"nie oceniaj książki po okładce"

40143183857070538758.png

333 Posty

28.03.2013

Opublikowano

I kończą wstrzykując marihuanine w żyłę popijając akodinem w międzyczasie paląc "ruskie fajki".

U nas w mieście na targu nowa dostawa dresów RPK 1/2 gimnazjum w nich chodzi.

U mnie to samo tyle, że nie w gimbazie.

SLU ! Lepiej juz byc madrym chlopakiem niz biegac kurwa z maczetami jp itp. Oczywiscie ja tez pierdole policje ale wiekszosc z tych "jp" nie miala doczynienia z policja. Po 2 uwazam , ze wiekszosc z nich ma swoich ziomkow , towarzystwo i nie koniecznie szukaja w szkole przyjazni przez co moga wydawac sie troche dziwni

Ale przecież rap wyżera mózg. Zwłaszcza polski. Szukanie przyjaźni poza szkoła nie jest cechą dzieci ulicy. Każdy może sobie szukać przyjaźni poza szkoła.

I wcale nie oceniam książki po okładce... W klasie mam pełno takich typów i słyszę niekiedy ich rozmowy jak to uciekali od policji, albo zjarali sie tak że do domu wracali chodząc na łokciach.

Opublikowano

Wielce SLU , a jak przyjdzie co do czego to połowa ucieka , większość nich trzęsie dupą, jak podejdzie do nich jakiś pro elo , i od razu kończy się te ich "SLU"

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Ale wu pierdolicie głupoty. Gowno wiecie, a najwięcej szczekacie.

mKCKPxy.jpg

A teraz pierdolcie że jestem dzieciakiem jp, hwdp itd :)

....

Opublikowano

Wielce SLU , a jak przyjdzie co do czego to połowa ucieka , większość nich trzęsie dupą, jak podejdzie do nich jakiś pro elo , i od razu kończy się te ich "SLU"

Skasuj z sygnatury tego nażelowanego pedała Kristana Pedalinha bo rzygam tym brudasem.

Niech mod zamknie temat bo co raz więcej znawców rapu, że ja pierdolę.

Ale przecież rap wyżera mózg. Zwłaszcza polski. Szukanie przyjaźni poza szkoła nie jest cechą dzieci ulicy. Każdy może sobie szukać przyjaźni poza szkoła.

I wcale nie oceniam książki po okładce... W klasie mam pełno takich typów i słyszę niekiedy ich rozmowy jak to uciekali od policji, albo zjarali sie tak że do domu wracali chodząc na łokciach.

taak? Nie chcę mi się odpowiadać więc łap cytat (autor Słoń)

Nie obwiniaj hip hopu za klamki, walki i gangi

My jesteśmy popularni wśród szczeniaków jak trądzik

Ty obwiniasz rap za całe zło które wokół nas rządzi

Jeśli ktoś w życiu zbłądził to nie z powodu wersów

Tylko przez własną głupotę, która podpowiada sercu

Chcą tłumaczyć morderców, samobójców i gwałty

Zwalić winę na muzykę za to, że świat jest brutalny (tej)

Te klauny chcą obwiniać gry, książki i filmy

Podczas kiedy każdy z nich jest sam sobie winny (czaisz?)

Więc jeśli uważasz, że osoby słuchające polskiego rapu są tak zwane "jp gimbusy" to się grubo mylisz. A polski rap stoi na bardzo dobrym poziomie nie wliczając Pezeta, który nagrywa pod gimnazjum.

Są tracki, które powinny znaleźć się w książkach przykład ? płyta Chodnikowy Wilk - Bisz.

photo261314.png

Opublikowano

Ehh i wypowiadają tutaj się osoby o inteligencji dżdżownicy - Zavetti, który słucha pewnie shitstepu jakież to smutne, a zarazem śmieszne

Ludzie, którzy nie rozumieją przesłania polskiego rapu nie powinni w ogóle się tutaj wypowiadać. SLU to nie jest styl bycia ulicznikiem.. W kawałkach Rycha nie chodzi tylko o szacunek ludzi ulicy.. Peja 'opowiada' o tym jak się żyje ludziom z marginesu społecznego i jak są oni szkalowani przez ludzi bo kierują się stereotypami typu "żule!" "ćpuny!" "chuligany!" - ja to tak widzę i tak pewnie jest..

Przykład to kawałek "Definicja Pener"

Radzę wam szaraczki się z tym zapoznać i ZROZUMIEĆ.

I niech ktoś powie/napisze, że Peja nawija tylko o szacunku ludzi ulicy to temu - chuj do dupy.

Kto to mówi. Jak już to nie słucham dupstepu, tylko rocka. Rapu też czasami słucham, mam pojedyńcze utwory np Zeusa. Sam w sumie potwierdzasz moją teorie, skoro nazywasz ich "marginesem społecznym", zapewne nie wiesz co to oznacza skoro użyłeś tego zwrotu. A i nie potrzebuje rapó rycha pejiii, żeby wiedzieć jak żyje przeciętny polski człowiek. A większość dresów, slu, jotpe zazwyczaj ogranicza się "ej, masz szluga" " ej, masz zeta" "nie, to wypierdalaj chuju jebany".

Tyle potrafie zaobserwować z tego, co się dzieje u mnie w mieście.

@down

Wiem, sam mam znajomych słuchających rapu i nie traktuje ich jak tych gorszych kategorii. To też na swój sposób muzyka, mi chodzi o debili pokroju "daj albo wpierdol"

Opublikowano

Każdy ma swoje przekonania i nawet jeżeli są one niesłuszne i totalnie niedorzeczne, ale należy je uszanować.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Atak Slamsów? xD

Jak ktoś dobrze interpretuje teksty Peji to nic złego z nich nie wyciągnie, gorzej z gimbusami które wszystko biorą nazbyt serio ;)

Opublikowano

A mam to głęboko w dupie, u mnie w szkole ponadgimnazjalnej panuje taka sama sytuacja, wielce dresiarze i te ich " Slu " -.-

Jedynie co kończy się na " masz szluga " co przerwa i przechwalanki, jak to oni nie uciekali przed policją, jak najarali się tematu itd.... i ciągle ten ich rap, zjebane teksty i " masz szluga "

Mam wyjebane na takich ludzi bo aż się śmiać chce :)

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Znaczy wiesz, nie jest tak, że każdy słuchający rapu to zjeb stojący z kosą pod sklepem. Część z nich to normalni ludzie. Ale jest też grupa, która właśnie kojarzona jest właśnie z jakimś ulicznym rapem, żyjąc z dewizą " szlug albo w ryj ". To takie same schorzenie jak pedały w rurkach rozmiar 28 słuchające popu.

Opublikowano

Szacunek powinien być dla każdego kto na niego zasługuje.

Ja osobiście nie przepadam za SLU, JP czy jakimiś innymi 'stowarzyszeniami'. Pies to charakter, policjant to zawód. Niech se chodzą w dresach i niech sobie słuchają rapu, tylko żeby nie uprzykrzali życia innym.

Zbieram warny za offtop (rzekomy SPAM).

Opublikowano

UP, dokładnie:)

Lecz najczęściej jest tak że uprzykrzają życie tylko jak mogą.

Ehh te " stowarzyszenia " - haha, tylko tak patrzę na przerwach " Szlug, mela, szlug mela i jak ja ostatnio uciekałem przed policją, no tutaj sie schowałem itd, i dalej to samo, zaciągnie się i mela na ziemie " haha , pierdole normalnie...

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Skasuj z sygnatury tego nażelowanego pedała Kristana Pedalinha bo rzygam tym brudasem.

Niech mod zamknie temat bo co raz więcej znawców rapu, że ja pierdolę.

taak? Nie chcę mi się odpowiadać więc łap cytat (autor Słoń)

Więc jeśli uważasz, że osoby słuchające polskiego rapu są tak zwane "jp gimbusy" to się grubo mylisz. A polski rap stoi na bardzo dobrym poziomie nie wliczając Pezeta, który nagrywa pod gimnazjum.

Są tracki, które powinny znaleźć się w książkach przykład ? płyta Chodnikowy Wilk - Bisz.

Każdy, nawet najgłupszy stereotyp ma jakieś faktyczne oparcie. Sami sobie nawarzyli takiego piwa to niech je teraz wypiją...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Beka w temacie...

SLU ma dwustronne znaczenie... Kurwa Rycha nie słucham #IMO skończył się parę lat wstecz a wiem takie rzeczy jak.

SLU to skrót od nazwy zespołu- Slums Attack (skład Peja, DJ Decks.) i znaczenie drugie to "Szacunek Ludzi Ulicy".

Rozkmina jest prosta! Jedni utożsamiają się z zespołem- ktoś jest fanem, słucha.

Dwa ktoś po prostu "żyje na ulicy", wie jak jest ciężko, szanuje równych sobie.

BTW najlepsi są dresiarze bo jako tako są z ulicy ale z SLU nie mają zbyt wiele wspólnego.

Opublikowano

Beka w temacie...

SLU ma dwustronne znaczenie... Kurwa Rycha nie słucham #IMO skończył się parę lat wstecz a wiem takie rzeczy jak.

SLU to skrót od nazwy zespołu- Slums Attack (skład Peja, DJ Decks.) i znaczenie drugie to "Szacunek Ludzi Ulicy".

Rozkmina jest prosta! Jedni utożsamiają się z zespołem- ktoś jest fanem, słucha.

BTW najlepsi są dresiarze bo jako tako są z ulicy ale z SLU nie mają zbyt wiele wspólnego.

szkoda tylko że 99% userów sądzi że SLU to szacunek dla dresów. Peja jak dla mnie wciąż jest dobry jak kiedyś tyle że teraz się nie dissuje. Dla czego? dla tego że teraz jest starszy i ma rodzine więc nie wypada żeby rodzina słuchała tego, cośtakiego mówił u Kuby. Ktoś który dostaje wczystkie zachcianki od rodzicó nie zrozumie co oznacza SLU.

tak w ogóle nie wiem co ma SLU do JP, bo jeszcze JP to rozumiem że można nie lubić, ale co kimu przeszkadza SLU ;x

Opublikowano

szkoda tylko że 99% userów sądzi że SLU to szacunek dla dresów. Peja jak dla mnie wciąż jest dobry jak kiedyś tyle że teraz się nie dissuje. Dla czego? dla tego że teraz jest starszy i ma rodzine więc nie wypada żeby rodzina słuchała tego, cośtakiego mówił u Kuby. Ktoś który dostaje wczystkie zachcianki od rodzicó nie zrozumie co oznacza SLU.

tak w ogóle nie wiem co ma SLU do JP, bo jeszcze JP to rozumiem że można nie lubić, ale co kimu przeszkadza SLU ;x

Nie chodzi o nawijanie, tylko stworzył sobie target w gimnazjum- płyty reprezentują niższy poziom niż kiedyś ;/

Opublikowano

Beka w temacie...

Ja osobiście SLU odbieram nie tyle jako szacunek ludzi, którzy żyją na ulicy, ale raczej coś w stylu przenośni... zależy kto jest z jakiego domu. Ale niekiedy to nie rodzice, a właśnie ulica staje się domem dla dzieciaków. Okej, może one nie wyrastają na porządnych obywateli, ale jak to było w jednym, mądrym tekście: 'Z zachowania dwóje, lecz charakter wzorowy.'

Opublikowano

U mnie w szkole jak ktoś jest SLU to zazwyczaj oceny nie za dobre zachowanie tak samo ale są wyjątki.

Ps. Radzę utrzymać poziom dyskusji po postaram się zgłaszać posty....

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...