Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy denerwują was "SLU"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodźcie do gimnazjum napewno spotkaliscie się z kozakami którzy mają motto "szacunek ludzi ulicy" czy nie denerwują oni was? Bo mnie bardzo a szczególnie tym waśnie swoim "SLU" bo jak dla mnie tacy ludzie to bezdomni a nie normalni chodzący do szkoły...

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Weteran
Opublikowano

Coś mało tolerancyjny jesteś, po prostu się nimi nie przejmuj i tyle.

Mnie nie denerwują.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Dzieci JP to tylko potrafią chodzić po ulicy i się drzeć. A jak przyjdzie co, do czego to uciekają albo płaszczą przed policją. A ulica jest dla niektórych drugim domem. I nie mówię tego wcale w negatywnym znaczeniu. Ba! Co więcej niektórych ta ulica wychowała, a mimo wszystko wyszli na porządnych ludzi. Myślę, że sam nie do końca rozumiesz przesłanie słów 'szacunek ludzi ulicy'. Do tego, wydaje mi się, że takie osoby to są ludzie, którym można zaufać. Jeżeli jesteście kumplami to nimi będziecie ponad wszystko, a nie tak, jak dzieci JP - jest dym, to sprzedajemy na policji.

Opublikowano

Taki sam margines społeczny...

Według mnie to nie do końca... JP owszem, ale niektórzy wyznający zasadę SLU są naprawdę porządnymi ludźmi.

Opublikowano

Jeśli chodźcie do gimnazjum napewno spotkaliscie się z kozakami którzy mają motto "szacunek ludzi ulicy" czy nie denerwują oni was? Bo mnie bardzo a szczególnie tym waśnie swoim "SLU" bo jak dla mnie tacy ludzie to bezdomni a nie normalni chodzący do szkoły...

co w tym jest dziwnego? ;x Chyba dobrze że ktoś "Szanuje ludzi ulicy" a nie się śmieje z nich, co nie?

Pierdolenie dzieci tworzących się na uliczników = {"RPK","JP","SLU}...

DOWN ;x

SLU = szacunek ludzi ulicy, nie chodzi tu o dresy itp. tylko chodzi tu o biediejszych itp. widać mało kumaty jesteś panie bogaty.

Opublikowano

Jebac gimbusow jot pe

Czym Twoje "jebać gimbusów" różni się od "jebać policję"?

Pomimo tego, że "SLU", to teoretycznie rzecz ujmując dobrze słowo szerzące szacunek, to wątpię żeby w ustach gimnazjalisty miało właściwe przesłanie i jakieś uzasadnione podłoże (sam już się boję sposobu mojego pisania :ninja:).

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

To nie znaczy, że masz ich szanować, a to, że jak dostaniesz od nich szacunek, to jest coś. Chodzi o ludzi, którzy wiele przeżyli, a nie tępych dresów. A to, że dzieciaki tego używają, to tylko chęć bycia fajnymi, posiadania jakiegoś "powiedzonka", coś jak hwdp.

@down

i tak jest chujowy, nie ważne o czym nagrywając.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Ehh i wypowiadają tutaj się osoby o inteligencji dżdżownicy - Zavetti, który słucha pewnie shitstepu jakież to smutne, a zarazem śmieszne

Ludzie, którzy nie rozumieją przesłania polskiego rapu nie powinni w ogóle się tutaj wypowiadać. SLU to nie jest styl bycia ulicznikiem.. W kawałkach Rycha nie chodzi tylko o szacunek ludzi ulicy.. Peja 'opowiada' o tym jak się żyje ludziom z marginesu społecznego i jak są oni szkalowani przez ludzi bo kierują się stereotypami typu "żule!" "ćpuny!" "chuligany!" - ja to tak widzę i tak pewnie jest..

Przykład to kawałek "Definicja Pener"

Radzę wam szaraczki się z tym zapoznać i ZROZUMIEĆ.

Pener Penera doceni i nie ważny jest tu szczebel
Czy ten Pener to żul, czy jest dobrym biznesmenem
Bo każdy zna swą cenę, Pener tutaj to synonim
Słowa obywatel, a szaraków Pener goni
Od szaraków Pener stroni, którzy w chuj nie są życiowi
Bo ich słownik to na żywca z telenowel są dialogi

I niech ktoś powie/napisze, że Peja nawija tylko o szacunku ludzi ulicy to temu - chuj do dupy.

photo261314.png

Opublikowano

@Kamdaro

No kasą na lewo i prawo nie trzaskam, nikogo na biedniejszych nie dzielę, ale takie nawijanie jak mają źle i sprzedawać bluzy po 300zł to już można?

1367133050-U891712.jpg

Opublikowano

Slu kogoś denerwuje? Mnie osobiście nie sam jestem Żołnierzem RPK. Z kumplami polujemy na psy (kosa w spodnie klamka za pas i jak się jakieś nawiną to pościg - i wtedy na dzielni jest porządek)

/gif

Opublikowano

Slu kogoś denerwuje? Mnie osobiście nie sam jestem Żołnierzem RPK. Z kumplami polujemy na psy (kosa w spodnie klamka za pas i jak się jakieś nawiną to pościg - i wtedy na dzielni jest porządek)

No no na pewno, a lekcje odrobione?

1367133050-U891712.jpg

Opublikowano

Osobiście w dupie mam takich gimbusów, jak sobie lubią to niech słuchają Rysia.

Opublikowano

Osobiście w dupie mam takich gimbusów, jak sobie lubią to niech słuchają Rysia.

gimby słuchają rysia. w dupie byłeś gówno widziałeś tyle powiem, idź sobie słuchaj te HipHoPolo typu Grubson love 4 ever itp. na których 90% publiczności to ludzie nie mający 18lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...