Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niemożność dołączenia do niektórych serwerów

KoXuJaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z problemem!

A więc:

Gdy gram w minecrafta i włączam listę serwerów to działa normalnie. Gdy chcę dołączyć się do jakiegokolwiek serwera to na pół sekundy ścina mi się minecraft, ale potem po dołączeniu wszystko jest ok. Gdy wchodzę na serwer super craft brosa (którykolwiek) i jakiś jeden inny też ścina na 0.5 sec. ale z tą różnicą, że mam potem connecting to the server, a potem connection refused. Wie ktoś czemu?

Dodatkowe info (może się przyda):

- mam dobty internet

- mam hamachi (może ono przeszkadza?)

- do czasu 1.5 przed połączeniem z serwerem musiałem czekać aż 15 sec. To nie przypadek.

- internet mam przekierowywany; najpierw z komputera do anteny, z anteny do odbiornika (2 km dalej) a potem już normalnie z netią się łączy. Jeśli powiecie, że to przez to, to sprawdzę na innym kompie

- potrzebne inne info? Napiszcie a podam.

Proszę o pomoc - jest to naprawdę irytujące!

MjEnSo I minecraft od 3 lat :D

Opublikowano

Pomimo, że mam bardzo dobry komputer mi też ścina przy dołączeniu do serwera.

Podaj nam parametry komputera.

Dodatkowo aktualizacja Javy, reintstalacja MC, przeczyść też system.

5465845486.png

Opublikowano

Jesli w innych grach tez ci dlugo dolacza do innych serwerow to znaczy ze komputer musi miec zrobionego formata.

Opublikowano

NIe, w innych grach nie, ale, no wiesz, też, ale np. do craftsite.pl się dołącza odrazu... Z autojoinerem też każdy serwer dołącza odrazu, ale tam też nie działa między innymi craftbros. Ma ktoś jakieś pomysły?

Opublikowano

Ja także mam dobry komputer, a mi ścina przy dołączeniu do serwera, jest to wina minkraftu.

Podaj nam tutaj parametry komputera to coś wskóramy.

DOdatkowo polecam zaktualizować Jave, przeinstalować MC oraz przeczyścić system.
Opublikowano

A to nie jest przypadkiem tak że się na początku mapa ładuje i wszystko co znajduje się na serwerze ?

U mnie to trwa 5-10 sekund zależy od wielkości serwera

Opublikowano

@2up

Damian, taki problem też mam, ale tylko u kolegi z 10 mb ramu na serwie (w przybliżeniu)

@1up

ImperialCraft spróbuję :)

Zaraz dam parametry kompa, bo tera na komie jestem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...