Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem ( laptop)

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zostawmy fps, bo teraz lżej mi spadają . Większy problem mam z pingiem. Przy grze rankiem mam jakieś 200 pinga średnio , a wieczorem 999. Wcześniej przed problemem rano miałem ok. 50 a wieczorem ok. 100. Masz jakieś pomysły? Do tego czasami komputer lubi się zawiesić w ważnych sytuacjach , i nie dość że ginę to jeszcze muszę resetować komputer. Czemu tak jest?

21515.jpg

Opublikowano

Od wczoraj mam problem: uruchomiłem ponownie komputer bo ping był nie do wytrzymania. Miałem 500 ok. pingu , dochodziło do 3k . Dziele z dwoma lokatorami internet 1mb . Tylko u mnie tak "chodzi". Do tego po ponownym uruchomieniu nie ma zamiaru się włączyć. Ładuje się cały czas microsoft corporation (vista) a w trybie awaryjnym wywala błąd, że explorer windowsa przestał działać i brak dostepu do czegokolwiek. Chciałem przywrócić system ,ale nie było żadnych save'ów (pomimo ,iż wcześniej, gdy system działa w miare było ich w choj dużo z kilku dni ). I jeszcze takie pytanie- czy da się jakoś wyczyścić komputer do zera, wszystko oprócz windowsa, żebym podczas wchodzenia zastał komputer takim jak był gdy go kupowałem? Wiem ,że dalej pewnie będzie mulił , lecz będzie z pewnością płynniejszy. Z góry thx.

ps.

A i bym zapomniał , co zrobić z internetem i czego to może być przyczyną ? Bo ja tu kurwicy dostaje.

21515.jpg

Opublikowano

Spróbuj tak:

By móc skorzystać z partycji recovery, przed użyciem magicznych skrótów klawiszowych, ustawić odpowiednią opcję w BIOS-ie. W ustawieniach należy poszukać funkcji Acer disc-to-disc Recovery i zmienić pole na Enabled. Zapisujemy zmiany, po czym używamy kombinacji klawiszy Alt+F10. Przy pierwszej instalacji systemu powinna zostać utworzona płyta recovery. Bardzo często przy tworzeniu recovery na dysku cd/dvd za pomocą programu dostarczanego przez producenta – eRecovery – występują błędy, które uniemożliwiają poprawne nagranie. Zamiast niego wykorzystuje się program Norton Ghost.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Wpisz w google partycja recovery. Ja to wziąłem z 1 linku a Ty możesz poszukać, może coś znajdziesz ;]

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Dobra, zrobiłem to co trzeba, włączyłem jakąś instalacje. Mam tam : Completely resore system to factory defaults i jeszcze restore operating system and reain user data. Nie chce odinstalować windowsa bo nie mam płytki żeby go ponownie zainstalować. Chce wyczyścić kompa z all rzeczy, ale zostawić system windows . Mam tylko jedną partycje dysku .

21515.jpg

Opublikowano

Dobra . Nacisnołem to pierwsze i poczekam ąz przywróci , potem napisze jak wyszło .

Wyskoczyły 2 błędy w 56 % ... Spróbuje drugi raz

Znwou error w 53 %, pomysły?

@edit

Nawet nie chce się normalnie włączyć, każe mi włożyć płyte instalacyjną windowsa i zresetować kompa. No kurwa! Mówiłem , że nie chce uninstalować windowsa! .... ja pierdole !!! :angry:

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...