Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem ( laptop)

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam laptopa acera już od 4 lat. Kilka miesięcy temu miałem z nim problem, gdyż po uruchomieniu strasznie zamulał i dopiero po jakiejś godzinie stania zaczynał normalnie funkcjonować ( ale nie z wszystkimi opcjami) , albo po prostu się zawieszał. Oddałem go do serwisu . Sformatowali, wgrali wszystko od nowa , sformatowali i problem zniknął. Wczoraj wróciłem z pracy wraz z komputerem w trybie hibernacji . Miałem zabierać się do pracy ,ale wyskoczył ten problem. Gdy go włączam włączają się podstawowe programy windowsa, ale strasznie się zacina. Próbowałem przywrócenia systemu w trybie awaryjnym. Bez skutku, gdyż nie było żadnych zapisów do przywrócenia systemu. Mam na nim ważny dokument do roboty. Jak go nie dostarczę w poniedziałek to wylece na pysk, a serwisy przez sobote i niedziele nie funkcjonują . Proszę o pomoc i z góry dzięki.

21515.jpg

Opublikowano

W trybie awaryjnym nie mam zawielu opcji, zazwyczaj 4 napisy"tryb awaryjny " na czarnym tle. Wydaje mi się, że normalnie ale trudno mi to w takim przypadku stwierdzić.

21515.jpg

Opublikowano

Bo tryb awaryjny to SafeBoot_Minimal czyli mało opcji :p

Zrób loga OTL w trybie awaryjnym :

http://www.mpcforum.pl/topic/679592-tutlogi-co-i-jak/

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Eraken .

Skoro mówisz że to w trybie awaryjnym tak samo jest to wina byc może leży po stronie dysku .

Wejdź w START i w uruchom wpisz msconfig

Zakładka uruchamianie i wszystko odznacz i zrestartuj komputer .

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Mowiłem ci , że komputer mi zamula i się wiesza. Jak po uruchomieniu dam start to się zawiesza i do widzenia . Więc co masz na myśli ?

@Edit

Chodziło ci , że mam to zrobić w trybie awaryjnym? Jak tak to sorka , że tak ogarniam .

21515.jpg

Opublikowano

Albo masz zajebane tyle śmieci w chuy ,albo poprostu problemy z dyskiem .

W tym przypadku może pomóc zerowanie dysku .

Jeśli są to badsektory fizyczne to dysk prawdopodobnie nadaje się na śmietnik .

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

To może zacznijmy od pytania, jak się zeruje dysk ? I co to kur*a jest ? W trybie awaryjnym komputer chodzi normalnie ,wszystkie ikony są i wszystko prawdopodobnie działa. Czemu tak nie jest w normalnym trybie?

21515.jpg

Opublikowano

Programem MHHD potem ci powiem co co chodzi z tym zerowaniem .

Skoro mówisz że w trybie awaryjnym wszystko ok to dlaczego nie zrobisz w trybie awaryjnym tych zaleceń które ci podałem ?

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Bo nie zrozumiałem, że chodziło ci o wykonanie tego w trybie awaryjnym. Teraz próbuje odpalić znów ten tryb ,ale ładuje się bez końca, teraz sie zresetowało. Poczekamy, zobaczymy czy sie odpali. Dam znać co z tymi logami.

@edit

Nie wiem czemu nie działa mi karta sieciowa. Próbuje włączyć ją guzikiem ale nie wyszukuje routera . Zobacze czy w normalnym ten guzik działa , bo jak nie to wychodzi na to , ze go zjeba*em :/...

@edit2

Dziwne... Chodzi dalej z lagami ale teraz trochę szybciej. Guzik chodzi. Dalej jednak jest ten problem , bo po mimo iż odpaliła mi sie nawet przeglądarka, to nic już pozatym nie chce działać . Spróbuje odpalić znowu awaryjny i zobaczymy...

21515.jpg

Opublikowano

Karta sieciowa ci nie działa bo musisz uruchomic w trybie awaryjnym z obsługą sieci .

Bo zwykły tryb awaryjny nie załaduje sterowników sieci i wtedy brak neta.

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Pobrałem OTL , zaznaczyłem jak na sccrenie i skanuje . Długo tak będzie ?

@edit

Skończyło , pakuje i wysyłam . Zaraz dam link.

@edit

Oczywiście musiałem zjebać pliczek i od nowa skanuje ...

21515.jpg

Opublikowano

Uruchom OTL i w oknie własne opcje skanowania :

:OTL
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: ConsentPromptBehaviorAdmin = 2
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: ConsentPromptBehaviorUser = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: EnableInstallerDetection = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: EnableLUA = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: EnableSecureUIAPaths = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: EnableVirtualization = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: PromptOnSecureDesktop = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: ValidateAdminCodeSignatures = 0
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: dontdisplaylastusername = 0
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: legalnoticecaption = 
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: legalnoticetext = 
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: scforceoption = 0
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: shutdownwithoutlogon = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: undockwithoutlogon = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: FilterAdministratorToken = 0
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System: EnableUIADesktopToggle = 0
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats: CF_TEXT = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats: CF_BITMAP = 2
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats: CF_OEMTEXT = 7
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats: CF_DIB = 8
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats: CF_PALETTE = 9
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats: CF_UNICODETEXT = 13
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats: CF_DIBV5 = 17
:Files
C:\Users\user\AppData\Local\d3d9caps.dat
C:\Windows\tasks\*job
C:\ProgramData\nvModes.dat
C:\ProgramData\nvModes.001
:Reg
[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2]

:Commands
[emptytemp]
[resethosts]

I klik na wykonaj skrypt zatwierdź restart i pokazujesz log z usuwania .

2. Pobierz AdwCleaner i z opcji delete pokaż raport .

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Teraz nie mam czasu, za godzine napisze co i jak.

Szukam tego okienka i nie ma . Gdzie to jest?

Napisałem i wkleiłem to co mi kazałeś, odpaliłem. Jedyne co zauważyłem, to to , że wolniej się włącza i jest 0,000000001 % szybsze włączanie się kompa.

Dodam , że w piątek ( wtedy kiedy laptop wyzionoł ducha) uderzyłem nim przez przypadek lekko tylną częścią, lecz to na 99% nie przez to , gdyż na awaryjnym chodzi normalnie.

@edit

No ku*wa, ale ja jestem kumaty... Zrobiłem pliczek w którym to mialem i odpaliłem ,a to trzeba było wkleić w okienko niżej. Jak dalej źle twierdze to mi to wyjaśnij.

21515.jpg

Opublikowano

Prosz :

All processes killed
========== OTL ==========
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\ConsentPromptBehaviorAdmin not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\ConsentPromptBehaviorUser not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\EnableInstallerDetection not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\EnableLUA not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\EnableSecureUIAPaths not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\EnableVirtualization not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\PromptOnSecureDesktop not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\ValidateAdminCodeSignatures not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\dontdisplaylastusername not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\legalnoticecaption not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\legalnoticetext not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\scforceoption not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\shutdownwithoutlogon not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\undockwithoutlogon not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\FilterAdministratorToken not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\\EnableUIADesktopToggle not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats\\CF_TEXT not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats\\CF_BITMAP not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats\\CF_OEMTEXT not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats\\CF_DIB not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats\\CF_PALETTE not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats\\CF_UNICODETEXT not found.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\System\UIPI\Clipboard\ExceptionFormats\\CF_DIBV5 not found.
========== FILES ==========
File\Folder C:\Users\user\AppData\Local\d3d9caps.dat not found.
File\Folder C:\Windows\tasks\*job not found.
C:\ProgramData\nvModes.dat moved successfully.
File\Folder C:\ProgramData\nvModes.001 not found.
========== REGISTRY ==========
Registry key HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2\ deleted successfully.
========== COMMANDS ==========

[EMPTYTEMP]

User: All Users

User: Default
->Temp folder emptied: 0 bytes
->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes
->Flash cache emptied: 0 bytes

User: Default User
->Temp folder emptied: 0 bytes
->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes
->Flash cache emptied: 0 bytes

User: Public

User: user
->Temp folder emptied: 31832 bytes
->Temporary Internet Files folder emptied: 33237 bytes
->Java cache emptied: 0 bytes
->FireFox cache emptied: 0 bytes
->Google Chrome cache emptied: 0 bytes
->Flash cache emptied: 492 bytes

%systemdrive% .tmp files removed: 0 bytes
%systemroot% .tmp files removed: 0 bytes
%systemroot%\System32 .tmp files removed: 0 bytes
%systemroot%\System32\drivers .tmp files removed: 0 bytes
Windows Temp folder emptied: 0 bytes
RecycleBin emptied: 0 bytes

Total Files Cleaned = 0,00 mb

C:\Windows\System32\drivers\etc\Hosts moved successfully.
HOSTS file reset successfully

OTL by OldTimer - Version 3.2.69.0 log created on 03242013_174344

Files\Folders moved on Reboot...

PendingFileRenameOperations files...

Registry entries deleted on Reboot...

Files\Folders moved on Reboot...

PendingFileRenameOperations files...

Registry entries deleted on Reboot...

21515.jpg

Opublikowano

W systemie nie widzę żadnych śladów infekcji .

Z kolei pierwszym podejrzanym staje się Avast .

DRV - [2012-10-30 23:51:58 | 000,738,504 | ---- | M] (AVAST Software) [File_System | System | Stopped] -- C:\Windows\System32\drivers\aswSnx.sys -- (aswSnx)
DRV - [2012-10-30 23:51:58 | 000,361,032 | ---- | M] (AVAST Software) [Kernel | System | Stopped] -- C:\Windows\System32\drivers\aswSP.sys -- (aswSP)
DRV - [2012-10-30 23:51:58 | 000,054,232 | ---- | M] (AVAST Software) [Kernel | System | Stopped] -- C:\Windows\System32\drivers\aswTdi.sys -- (aswTdi)
DRV - [2012-10-30 23:51:58 | 000,035,928 | ---- | M] (AVAST Software) [Kernel | System | Running] -- C:\Windows\System32\drivers\aswRdr.sys -- (AswRdr)
DRV - [2012-10-30 23:51:57 | 000,058,680 | ---- | M] (AVAST Software) [File_System | Auto | Stopped] -- C:\Windows\System32\drivers\aswMonFlt.sys -- (aswMonFlt)
DRV - [2012-10-30 23:51:56 | 000,021,256 | ---- | M] (AVAST Software) [File_System | Auto | Stopped] -- C:\Windows\System32\drivers\aswFsBlk.sys -- (aswFsBlk) 

Jeśli możesz to odinstaluj go na próbę .

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Stary, jesteś genialny. Dzięki wielkie. Tematu jeszcze nie zamykać, gdyby coś było nie tak to dam znać. A ty masz ode mnie browara:D.

21515.jpg

Opublikowano

Coś musiało się kolidowac a Avastem ..

Nie instalowaleś w przeszłosci innych antywirusów ?

Byc może są jeszcze inne moduły antywirusów które są w stanie Running .

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Niby komputer chodzi normalnie, ale w grach mam teraz ok. 40 fps . Wcześniej w lolu na hight miałem 60 . Czasami też się zatnie jak coś wymagającego zrobie. Masz jakieś pomysły żeby te lagi bardziej zmniejszyć ?

21515.jpg

Opublikowano

FPS to już dotyczy raczej karty graficznej więc Hardware.

Przeczyśc cały komputer od śmieci odinstaluj nieuzywane programy .

Ogranicz uruchamianie się programów w autostarcie .

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...