Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zostajesz w Polsce jak skończysz 18-20 lat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kurwa oglądam teraz National Geographic i gościu co ćpa heroine jest ogrodnikiem i zarazbia 80 $ dziennie ! To przy obecnym kursie 240 +/- Kurwa -.- 6700 zł jeżeli pracuje w sobotę i niedziele to przecież są duże pieniądze, a jest ogrodnikiem xD "Przed pracą bierze jedną działke potem pracuje na drugą" xD

W niektórych stanach najniższa krajowa to

Opublikowano

nie ma doczego zostac, mam ciotke w norwegi to cos moze tam albo usa zawsze tam marzylem

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

Mam 16 lat prawie 17 w wieku 11/12 lat wyjechałem z rodzicami do Holandii czego nie żałuje .. 1 co mnie wku... W Holandii to to ze jest za dużo tak zwanych "Polaczkow" dam porównanie ; w Polsce zarobisz 1500zl za mieszkanie zapłacisz 1000/1200zl a do tego dochodzą oplaty takie jak prąd/woda itd w nl zarobisz 1300€-2200€ Mc. Za mieszkanie (jeśli jesteś sam) zapłacisz w porywach 420/750euro jeśli chcesz 3 pokojowy domek albo cos to od 800€ + opłaty Mc. To jakieś 70euro za prąd i za serwis costen (jeśli mieszkasz w bloku) co 3/12 Mc. Płacisz za kanalizację i śmieci 340/370€ i można w raty rozłożyć . A więc zostaje kilka € za te kilka € trzeba zrobić zakupy .. Oraz zostaje jeszcze jakies drobne € a więc na drobne wydatki takie jak benzyna albo cos .. Oraz masz trochę kasy na przyjemności albo jakiś sprzęt Elektroniczny np. Ipada .. W Polsce kupisz samochód za 1/2 wypłaty ? Hahahahahaha dobry żart lecz w nl za 1 wypłatę można kupić samochód lecz nie zostaje na mieszkanie i życie za np 3 pełne wypłaty masz mercedesa w bd. Stanie ! A w Polsce za 3 wypłaty masz dobry komputer .. Zapraszam do Holandii i nauki języków bo Polska robi sie 1 wielkim bagnem niestety ;/

2627930384.png

reklama w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

Brawo brawo debile. Wiecie ze emigrujac rozp*dalacie nasz kraj jeszcze bardziej? A jak narzekacie na Polsce, polecam przeprowadzke do Krakowa (osobiście mieszkam w Lublinie), naprawdę niesamowite, europejskie miasto, świetny dworzec, autobusy same solarisy, przystanki nie rozwalone, gigantyczna starówka, setki imprez kulturalnych, co nie wejdziesz na rynek to ktoś tańczy, śpiewa, gra, piękne budynki, miastoi jest ogarniete i zorganizowane, w centrum co chwile Japończycy, turyści z zagranicy... Można wymieniać bez końca, miasto mnie kompletnie zatkalo. To nie Polska, to inny świat. Z praca tez dobrze- wkrecisz sie w coś "kulturalnego" i masz iście europejskie zarobki, moj wujek jest na przykład w Krakowie fotografem i swietnie mu sie żyje!

Kraków powinien być stolica, nie te brudne niezorganizowane popluczyny PRLu jak Warszawa.

Więc nigdy sie nie wyprowadze. Albo zostaje w moim ukochanym mieście (jestem patriota lokalnym ;) ) a jak pracy nie będzie jadę do Krakowa. Nawet jak sie okaże złym miastem i będę pracować na zmywaku to sie nie wyprowadze. No, chyba ze rząd pojedzie po bandzie- wtedy będzie WYPIE***LAJ POLSKO i jadę do Belgii. Lubię Antwerpię :)

Kurwa oglądam teraz National Geographic i gościu co ćpa heroine jest ogrodnikiem i zarazbia 80 $ dziennie ! To przy obecnym kursie 240 +/- Kurwa -.- 6700 zł jeżeli pracuje w sobotę i niedziele to przecież są duże pieniądze, a jest ogrodnikiem xD "Przed pracą bierze jedną działke potem pracuje na drugą" xD

Zapominasz o. Tym, ze jedzenie tez jest droższe i cola kosztuje w przeliczeniu 10zl, czy chleb 7 :) wtedy te zarobki nie są takie duże... Byłem w Belgii i tam jest tak- w polsce bilet MPK, ZTM kosztuje ze 3 zł, tam 3€, u nas chlebek 2 zł, u nich 3€ i tak dalej... W Polsce pensja 1400zl, tam 1490€... Kapewu?

Chociaż z drugiej strony.. Rzeczy z handlu międzynarodowego kosztują mniej, więc żyje sie tam lepiej.

Polska- zarobek 1500 zł

Koszt chleba 3zl

Komputer 2390zl

Europa zarobek 1500€

Chleb 3€

Ale komputer już tylko 699€...

Przeanalizujcie to to zrozumienie o co mi chodzi

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

to jest głupie że moi rodzice pracują dwoje i zarabiają 3-4tyś miesięcznie a tam zarobisz 5tys sam tyle będąc mechanikiem TESCO :D

kwestia rządzących. jak by ktoś inny rządził państem zrobił by coś by zmniejszyć bezrobocie a nie zwiększyć stan swojego konta. bo przeciez 70tysięcy premii to takie byle co, lecz gdzieniegdzie dwie pracujące osoby nie mają tyle na rok. ale po co

Opublikowano

Mój tata ma firmę . Obróbka klamek i tak dalej . Za prąd płacił by max 300zł no ale w Polsce trzeba wyciągnąć z człowieka więcej , jakieś pierdułki do tego prądu i 1000zł OMG ...

Powiem tyle jak skończę te 18 lat i tak zostaje w Polsce , chcę pierw nauczyć się języków i skończyć studia ;) . Potem raczej wyjeżdżam do Niemczech ;)

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Póki co nigdzie nie wyjechałam. Dokończę studia i zobaczę co dalej. Moje przyszłe wykształcenie i zainteresowania z tym związane raczej zatrzymają mnie w Polsce. Z resztą wcale nie chciałabym opuszczać tego kraju. Może i pod pewnymi względami jest ciężej niż na zachodzie, ale jednak czuję, że tutaj jest moje miejsce. Jest duża szansa, że po studiach rzuci mnie do Krakowa, co bardzo by mi się podobało. Mam nadzieję, że uda mi się ustawić życie na dość godnym poziomie. W razie czego języki obce to nie problem i zawsze będzie można uciec :P

#don't care

Opublikowano

Brawo brawo debile. Wiecie ze emigrujac rozp*dalacie nasz kraj jeszcze bardziej? A jak narzekacie na Polsce, polecam przeprowadzke do Krakowa (osobiście mieszkam w Lublinie), naprawdę niesamowite, europejskie miasto, świetny dworzec, autobusy same solarisy, przystanki nie rozwalone, gigantyczna starówka, setki imprez kulturalnych, co nie wejdziesz na rynek to ktoś tańczy, śpiewa, gra, piękne budynki, miastoi jest ogarniete i zorganizowane, w centrum co chwile Japończycy, turyści z zagranicy... Można wymieniać bez końca, miasto mnie kompletnie zatkalo. To nie Polska, to inny świat. Z praca tez dobrze- wkrecisz sie w coś "kulturalnego" i masz iście europejskie zarobki, moj wujek jest na przykład w Krakowie fotografem i swietnie mu sie żyje!

Kraków powinien być stolica, nie te brudne niezorganizowane popluczyny PRLu jak Warszawa.

Więc nigdy sie nie wyprowadze. Albo zostaje w moim ukochanym mieście (jestem patriota lokalnym ;) ) a jak pracy nie będzie jadę do Krakowa. Nawet jak sie okaże złym miastem i będę pracować na zmywaku to sie nie wyprowadze. No, chyba ze rząd pojedzie po bandzie- wtedy będzie WYPIE***LAJ POLSKO i jadę do Belgii. Lubię Antwerpię :)

Zapominasz o. Tym, ze jedzenie tez jest droższe i cola kosztuje w przeliczeniu 10zl, czy chleb 7 :) wtedy te zarobki nie są takie duże... Byłem w Belgii i tam jest tak- w polsce bilet MPK, ZTM kosztuje ze 3 zł, tam 3€, u nas chlebek 2 zł, u nich 3€ i tak dalej... W Polsce pensja 1400zl, tam 1490€... Kapewu?

Chociaż z drugiej strony.. Rzeczy z handlu międzynarodowego kosztują mniej, więc żyje sie tam lepiej.

Polska- zarobek 1500 zł

Koszt chleba 3zl

Komputer 2390zl

Europa zarobek 1500€

Chleb 3€

Ale komputer już tylko 699€...

Przeanalizujcie to to zrozumienie o co mi chodzi

Debilem to jestes ty, chuj kogo obchodzi co sie z krajem stanie jak z niego wypierdala?

Jestem programista html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...