Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zostajesz w Polsce jak skończysz 18-20 lat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też zostaję ktoś musi rozwijać ten kraj a nie szwabów wspomagać, czyli być pracownikiem za pół ceny, do tego polska to polska, kocham te dziury, kocham pojebany rząd, mam średnie gospodarstwo + do tego bd chodził do roboty i mi wystarczy nawet 3 tysiące. Jakbym zaryzykował to bym kupił parę turbin wiatrowych i po 2 latach bym trzepał czysty zysk.

Jak wszyscy uciekną to jak ten kraj ma się rozwinąć?

Jedna turbina 1 mln złotych :) Prąd na 1000 lat xD:)

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Trzeba mieć plan na przyszłość. To nie jest tak, że wyjedziesz i będziesz bogaczem... Ja sam zostanę na 90%, na 50% wiem co będę robił za te kilka lat. Wystarczy dobrze przemyśleć czego potrzebuje świat i masz miliony w kieszeni jeżeli dobrze to rozegrasz ;)

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano

wyjechałem do irlandii jak miałem 8 lat :D 450€ na tydzień jest git stąd nigdy nie wyjade

W irlandii macie takiego neta 102 mg ?? U mnie max 2 mb jest , kolejny powód żeby sprzedać ten kraj ruskom żeby sobie experymenty robili

Opublikowano

2) Tylko tchórze uciekają, ja zrobię co mogę z tym co mam :)

Czyli gowno zrobisz, a sie ucieka zeby mieć lepsze życie niż w Polsce.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Zostaję. Nie żeby jakieś pierdoły o patriotyzmie bo polakiem nie jestem (mieszkanie w Polsce a bycie polakiem to 2 różne rzeczy) ale :

1) Za dużo bym tu zostawiał

2) Tylko tchórze uciekają, ja zrobię co mogę z tym co mam :)

PS: Autor tematu pewnie ma na myśli zawodówki podając wiek 18-20 lat. No cóż... Jak się nie ma na tyle ambicji żeby pójść do technikum bądź liceum i zadbać o edukacje to droga wolna, spieprzajcie! Roboczego mięsa armatniego w tym kraju i tak nie brakuje :)

Zgadzam się po części.

W dupie byłeś gówno widziałeś...

Nie kmninię takiego toku myślenia wyjazd=lepsze życie, po pierwsze to gówno prawda, po drugie jak wszyscy wyjadą to nie będzie do czego wracać.

Jestem Polakiem to moim obowiązkiem jest ruszyć dupę i robić tak żeby było dobrze, a nie iść na łatwiznę. Jak już będę musiał wyjechać to wyjadę, ale puki co żyje mi się tutaj dobrze i nie zanosi się żebym się wyniósł stąd.

Opublikowano

moi rodzice powiedzieli że jak by umieli obce języki to by z chęcią wyjechali ale oni umieją tylko ruski bo kiedyś tylko tego uczyli

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Zgadzam się po części.

W dupie byłeś gówno widziałeś...

Nie kmninię takiego toku myślenia wyjazd=lepsze życie, po pierwsze to gówno prawda, po drugie jak wszyscy wyjadą to nie będzie do czego wracać.

Jestem Polakiem to moim obowiązkiem jest ruszyć dupę i robić tak żeby było dobrze, a nie iść na łatwiznę. Jak już będę musiał wyjechać to wyjadę, ale puki co żyje mi się tutaj dobrze i nie zanosi się żebym się wyniósł stąd.

To że mieszkam w polsce nie oznacza że mianuje się polakiem .

Opublikowano

Ja zostaje w Polsce .
Słyszałem, że tam wcale lepiej nie jest. Każdy mówi, że tak dobrze się tam zarabia i wgl. Co jest wielką nie prawdą. U nich jest jeszcze gorsza bieda niż u Nas. Wcale nie jest tak kolorowo jak inni mówią. Nie dość, że w okresie lata jest tam wiele, wiele więcej tornad etc..
Wiem to także stąd, że mam tam kolegów, mama ma koleżanki i wgl. też myśleli, że tak kolorowo będzie, no niestety ;)

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Oczywiście, że nie. Zawsze chciałam pojechać do nowego jorku i może to spełnie. jeszcze tylko 4 lata w polskim gównie ;((

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Zobaczymy. Po twojej sygnaturze (chociaż nie lubię tak oceniać ludzi) nie spodziewam się, żebyś w przyszłości celował w wyższe wykształcenie. Pewnie pójdziesz na łatwiznę i zawodówka ew. technikum i do roboty. Zgadłem?

Tu masz rację, jeśli jesteś tylko robotnikiem to na tym skrawku środkowej Europy masz przesrane. Żeby coś zrobić potrzeba nieco ambicji :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

jeste hardkorem i zostaje.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Od roku na wakacje jeżdzę do znajomego taty do Monachium. Mam za darmo lokal i pensję 10 euro/godzina i przez 2 tygodnie uzbieram pokaźną kwotę. Ale po skończeniu Liceum zostaję w Polsce, tylko się wyprowadzę od rodziców do mieszkania we Wrocławiu.

Opublikowano

Nie wiecie co będzie za te 4,5 lat. Może ktoś zabije tuska i komorowskiego i cały sejm i wejdą jacyś pro ludzie i zrobią z tego kraju pożądek ? Dobrą opcją jest też wyjazd do innego kraju i do wojska :D np. USA zarobisz tam troche nie musisz kupować domu potem wracasz do polski kupujesz dom i możesz też dostać się do polskich sił ale jak kto chce :)

Opublikowano

Koncze tech na 2-3 lata wyjezdzam do Włoch i wracam do Polski na zawsze :) Pieniądze sie na start przydadzą a prace już mam zakplepana :s

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ja też planuje wyjechać do Norwegii.Przede wszystkim ze względu na zarobki w tym państwie, ale także na to, że po prostu interesuje mnie bardzo Skandynawia.

Opublikowano

Kurwa oglądam teraz National Geographic i gościu co ćpa heroine jest ogrodnikiem i zarazbia 80 $ dziennie ! To przy obecnym kursie 240 +/- Kurwa -.- 6700 zł jeżeli pracuje w sobotę i niedziele to przecież są duże pieniądze, a jest ogrodnikiem xD "Przed pracą bierze jedną działke potem pracuje na drugą" xD

Opublikowano

Ja powiem tak : Od baaardzo dawna mieszkam w Niemczech, nie żałuję, i nie mam pretensji do rodziców, że mnie tu wywieźli xD

Umiem 2 języki, trzeciego (angielski) się uczę.

Mam pracę, nie będę się chwalił/żalił ile się zarabia bo nie o to tu chodzi.

Chciałbym napisać wam takei małe porównanie:

W Polsce :

- zarobek : 1500 zł.

- wynajem mieszkania : koszt. średnio 1200 zł potwierdzenie :

http://domy.pl/mieszkania-wynajem-wroclaw-pl?gclid=CKbTlI6fjrYCFcK9zAod6W4Acw

Zostaje 300 zł.

prąd, gaz, woda itp min. 100 zł

zostaje 200

A gdzie internet, tv, jakieś wyjścia itp.

Nie mówiąc o najważniejszym : Jedzenie !

Emmm... Tutaj się nie zgodzę.

Polska, miasto +/- 15k ludzi (wg. mnie wystarczająco)

Miesięcznie dostaję 1k zł ( nie ważne skąd, po prostu mam i nie, nie pracuję)

Mieszkanie kupione za około 100k

Czynsz - 400zł (w tym woda, i śmieci)

Prąd, gaz +/- 100zł za jedno

Multimedia (Internet, telewizja i telefon. Taki pakiet) 120zł

wychodzi 720zł na opłaty

Sam na siebie mam 280zł na przeżycie. Jedna osoba za tyle spokojnie wyżyje.

Doliczając do tego te Twoje dodatkowe 500zł gdybym pracował

wychodzi mi 780zł na czysto dla mnie.

Po cholerę miałbym mieszkać w większym mieście sam?

Żeby żyć w dużym mieście jak np. Wrocław, potrzeba albo iść mieszkać z kimś, albo mieć na prawdę duże plecy.

A co do języków, znam 3, bez żadnego wyjazdu do "lepszego świata"

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Emmm... Tutaj się nie zgodzę.

Polska, miasto +/- 15k ludzi (wg. mnie wystarczająco)

Miesięcznie dostaję 1k zł ( nie ważne skąd, po prostu mam i nie, nie pracuję)

Mieszkanie kupione za około 100k

Czynsz - 400zł (w tym woda, i śmieci)

Prąd, gaz +/- 100zł za jedno

Multimedia (Internet, telewizja i telefon. Taki pakiet) 120zł

wychodzi 720zł na opłaty

Sam na siebie mam 280zł na przeżycie. Jedna osoba za tyle spokojnie wyżyje.

Doliczając do tego te Twoje dodatkowe 500zł gdybym pracował

wychodzi mi 780zł na czysto dla mnie.

Po cholerę miałbym mieszkać w większym mieście sam?

Żeby żyć w dużym mieście jak np. Wrocław, potrzeba albo iść mieszkać z kimś, albo mieć na prawdę duże plecy.

A co do języków, znam 3, bez żadnego wyjazdu do "lepszego świata"

Wszystko fajnie pięknie schody sie zaczynają od kupienia mieszkania za 100k.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Od tego jest rodzina, i taka magia jak hipoteka.
zarówno rodzinę jak i hipotekę można spłacić.

Akurat mi sie udało że nie płaciłem za swoje mieszkanie. Ale gdybyś mieszkał np. z kumplem i płacił by tyle samo za czynsz + swoje jedzenie, dałbyś radę to spłacić.

No i nikt nie każe kupować mieszkania w centrum.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...