Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zostajesz w Polsce jak skończysz 18-20 lat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie Pytanie czy zostajecie w Polsce jak ukończycie szkołę i 18 itp . bo moim zdaniem trzeba uciekać z tego bagna ,ja osobiście gdy skończy 20 bo uczę się cały czas uciekam do norwegi z dziewczyną .Proszę o komentowanie czy zostajecie czy nie

za wysoka sygnatura

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Się zobaczy gdzie pójdę po gimnazjum. Jeżeli zawodówka to uciekam do Austrii do wujka lub do ciotki do Anglii. Zarobki po 7,000zł na łeb.

Mógłbym zostać w polsce jakbym miał przynajmniej miesięcznie 3.000zł a nie 1.500...

skpUo.png

Opublikowano

I co myślisz że tam jest tak kolorowo jak się pisze? Szczerze to życzę powodzenia. Ja zostaje w Polsce.

Dokładnie, tam cie bedą gnebić jak sie tylko da, wszedzie za granicą tak jest... co z tego, że niby wiecej zarabiasz?

Ja zostaje w Polsce, o zarobek się nie martwie :)

1363701576-U247153.jpg
Opublikowano

Planuję wyjechać na jakieś prace sezonowe i wyrwać parę grosza, ale jak się potoczy to zobaczymy. Jeszcze ponad 3 lata technikum ;)

Opublikowano

Ja mieskam za granica, w Szwecji. I nie zaluje, wrecz sie ciesze. Dobrze sie zarabia, a w norwegi jeszcze lepiej.

Opublikowano

jak znajdziesz sobie dobrze płatny fach to warto jechać bo po co siedzieć w polsce gdzie połowe zajebie ci kraj, choć w sumie nie abrdzo jest z czego. dlatego jak by tylko była okazja to bym wyjechał

Opublikowano

to jest głupie że moi rodzice pracują dwoje i zarabiają 3-4tyś miesięcznie a tam zarobisz 5tys sam tyle będąc mechanikiem TESCO :D

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Zależy jak się życie potoczy. Każdy myśli, że za granicą zapewni sobie lepszy byt, bo tam się więcej zarabia... więcej, ale przeliczając na złotówki. Ja chciałabym wyjechać do Anglii, ale tylko ze względu na moje zamiłowanie do języka oraz samego Londynu. :)

Opublikowano

Nope, nie zostaję.

Za granicą ciągle można znaleźć o wiele lepiej płatną pracę niż w Polsce. ;-)

Oczywiście nie mówię na 100%, bo życie może się różnie potoczyć, ale najbardziej interesują mnie kierunki Dubaj/USA.

5465845486.png

Opublikowano

Jak uciekniesz to będziesz pracował na czarno (chyba, że dobrze znasz jakiś język) i nici później z emerytury :) A do śmierci nie da się pracować, chyba, że zginiesz w robocie. Lepiej się uczyć w Polsce w jakimś przyszłościowym zawodzie, odradzam od razu jakieś turystyki. Tego jest pełno, przejdź się kiedyś na jakąkolwiek uczelnie i zobacz w ich plan lekcji. Tam jest pokazane ile jest grup na danym kierunku, wtedy zobaczysz o czym mówię. Ja studiuję logistykę i jestem bardzo zadowolony.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Na stałe raczej nie wyjadę,ale za rok jak skończę zawodówkę a kumpel technikum mamy na 90% załatwioną robotę w Norwegii,także na pewno pojadę zarobić trochę grosza,a jak to dalej się potoczy to czas pokaże.

Opublikowano

Już ucieklem z rodzina do szwajcari i jest o wiele lepiej.

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

Jak uciekniesz to będziesz pracował na czarno (chyba, że dobrze znasz jakiś język) i nici później z emerytury :) A do śmierci nie da się pracować, chyba, że zginiesz w robocie. Lepiej się uczyć w Polsce w jakimś przyszłościowym zawodzie, odradzam od razu jakieś turystyki. Tego jest pełno, przejdź się kiedyś na jakąkolwiek uczelnie i zobacz w ich plan lekcji. Tam jest pokazane ile jest grup na danym kierunku, wtedy zobaczysz o czym mówię. Ja studiuję logistykę i jestem bardzo zadowolony.

Jak się nie wie to się nie gada. Założysz fundusz emerytalny w Polsce i co miesiąc wysyłasz kasę...

Poza tym po kilku latach pracy za granicą można się starać o obywatelstwo więc jak coś to można tam to załatwić.

Osobiście chciałbym wyjechać.. .^^

Opublikowano

koncze gimbaze, ale wiez ze mnie tez takie mysli przychodzily, zobaczymy co bedzie za 10 lat po studiach. jak bedzie kryzys inwestujemy i uciekamy

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

Ja to pojadę do norwegii zapierdole 77 osób i nie będę się przejmować pracą,domem, nawet będę mieć internet za free będę siedzieć 24/7 na mpc forum oooo tak to jest życie :D. A tak serio zobaczę jakie będą oferty pracy i czy się opłaca bo chcę taką pracę sezonowa.

Opublikowano

w polsce nie doczekasz się emerytury

osobiście jak dobrze się potoczy życie, będzie możliwość, to mówie papa, chociaż na kilka lat, nie musi być na stałe

Opublikowano

Ja powiem tak : Od baaardzo dawna mieszkam w Niemczech, nie żałuję, i nie mam pretensji do rodziców, że mnie tu wywieźli xD

Umiem 2 języki, trzeciego (angielski) się uczę.

Mam pracę, nie będę się chwalił/żalił ile się zarabia bo nie o to tu chodzi.

Chciałbym napisać wam takei małe porównanie:

W Polsce :

- zarobek : 1500 zł.

- wynajem mieszkania : koszt. średnio 1200 zł potwierdzenie :

http://domy.pl/mieszkania-wynajem-wroclaw-pl?gclid=CKbTlI6fjrYCFcK9zAod6W4Acw

Zostaje 300 zł.

prąd, gaz, woda itp min. 100 zł

zostaje 200

A gdzie internet, tv, jakieś wyjścia itp.

Nie mówiąc o najważniejszym : Jedzenie !

Niemcy :

- Zarobek 1500 Euro ( minimalna wypłata 1200)

- Wynajem mieszkania : koszt 400 euro (całkiem fajne mieszkanko) + 50 Euro od osoby za "czynsz" woda/ ogrzewanie itp. ( mowa tu o trochę mniejszych miastach niż przykład wyżej : Wrocław)

- prąd płacimy osobno max 50 Euro (to baardzo dużo na jedną osobę)

- zostaje 1000 euro

- Jedzenie dla jednej osoby na mies. maksymalnie 300 Euro ... codziennie piwko/jakaś czekolada/kebab itp.

- zostaję 700 na intrenet/tv/ samochód/ kredyt czy inne pierdoły .

Więc zastanówcie się porządnie i uczcie się zawodu jak i języków .

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Zostaję. Nie żeby jakieś pierdoły o patriotyzmie bo polakiem nie jestem (mieszkanie w Polsce a bycie polakiem to 2 różne rzeczy) ale :

1) Za dużo bym tu zostawiał

2) Tylko tchórze uciekają, ja zrobię co mogę z tym co mam :)

PS: Autor tematu pewnie ma na myśli zawodówki podając wiek 18-20 lat. No cóż... Jak się nie ma na tyle ambicji żeby pójść do technikum bądź liceum i zadbać o edukacje to droga wolna, spieprzajcie! Roboczego mięsa armatniego w tym kraju i tak nie brakuje :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ja też zostaję ktoś musi rozwijać ten kraj a nie szwabów wspomagać, czyli być pracownikiem za pół ceny, do tego polska to polska, kocham te dziury, kocham pojebany rząd, mam średnie gospodarstwo + do tego bd chodził do roboty i mi wystarczy nawet 3 tysiące. Jakbym zaryzykował to bym kupił parę turbin wiatrowych i po 2 latach bym trzepał czysty zysk.

Jak wszyscy uciekną to jak ten kraj ma się rozwinąć?

Opublikowano

raczej ,że WYJAZD ! U.S.A :p albo niemcy lub holandia :D

40143183857070538758.png

333 Posty

28.03.2013

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...