Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Darius-OP

Tychus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest i będzie...... OP

Taka prawda, niektórzy nie mogą się z tym pogodzić.

Miał niby nerf/buff każdy uznał jak wolał, lecz nie zmieniło to nic prawie = dalej op.

@UP:
Gówno ? kiedy masz czas chętnie zagram Nim i Cię zjadę do 0 :)

Opublikowano

jest dobrym pickiem, ma dobry harras, dobry slow, najlepiej być jak najbardziej pasywnym po 6 lvlu i do 6 lvla starać się go rozwalać. Ludzie piszą, że go rozwalą wszystkim, ale jak przychodzi co do czego to 40kilo kupy w spodniach.

@2up

pozdrawiam pana, mam nadzieję, że jak CIę spotkam w grze nie będziesz składał thornmaila na darka.

<>

Opublikowano

Darius dla moich znajomych to sposób na wygrywanie rankedów

gdy gram w teamie nie banują dariusa i czekają aż jakiś n00b z drużyny przeciwnej weźmie dariusa wtedy kontrują go jalyce

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Ale co z tego, że ty sobie go skontrujesz? Wystarczy że będzie siedział w defie, przychodzi jungler i dostajesz wpierdol, bo wyłapiesz od niego pulla + CC, i jeszcze CC'ki junglera, więc speed ani nawet flash chuja ci da, i papa. Na tym polega gra Dariusem, on ma byc słaby na linii, i genialny w late, na tym polega gra nim. Jest niemalże full tankiem (pod AD składasz mu tylko Malleta i to co pochłania magiczne obrażenia (zapomniałem jak to się nazywa), a potem itemy czysto tankowe, i rozpierdalasz, tyle, bo i focusa nie dostaniesz, i będziesz robił chory DMG, Q ma strasznie niski CD, a ult wiadomo. Więc pierdolenie, że Dario jest słaby, bo łatwo go skontrować, to smiech na sali, pomyślcie co piszecie...

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Irelia to główny counter na niego, pomijając Yoricka.

Darius nie jest op mimo silnego ulta, tylko to go trzyma, bo W już mało robi jak ludzie robią runy z armorami.

Jedynie Q i R chociaż wcześniej dało się pente na jednym ulcie praktycznie zrobić. Teraz max double.

ja niepowiedziałem że irelia to kontra tylko powiedziałem że jechałem go irelią

x

Opublikowano

Dobra wygraliście, Daruis zyskuje niesamowite zdolności w brązie V, i jest op

Lecz niestety w srebro+ traci swoje właściwości.

A tak na serio to przed nefem na 3v3 był naprawdę dobry

Opublikowano

DARIUS OP !! TO JEST NAJLEPSZA POSTAĆ W GRZE!

Polecam również Swaina adc ostatnio również grałem nim na boty i rozwalałem je!!

Wbij 30lvl to pogadamy.

Nie, wcale nie jest dobry, 1K DMG z ulta w late to przeciez gówno, chuj, że potrafi wyccarować grę i rozpierdala TF'y

1k dmg z ulta, dostaje focusa i gryzie glebe. Jeszcze sie modlisz żebyś slienca od soraki nie dostał. Darius nadaje sie tylko na topa. W late nigdzie, 1v1 dobry tylko w early, jaxem jeździłem go jak chciałem (1v1 brat darius ja jax)

beznazwy1za.png

Opublikowano

Wbij 30lvl to pogadamy.

1k dmg z ulta, dostaje focusa i gryzie glebe. Jeszcze sie modlisz żebyś slienca od soraki nie dostał. Darius nadaje sie tylko na topa. W late nigdzie, 1v1 dobry tylko w early, jaxem jeździłem go jak chciałem (1v1 brad darius ja jax)

Chuj z tym że ma 5K HP a late, kto by sie tam przejmował focusem ADC

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Ale co z tego, że ty sobie go skontrujesz? Wystarczy że będzie siedział w defie, przychodzi jungler i dostajesz wpierdol, bo wyłapiesz od niego pulla + CC, i jeszcze CC'ki junglera, więc speed ani nawet flash chuja ci da, i papa. Na tym polega gra Dariusem, on ma byc słaby na linii, i genialny w late, na tym polega gra nim. Jest niemalże full tankiem (pod AD składasz mu tylko Malleta i to co pochłania magiczne obrażenia (zapomniałem jak to się nazywa), a potem itemy czysto tankowe, i rozpierdalasz, tyle, bo i focusa nie dostaniesz, i będziesz robił chory DMG, Q ma strasznie niski CD, a ult wiadomo. Więc pierdolenie, że Dario jest słaby, bo łatwo go skontrować, to smiech na sali, pomyślcie co piszecie...

Darius ma ownic na lane jak gra przeciwko melee i nie wychylac sie przy rangedzie (chociaz dobry darius i z takim lane sobie spokojnie poradzi).

Darius w tf nie ma focusowac adc, nie musi miec 9842248592859285 ad, on ma za zadanie bic obojetnie kogo i refreshowac sobie ulta, bo focus nim jest praktycznie niemozliwy.

Ale gadajcie nadal ze jest slaby i quitujcie z lobby jak macie go na lane, tylko nie zapominajcie polansic sie na mpc jaki on jest latwy do kontry i useless

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Na dariusa jest bardzo dużo postaci na kontrę, chociażby Teemo, który nieustannie harasuje go swoimi zatrutymi strzałkami + oślepienie. W ucieczce jest słaby, a jeszcze bardziej, gdy nie posiada swojego combo z ulti. Z tej strony też jestem zdania, że Darius jest jednym z słabszych postaci w LoL`u. Natomiast patrząc z innej perspektywy, posiada on mocne ulti, które zada zawsze tyle, ile pisze. W dodatku po naszym combo nasz przeciwnik "krwawi" i lecą kolejne obrażenia. Z tej strony Darius już wypada z dość dobrej strony. Stąd właśnie ta "sprzeczka" czy darius jest dobry czy zły. Każda postać jest dobra pod innym względem i nie ma postaci OP, po prostu większość z Was nie potrafi grać przeciwko danemu championowi. Jeżeli miałbym wybierać postacie ulubione, na pewno nie będzie to Darius, ponieważ nie lubię często ginąć (tak jak wszyscy chyba), ponieważ (jak już wcześniej pisałem) nie posiada nic, żeby sprawnie i szybko uciec z ganku przeciwnika.

149208901.png

Opublikowano

po raz enty temat: ... op?

darius nie jest łatwy do skontrowania ale ujdzie.. jego ulti w late ma przeszło 1000true także jak przypierdoli adc to głowa mała... dotego co do tematu: zagraj może nim na normalu i zjedz kogoś na samo Q to zagrwarantuje ci że dojdziesz do chalengera z mety...

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

w miare dobra kontra i sie zesrasz, mądrze trzeba skilli używać i patrzeć na team bo chuj Ci da napierdalanie minonów w 5 sec jak potem musisz 5min stac w jungli i czekać aż przyjdą i czy gank nie idzie :)

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Tak, tak, Darius "lof elo" . Pieprzycie wszyscy że jest albo op albo słaby. A nie jest ani słaby ani op, po prostu dobry champ jak reszta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...