Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wrestling

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy walka jest rezyserowana ze w tym czasie ma zrobić to czy to? czy akcje są przypadkowe ale na korzyść tego kto ma wygrac

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

To są aktorzy, nie fighterzy. Często w programach wyśmiewających widać urywki, w których gość po kolei nadstawie drugiemu nogi, a później ręce, żeby je 'przypadkiem' poobijał. Może chwilami biją się na serio, ale wciąż jest to pod kontrolą ;)

Opublikowano

Cała ta gala jest ustawiona, każda walka, każda scenka, każdy dialog jest ustawiony.

Jak się dobrze człowiek przyjrzy to widać np. jeden wrestler nadstawia drugiemu nogi żeby mógł go wynieść, dostają pełno leków przeciwbólowych itd, chodź nie których akcji sam jestem ździwiony, np wziął drabine i włożył tam przeciwnika i w dwie osoby rzucili innego przeciwnika na drabinie, przygniatając tego w środku, przecież żebra mogły by się połamać a on za 3 min jest świeży jak tik taki :D

Aktorstwo w dużym stopniu jest ale uwielbiam to oglądać :P

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

ja to dobrze wiem, ale czy oni ta walkę ćwiczą przed pokazem? czy improwizuja, ze sędzia im tam cos gada?

Opublikowano

Hm.. widziałem kiedyś kulisy, jak przygotowują się do walki. Jest to coś na zasadzie.. "wygrasz, bo ostatnio mało o tobie słychać.. musisz stworzyć sobie styl, po którym każdy cię rozpozna. postaraj się w tej walce pokazać coś innego, a ja wskażę ci ciosy warte uwagi..." itd..

Opublikowano

najlepszy jest wresling w meksyku co zamiast lin są druty podpiete do pradu

Opublikowano

ja to dobrze wiem, ale czy oni ta walkę ćwiczą przed pokazem? czy improwizuja, ze sędzia im tam cos gada?

Ćwiczą i to bardzo dokładnie, jest to prawie w 100% aktorstwo :P, przeciwnik musi wiedzieć czy ten go kopnie w twarz czy nie dostanie z innego triku, bo ten drugi musi to wiedzieć bo jakby dostał na prawdę kopa z buta w twarz to gleba a on w swego rodzaju robi unik.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

ah wrestling-Amerykański sport co do którego większość mieszkańców "murici" wierzy że jest prawdziwy ...

Ktoś wie jak to jest z tymi ichniejszymi pasami za wygrane? też ustawiane kto to moa dostać czy jest doza randomu w tym?

Opublikowano

UP, nie wiem czy to była ironia bo piszesz jak jakbyś nie nie potrafił inaczej.

Co do tych pasów, tak jeśli walka ustawiona to kto wygra również :)

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

ah wrestling-Amerykański sport co do którego większość mieszkańców "murici" wierzy że jest prawdziwy ...

Ktoś wie jak to jest z tymi ichniejszymi pasami za wygrane? też ustawiane kto to moa dostać czy jest doza randomu w tym?

to jest wszystko robione zeby zrobic ciekawa fabule zeby sie sprzedala. batista nie zgodzil sie z tym zeby przegrac 3 razy w odzyskaniu pasa i odeszedl do mma

Opublikowano

Tak, wszystko udawane tylko czasami nastąpi jakiś wypadek lub się pokłócą i jeden drugiemu zrobi na złość (rzadko).

Za to można prace stracić :P tzn. za kłótnie która nie jest w planie.

Wszystkie teksty itd są w planie, nie jest tak że jeden na poczekaniu sobie wymyśla i dissuje go...

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

ja to gówno oglądałem z 9 lat i żałuje..... wpisz na youtube "WWE top fails"

40143183857070538758.png

333 Posty

28.03.2013

Opublikowano

Jest to improwizacja jedyne co wiedzą to wynik lub końcówka walki. Dostają określony czas na walke.
To są pokazy. Jak sami Wrestlerzy mówią. Nigdy nie twierdzą że one są prawdziwe. non stop powtarzają słowo "POKAZ". Prosze nie hejtować "prawdziwi fajterzy"

Opublikowano

Pfff nie wiedziałem, że gimbusy dalej te wrestlingi oglądają. Powiem tyle: ring jest sceną, a wszyscy wrestlerzy to aktorzy!

Opublikowano

wrestling to gówno dla amerykańców bez mózgu.

wszystko tam jest udawane i strasznie sztuczne, w ogóle nie rozumiem jak to można oglądać.

kiedyś gdzieś tam (chyba na yt) widziałem film jak się przygotowują do nagrań.

HBV27j.png

Opublikowano

Wiadome że wszystko udawane itd. Ale emocje są i ludzie to oglądają ...

Za jedną 5-cio minutową walke mają pewnie więcej pieniędzy niż przeciętny polak w 6 miesięcy .

A tak po za tym .

Fani Wrestlingu !

Już nie długo Wrestlemania !!!

Undertaker 21-0 czy 20-1 ? :huh:

Opublikowano

Hmm.. Mnie osobiscie nie jara oglądanie takich komedii a wszystko co tam robią to udawanka

udawanka? tylko skok z 5 m na drabine jest udawany?

Opublikowano

@up Skok może i prawdziwy, ale tak naprawdę ten co skacze to tego leżącego nawet nie dotknie, a tylko spadnie obok niego i ten drugi będzie tylko udawać że mu coś zrobił.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

@up Skok może i prawdziwy, ale tak naprawdę ten co skacze to tego leżącego nawet nie dotknie, a tylko spadnie obok niego i ten drugi będzie tylko udawać że mu coś zrobił.

jak ogladalem TLC to jak mogl udac ze spadl obok niego, jak on zlamal drabine

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...