Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie czołgi wybrać ?

Rak0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tiger P nie ma pancerza? Chyba w dwie różnie gry gramy.

Widziałeś co napisałem ?

To żes napisał... Amerykanie są w porównianiu do niemieckich bardzo niecelni, ale za to mają wieże nie do przebicia. Owszem, wraz ze wzrostem tieru, spada celność niemieckich czołgów, ale jest to nadal jedna z najcelniejszych nacji w wocie. A pancerz ? Niemcy mają dopiero na VIII+ Tierach... (pomijam Tiger-a P). Dla porównania T29 i Tiger. Porównaj pancerz na wieży (USA 279-127-102, Niemcy 100-82-82), kadłuba (tutaj bardzo podobne), celność działa (USA 0,4-0,42 Niemcy: 0,34). Wszystko oczywiście zależy od trybu gry, i praktyki.

Pomijam Tiger-a P, który jest zajebiście pancerny... Czytaj !

Opublikowano

Ja tam preferuję szwabów i francuzów. Tygrysa II za działo i pancerz nie do przebicia pod odpowiednim kontem, a E100 za dmg i wytrzymałość naprawdę potrafi znieść. Zaś francuzy za magazynek :) Jak gra się plutony 3 osobowe to 2 francuzy i jeden Chinol albo Rusek med i niech się dzieje wola nieba, robotę się tym robi :)

SigCustom.png

Opublikowano

Ruski-Pancerz i sila dziala

Amerykance-Niszczyciele z obrotowa wiezyczka i T29(prawie nie przebijalna wiezyczka)

Francuzy-Altyleria z mag

Anglicy-Nie wiem gralem do matildy i przestalem

Niemcy-Tiger sniper Niszczyciele

Chinole-Przynajmniej do chi-cha slabe Dalej nie gralem ale widzialem stuarta w akcii Ten jest juz mocny :)

Opublikowano

Scyzoryk mi się w kieszeni otwiera jak widzę niektóre rzeczy w tym temacie

Po pierwsze, nie ma najlepszego czołgu. Każdy jest dobry w odpowiednich rękach.

A gdzie jest Is-3 ???

A zajrzeć w badania to nie łaska?

Nie polecam ci Niemców chyba że masz dużo kasy.

Niemieckie HT są o te kilka groszy tańsze niż ruskie HT

Ok... Wybrałem Ruskie, ale inwestować w Niszczyciele Czołgów, Wieże czy Czołgi Lekkie/Średnie/Ciężkie... Pomóżcie bo nie wiem czy się różni Czołg Lekki od np.Niszczyciela Czołgów... Opiszcie typy maszyn

Mógłbyś sb sam poszukać opisów. Tutoriali na ten tam jest w chuj dużo

Arty - Artyleria - Posiada największy DMG i najdłużej się przeładowuje. Posiada najmniej HP i najmniejszy pancerz z wszystkich klas

TD - Tank Destroyed - Niszczyciel czołgów - bonus do campienia się, brak wieży (wyjątek u amerykańców). Posiada mało hp, ale przeważnie jest bardzo opancerzony z przodu.

LT - Light Tank - lekki czołg. Przeważnie bardzo szybki i mobilny. Najczęściej zadaje mało DMG

MT - Medium tank - czołg średni - bardziej opancerzony od LT, ale mniej mobilny. Posiada najczęściej dobre działo

HT - Heavy Tank - Czołg ciężki - największy pancerz, najwolniejszy, największy czołg w grze. Łatwy łup dla arty. Posiada bardzo dobre działo

Widziałeś co napisałem ?

saaq, dnia 16 Marz 2013 - 13:21, napisał: snapback.png

To
żes napisał... Amerykanie są w porównianiu do niemieckich bardzo
niecelni, ale za to mają wieże nie do przebicia. Owszem, wraz ze
wzrostem tieru, spada celność niemieckich czołgów, ale jest to nadal
jedna z najcelniejszych nacji w wocie. A pancerz ? Niemcy mają dopiero
na VIII+ Tierach... (pomijam Tiger-a P). Dla porównania T29 i Tiger.
Porównaj pancerz na wieży (USA 279-127-102, Niemcy 100-82-82), kadłuba
(tutaj bardzo podobne), celność działa (USA 0,4-0,42 Niemcy: 0,34).
Wszystko oczywiście zależy od trybu gry, i praktyki.

Pomijam Tiger-a P, który jest zajebiście pancerny... Czytaj !

napisałeś

A pancerz ? Niemcy mają dopiero na VIII+ Tierach... (pomijam Tiger-a P).

Dodałeś, że Tigery mają dobre pancerze, a potem dopisałeś, że pomijasz Tigera Porshe. Wniosek: Tigery mają dobry pancerz po za Tigerem P. Więc Ty patrz co piszesz!

Ja osobiście lubię sb pograć ZSSR. mają bardzo dobre czołgi, chodź muszę przyznać, że Niemiecka arta jest wygodniejsza jak dla mnie

Opublikowano

Napisałem że mają pancerz na VIII+ a tiger p chyba wiadomo, że ma zajebiście dobry... ale dobra, nie kłóce się, może nie sprecyzowałem mojej myśli dokładnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...