Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie czołgi wybrać ?

Rak0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie czołgi są najlepsze wg was i dlaczego ? np.niemieckie, bo...

"Nie sprzęt, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika."

Może taki małe "Lubię to", za pomoc ?

Opublikowano

Niemieckie - Pancerniki

Ruskie - Shotguny

Brytole - Seria

Francuzi - Magazynek

Amerykanie - Snajperzy

Chińczycy - "Made in China"

Chce ci powiedzieć ze nie ma takiego czołgu który był by najlepszy. Każdy specjalizuje sie w jakiejś dziedzinie ;)

Opublikowano

Nie zrozumiałem chińczyków... Co znaczy "Made in China", pomijając fakt że tłumaczenie to Wyprodukowane w Chinach :P

Opublikowano

Chiny przejmują produkty od innych krajów ponieważ chiny są tania siłą roboczą i szybko i łatwo zrobią. Toteż nazwałem "Made in China" ze względu na pare czołgów ściągnietych z innych nacji takich jak Type T-34 z rosji M5A1 Stuart z Ameryki itd.

Opublikowano

Mam dylemat pomiędzy Francuskimi ,a Ruskimi...

Opublikowano

Mam dylemat pomiędzy Francuskimi ,a Ruskimi...

Ja przyznam że z ruskich mam czołg na 8 tierze i nigdy sie na nich nie zawiodłem. Ponadto najlepszy z nich na VI tierze jest KW-1S który dominuje na polu bitwy swoim ulepszonym działem ;)

Mimo że długo się przeładowuje to i tak jest dużo frajdy jak strzelisz i trafisz :D

a co do francuskich to magazynek pojawia się dopiero od VII-VIII tieru ;)

Opublikowano

A gdzie jest Is-3 ???

Opublikowano

Ale gdzie jest Is-5 !?

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak is-5, przynajmniej w Wocie ;)

Każde czołgi są jakieś, nie znajdziesz na to odpowiedzi. Dla mnie bezsensowne jest powiedzenie "ruskie są OP", co wcale nie jest prawdą. Ruskich uważają za OP, ponieważ gra nimi najwięcej osób. Na początek polecam ci iść w HT'ki, mogą być nawet te ruskie, bo są dosyć łatwe do opanowania, nie idź na pewno w ht francuskie i brytyjskie - francuzy bo są dosyć trudne do ogarnięcia, a brytole - bo na niskich tierach są cieniutkie.

2815676267.png

Opublikowano

Niemieckie - Pancerniki

Amerykanie - Snajperzy

To żes napisał... Amerykanie są w porównianiu do niemieckich bardzo niecelni, ale za to mają wieże nie do przebicia. Owszem, wraz ze wzrostem tieru, spada celność niemieckich czołgów, ale jest to nadal jedna z najcelniejszych nacji w wocie. A pancerz ? Niemcy mają dopiero na VIII+ Tierach... (pomijam Tiger-a P). Dla porównania T29 i Tiger. Porównaj pancerz na wieży (USA 279-127-102, Niemcy 100-82-82), kadłuba (tutaj bardzo podobne), celność działa (USA 0,4-0,42 Niemcy: 0,34). Wszystko oczywiście zależy od trybu gry, i praktyki.

Opublikowano

To żes napisał... Amerykanie są w porównianiu do niemieckich bardzo niecelni, ale za to mają wieże nie do przebicia. Owszem, wraz ze wzrostem tieru, spada celność niemieckich czołgów, ale jest to nadal jedna z najcelniejszych nacji w wocie. A pancerz ? Niemcy mają dopiero na VIII+ Tierach... (pomijam Tiger-a P). Dla porównania T29 i Tiger. Porównaj pancerz na wieży (USA 279-127-102, Niemcy 100-82-82), kadłuba (tutaj bardzo podobne), celność działa (USA 0,4-0,42 Niemcy: 0,34). Wszystko oczywiście zależy od trybu gry, i praktyki.

Tiger P nie ma pancerza? Chyba w dwie różnie gry gramy.

76561198001815076.png
Opublikowano

Wg mnie niemieckie ponieważ hmmmm wystarczy przeczytać podręcznik od historii :D ruscy wygrali wojnę ponieważ postawili na produkcje masowa a Niemcy starali się budować jak najnowocześniejsze czołgi które kosztowały dość dużo i czas produkcji był długi

Opublikowano

A gdzie jest Is-3 ???

Możesz zobaczyć na drzewku ruskim....

Ale wiem że ludzie są leniwi i wolą mieć podane na tacy :D

IS-3 jest ruskim czołgiem na 8 tierze

Opublikowano

Ok... Wybrałem Ruskie, ale inwestować w Niszczyciele Czołgów, Wieże czy Czołgi Lekkie/Średnie/Ciężkie... Pomóżcie bo nie wiem czy się różni Czołg Lekki od np.Niszczyciela Czołgów... Opiszcie typy maszyn ;)

Opublikowano

Ok... Wybrałem Ruskie, ale inwestować w Niszczyciele Czołgów, Wieże czy Czołgi Lekkie/Średnie/Ciężkie... Pomóżcie bo nie wiem czy się różni Czołg Lekki od np.Niszczyciela Czołgów... Opiszcie typy maszyn ;)

Idź w TD i w HT

Opublikowano

Co znaczą te skróty ??? Jestem nowy !!!

Opublikowano

Co znaczą te skróty ??? Jestem nowy !!!

TD-tanks destroyer (niszczyciel czołgów, HT-heavy tank (czołg ciężki).

Lekki- szybki szybkie działo lecz mały DMG (obrażenia) oraz pancerz z papieru. Średni-wolniejszy od lekkiego ale lepsze działo i pancerz. Ciężki- Dobry pancerz, dobre działo, zwykle długi czas przeladowania, wolny.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Rak0

napisz do mnie na PW na mpcforum jak chcesz żebym ci pomógł w Wocie bo mam teraz czas ;)

Opublikowano

@up co do tego że lekkie to mały dmg - spotkaj sobie lekkiego chinczyka na wysokim tierze :p

To jest czołg średni... Lekkie są do 5 tiera może czasami 6.

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...