Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Lee Sin - Mid destroyer

Battlelet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9BaKl6U.jpg

Witajcie drodzy użytkownicy!

Tutorial ten powstawał "trochę" czasu więc proszę o docenienie mojej pracy oraz konstruktywne opinie zamiast hejtu.

Chcesz zobaczyć inne moje poradniki?

||| Udyr in the Woods |||

http://www.mpcforum.pl/topic/928558-tut-udyr-in-the-woods/

____________Spis Treści____________

1.Krótki opis tuta

2.Zalety i wady

3.Umiejętności i rady

4.Skille przywoływacza

5.Runy

6.Specjalizacje

7.Build

8.Opis faz

9.Końcowe słowa

____________Krótki opis Tuta____________

Lee Sin na midzie? Otóż tak! Wystarczy tylko Ap Jungler lub Ap TopLaner i mamy bardzo proście wygrany MidLane!

Lee na midzie praktycznie nie da się skontrować, walki z Kassadinem lub Fizzem już nigdy nie będą problemem lecz czystą zabawą.....zabawą przeciwnikami.

Ponad 100 M.res z dwoma itemami, Enemy nie ma nic do powiedzenia

____________Zalety i wady____________

+ Mobilność na linii

+ Sustain

+ Harras

+ Wytrzymałość

+ Burst

- Niedoświadczeni gracze łatwo będą padać

(Np.Złe przemyślenie sytuacji,złe ulti etc)

- Wymaga praktyki w np. zarządzaniu Energy,

farmieniu na midzie vs RAPC

(polecam wpierw normale potem rankedy)

____________Umiejętności i rady____________

Umiejętność pasywna

Grad

Flurry.jpg

Grad - Po użyciu umiejętności przez Lee Sina, jego 2 następne ataki wykonywane są z premią 40% do prędkości ataku i przywracają mu po 15 pkt. energii.

Rada: Pasywka, która musi być używana rozważnie. Nie spamujemy skillami przez cały czas (chyba ze chcemy zburstować) lecz używamy np. E>2x AA>Drugie użycie E aby nie tracić doskonałych profitów, który ten pasyw funduje.

Umiejętność Q

Fala dźwięku / Uderzenie Rezonansu

Sonic_Wave.jpg||||Resonating_Strike.jpg

Fala dźwięku - Fala Dźwięku: Lee Sin tworzy falę dźwięku, dzięki której lokalizuje przeciwników. Zadaje ona 50/80/110/140/170 (+0.9) pkt. obrażeń fizycznych pierwszemu wrogowi, którego trafi. Jeśli Fala Dźwięku kogoś trafi, Lee Sin może przez 3 sekundy użyć Uderzenia Rezonansu.

Uderzenie Rezonansu - Lee Sin przemieszcza się ku przeciwnikowi trafionemu Falą Dźwięku, zadając 50/80/110/140/170 (+0.9) pkt. obrażeń fizycznych stanowiących 8% brakującego zdrowia wroga (Maks. 400 obrażeń przeciw potworom).

Rada: Q czyli nasz skill harrasujący na linii. Jak go używać na midzie? Nic bardziej prostego! Q na Enemy>Doskok>E>W do miniona. Maksujemy na linii jako drugie.

Koszt użycia 50 pkt. energii / 30 pkt. energii Zasięg 1000

Umiejętność W

Osłona / Żelazna Wola

Safeguard.jpg||||Iron_Will.jpg

Osłona - Lee Sin rzuca się w kierunku wybranego sojusznika, osłaniając go i siebie przed 40/80/120/160/200 (+0.8) pkt. obrażeń przez 5 sekund. Po użyciu Osłony Lee Sin może użyć Żelaznej Woli w ciągu 3 sekund.

Żelazna Wola: Dzięki treningowi Lee Sin świetnie radzi sobie w walce. Na 5 sekund otrzymuje 5/10/15/20/25% kradzieży życia i wampiryzmu zaklęć.

Rada: Jak już wcześniej wspomniałem używa się go aby wrócić do miniona. To było pierwsze zastosowanie, drugie to redukowanie otrzymanych obrażeń np. Q Kassadina czy Q Syndry, gdy tylko je widzimy Alt+W i praktycznie otrzymaliśmy całe... zero obrażeń. Maksujemy jako pierwsze.

Koszt użycia 50 pkt. energii / 30 pkt. energii Zasięg 700

Umiejętność E

Nawałnica / Okaleczenie

Tempest.jpg||||Cripple.jpg

Nawałnica: Lee Sin trafia w ziemię, tworząc falę uderzeniową zadającą 60/95/130/165/200 (+1.0) pkt. obrażeń magicznych i ujawnia trafione jednostki na 4 sekundy. Jeśli Nawałnica trafi w przeciwnika, Lee Sin może w przeciągu 3 sekund użyć Okaleczenia.

Okaleczenie: Lee Sin okalecza pobliskich przeciwników ujawnionych przez Nawałnicę, zmniejszając ich prędkość ataku i ruchu o 20/30/40/50/60% na 4 sekundy. W tym czasie statystyki te powoli wracają do normalnego stanu.

Rada: Pierwsze użycie to Burst, używamy drugiego aby spowolnić przeciwnika gdy go gonimy, inaczej zbędnie zużywamy Energy.

Koszt użycia 50 pkt. energii / 30 pkt. energii Zasięg 350

Umiejętność R

Smoczy Gniew

Dragon%27s_Rage.jpg

Smoczy Gniew - Lee Sin wykonuje potężnego kopa z półobrotu, odrzucając wrogiego bohatera do tyłu oraz zadając mu i wszystkim przeciwnikom, na których wpadnie, 200/400/600 (+2.0) pkt. obrażeń fizycznych. Wrogowie, w których uderzy cel, są wyrzucani w powietrze.

Rada: Dwa zastosowania; jedno to Q/Flash/W do miniona i wybicie go w stronę naszego gankującego sojusznika / wybicie w stronę turreta; drugie to zastosowanie w TF, najlepiej jeżeli trafimy nim jak największą liczbę przeciwników.

ApPjdVh.jpg

____________Skille Przywoływacza____________

flash.png+ignite.png

Norma, nie ma co tłumaczyć ale jak już to:

Flash może ładnie zainicjować killa (Flash za przeciwnika>Ulti do Turreta/sojusznika)

Ignite zawsze się przydaje przy burst'owaniu.

____________Runy____________

Runy to standardowe Tanky Ad'ki:

Czemu Flat M.Res? Ponieważ pakujemy wszystko w nasze Early.

ZtRUcDn.jpg

____________Specjalizacje____________

21/9/0 z M.Resem jeżeli gramy z Trinity Force (lub czymś co da nam Crit Chance)

M.res lub armor zależy od przeciwnika na linii.

feDb3Yu.jpg

Jeżeli gramy bez Trinity Force (lub bez czegoś co da nam Crit Chance)

Armor/M.res zależnie od przeciwnika na linii.

tba.png

By sensus12

____________Build____________

Czyli to, co najbardziej lubicie hejtować... a więc zaczynamy.

Zaczynamy jak zwykle:

boots-of-speed.pnghealth-potion3.png

Nasz Core i Rush
Vs AP NA LINII
Składamy jak najszybciej się da!
mercurys-treads.pnghexdrinker.png

VS AD NA LINII

ninja-tabi.pngthe-brutalizer.png

Następnie:
Jeżeli ofensywnie:

maw-of-malmortius.png

(Opcjonalnietrinity-force.png jeżeli wygrywamy i mamy DUŻO golda)

Defensywnie
VS
AP

runic-bulwark.png
VS
AD

randuins-omen.png

Co na temat:
sunfire-cape.png
Cóż...Sunfire stał się mocnym itemkiem wraz z warmogs-armor.png.

Można się pokusić o sunfire-cape.png jeżeli w enemy jest sporo AD.
Jeżeli potrzebujemy Hp a Enemy nie ma mocnego AD warmogs-armor.png.

Co sądzę o Hydrze?

ravenous-hydra.png

Jest dość... kontrowersyjnym itemem...Można go składać jeżeli mamy BARDZO widoczną przewagę, przyda się w Tf'ach.

Enemy ma armor, lecz nie dużo:

Z the-brutalizer.png składamy the-black-cleaver.png

Enemy ma armor, i to bardzo dużo:

Sprzedajemy the-brutalizer.png (jeżeli wcześniej go kupiliśmy) i kupujemy last-whisper.png

Co sądzę o BotRK?

blade-of-the-ruined-king.png

Widzę wiele Lee Sinów z tym... to zły item chociażby ze względu na to że 40% AS dostajemy w Passywie i w przypadku kupienia trinity-force.png dostajemy go w Trinity.
Jeżeli już bardzo chcemy jakiś LifeSteal bo W nie wystarcza to już lepiej kupić the-bloodthirster.png
Guardian Angel
guardian-angel.png
To jest norma, składamy jeżeli otrzymujemy Hard Focus i brak nam resów.

Frozen Mallet:

frozen-mallet.png

Imba slow 24/7.. czemu nie?

Hp+Slow do tego troszke AD, zawsze przydatne

......Przykładowy Build vs AD/AP EnemyTeam......mercurys-treads.pngmaw-of-malmortius.pngfrozen-mallet.pnglast-whisper.pngravenous-hydra.pngguardian-angel.png

......Przykładowy Build vs Ap Enemy Team......mercurys-treads.pngmaw-of-malmortius.pngrunic-bulwark.pngthe-bloodthirster.pngwarmogs-armor.pngguardian-angel.png

......Przykładowy Build vs AD Enemy Team......ninja-tabi.pngfrozen-mallet.pngranduins-omen.pngsunfire-cape.pngravenous-hydra.pngguardian-angel.png

SAM BUILD ZAJĄŁ 2 RAZY WIĘCEJ NIŻ RESZTA TUTA ALE MPC COŚ ŚWIRUJE I ZAMIAST ŁADNEGO PRZEŹROCZYSTEGO TEKSTU WYŚWIETLA ZLANY OPIS... SKRÓCIŁEM TO ABY TO JAKOŚ WYGLĄDAŁO.

____________Opis faz____________

Early:

Tutaj robimy jak najwięcej możemy, harras Q>E>W do miniona, staramy się zbierać DMG na naszą tarcze (W).

Jeżeli pushneliśmy wieże to roamujemy z oczywistą ostrożnością aby nam nie pushneli mida.

Próbujemy robić Dragona (tylko z vision wardem).

Co więcej? Wiadomo jak ta faza wygląda na ogół.

Można pokusić się o elixir-of-fortitude.png Używamy gdy mamy Low Hp wraz z W i Voila, FIRST BLOOD!

Gdzie stawiać wardy? Od strony Reda zależnie od drużyny w której jesteśmy:

gPAj8nf.jpg

Mid Game:

Jeżeli jesteśmy nafeedowani możemy inicjować, jeżeli nie - robi to ktoś inny.

W Tf'ach próbujemy użyć ulti na jak największą liczbę osób.

NIGDY NIE RZUCAJ TARCZY TYLKO NA SIEBIE JEŻELI MASZ SOJUSZNIKÓW WOKÓŁ! To zawsze komuś pomoże!

W Tf'ach focusujemy (oczywista oczywistość) ADC.

Late Game:

Tu już słabniemy, ale nadal robimy swoje.. powinniśmy mieć już 5/6 itemków.

Nadal inicjujemy TF'y robimy Dragona, Force'ujemy Barona.

Co więcej pisać? Wiadomo jak to wygląda i pisanie połowy strony to tylko puste zapełnianie tuta.

Co kontrujemy?

Praktycznie wszystkie APC ale najbardziej:

kassadin.pnganivia.pngbrand.pngdiana.pngfizz.pnggragas.pngkatarina.png

lux.pngmasteryi.pngorianna.pngswain.pngsyndra.pngziggs.pngxerath.png

akali.pngcassiopeia.pngnidalee.png

Ogółem mówiać, kontrujemy to co ma SkillShoty

Np. Możemy ominąć dzięki W całe combo Orianny, Syndry, Lux, Xeratha..

Ominąć Stuna Anivii, skille Branda.

Ucieć dalej przed Fizzem a kiedy skończy się jego skok to dash i burst.

Q+Ulti żeby przerwać Ulti Katy potem doskok z Q użytego wcześniej.

Omijanie harras'u Q Diany.

Ominięcie stuna Swaina i zebranie DMG Q/E na Tarcze.

____________Końcowe Słowa____________

Tworzenie poradnika zajęło "trochę" czasu i chcę abyście nie hejtowali siebie na wzajem... bez tekstów typu "CO TU ROBI TEN ITEM?!" chociaż nigdy go nie kupiłeś... "ZJEBANE MASTERKI" chociaż nigdy nimi nie grałeś.Dajcie na wstrzymanie forumowicze.

Liczę na konstruktywne opinię z odpowiednią argumentacją...na posty typu "Skąd ty ku*wa jesteś?Bronze V?" nawet nie będę patrzyć.

I tak na koniec... Ten Ktoś, kto zaczął moją przygodę Lee Sinem na midzie.

Specjalnie dla MPCforum.pl
Battlelet ||| Pozdrawiam

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ok.

Nie zgodze sie z buildem,dla mnie trinity na lee to nie na dzisiejsza mete,tak samo mysle o hydrze.

Masterki ok,runy pod ostrego offtanka tez dobre,co do maxowania bede tutaj sklonny powiedziec ze lepiej maxowac w ale i tak bym maxowal e :D

Opis w miare.

Build 7/10

Masterki :10/10

Runy:9/10

Maxowanie:7/10

Opis:8/10

Ogolnie:8/10

sstwc.jpg

Opublikowano

A czy ludzie w lobby nie beda mnie flejmować (trollpick etc.) ?

by-hftdfwbpylxtcbyqzazs.jpg
[00:45] Landiago: mam tłuste ręce

Opublikowano

Ok.

Nie zgodze sie z buildem,dla mnie trinity na lee to nie na dzisiejsza mete,tak samo mysle o hydrze.

Masterki ok,runy pod ostrego offtanka tez dobre,co do maxowania bede tutaj sklonny powiedziec ze lepiej maxowac w ale i tak bym maxowal e :D

Opis w miare.

Build 7/10

Masterki :10/10

Runy:9/10

Maxowanie:7/10

Opis:8/10

Ogolnie:8/10

Dziękuje za KONSTRUKTYWNĄ opinię :)

Jest maxowanie W ze względu na mój defensywny styl gry. E maxuje jak mam grać przeciw np. Akali lub coś innego ze stealthem czy moblinością.

Napisałem że hydra to kontrowersyjny item

Trinity jest bo gram Lee ponad półtora roku, za bardzo się z tym itemkiem "związałem".

A czy ludzie w lobby nie beda mnie flejmować (trollpick etc.) ?

Tak... to się zdarza..

Jeżeli widzisz że ktoś pisze TOP to zazwyczaj pisze:

"Hey TutajNick can u pick something AP on Top?", zazwyczaj na tym moim marnym Goldzie się zgadzają i nie ma problemu grać Lee na midzie ale czasami racja, trafiają się ludzie typu " WTF LEE MID? HAHAHAHA U TARD?!"

Opublikowano

Tak jak kolega up, Trinity Force na dzisiejszą mete nie za bardzo pasuje.

Hydra, hmm. Ona może zostać, ponieważ jest w miarę przydatna.

Reszta okej, wszystko pięknie opisane, szczegółowe informacje, jak grać itp.

Daję 10/10.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Najs, pomysłowy poradnik ;d Nie raz moim ślepcem rozj$!@#%$! Kassę, Swain'a :) Trinity ma tylko sens kiedy mam sensowny feed, bo tak to sie nie opłaca wykorzystywać golda - wystarczy sam sheen + frozen mallet.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Najs, pomysłowy poradnik ;d Nie raz moim ślepcem rozj$!@#%$! Kassę, Swain'a :) Trinity ma tylko sens kiedy mam sensowny feed, bo tak to sie nie opłaca wykorzystywać golda - wystarczy sam sheen + frozen mallet.

Mhm, zaraz poprawie Trinity pod opcjonalnie... bo rzeczywiście z tego co widze tylko ja już tym gram ^^

Potem zostaną dodane również kontry.

Opublikowano

bulwark na midzie? tylko w jungli.

o wiele lepiej zacząć z potkiem + 4poty na hp + ward

na midzie składa się bardziej pod damage niż defa, czyli bt, black cleaver, buciki, last whisper, teraz coś pod tanka

<>

Opublikowano

bulwark na midzie? tylko w jungli.

o wiele lepiej zacząć z potkiem + 4poty na hp + ward

na midzie składa się bardziej pod damage niż defa, czyli bt, black cleaver, buciki, last whisper, teraz coś pod tanka

Bulwark to bardzo defensywny mid/late-game item, warto go składać gdy już dochodzimy do faz teamfight'ów. Zwalniamy Supp'a z kupienia tego itemka więc może Rushować coś innego, dochodzi też kwestia tego że Lee bardzo dużo się roamuje, więc tak jak w przypadku jungli przy ganku dodajemy bonusy naszym sojusznikom.

Bulwark staje się useless jeżeli nie roamujemy(a powinniśmy to robić).

O pocie jest napisane że można ale nie ma tego w buildzie bo uważam go za "wytwór" nowej mety, która jest dziwna.

Wole defensywnego mida, takiego TankyLee o wiele bardziej wytrzymalszy gdy dostajemy dmg od RAPC, gdy składamy tylko DMG to dostajemy burst i nas nie ma.

Opublikowano

Gdybym takie coś zauważył na midlane to byłoby to 9x report, ale poradnik mi się podoba. Nawet ładnie rozpisane i dosyć przekonujące, że tak powiem.

Jedyne zastrzeżenia:

- Trinity do wykasowania, rozegrałem na starym koncie ok. 200 gier samym Lee i wiem że ten item odpada, chociażby ze względu na bonus many.

- Dopisz do picków, które lee kontruje: Akali. Leecuś tej nindży nie daje żyć. Aoe stealth-detecting i wiele innych.

- Glyphy magic resist per lvl dają dwukrotnie większe efekty w late i nie niszczy to gry na midzie. Na ok. 9lvl wyniki run są wyrównane a per lvl stale się zwiększa.

9/10

Opublikowano

Gdybym takie coś zauważył na midlane to byłoby to 9x report, ale poradnik mi się podoba. Nawet ładnie rozpisane i dosyć przekonujące, że tak powiem.

Jedyne zastrzeżenia:

- Trinity do wykasowania, rozegrałem na starym koncie ok. 200 gier samym Lee i wiem że ten item odpada, chociażby ze względu na bonus many.

- Dopisz do picków, które lee kontruje: Akali. Leecuś tej nindży nie daje żyć. Aoe stealth-detecting i wiele innych.

- Glyphy magic resist per lvl dają dwukrotnie większe efekty w late i nie niszczy to gry na midzie. Na ok. 9lvl wyniki run są wyrównane a per lvl stale się zwiększa.

9/10

Często tak jest, dzisiaj grałem meczyk gdzie Hecarim wyzywał mnie na wszystkie możliwe sposoby.... mecz wygrany a ja Lee wyszedłem ostatecznie 9/3/12, od kilku wygranych Tf'ów Heca się zamknął i nawet przeprosił :)

-Trinity jest bo mam sentyment do niego(ponad 200 gier w s1 i s2 razem z Trinity), dlatego też napisane że można go składać opcjonalnie i nie ma go w przykładowych buildach.

-Akali rzecz jasna, pisałem o niej kilka postów wyżej ale zapomniałem dodać, zaraz poprawie.

-Nigdy nie przekonali mnie to resist per lvl... gram bardzo agresywny Early game i dlatego mam zakupione flaty.

Opublikowano

Często tak jest, dzisiaj grałem meczyk gdzie Hecarim wyzywał mnie na wszystkie możliwe sposoby.... mecz wygrany a ja Lee wyszedłem ostatecznie 9/3/12, od kilku wygranych Tf'ów Heca się zamknął i nawet przeprosił :)

-Trinity jest bo mam sentyment do niego, dlatego też napisane że można go składać opcjonalnie i nie ma go w przykładowych buildach.

-Akali rzecz jasna, pisałem o niej kilka postów wyżej ale zapomniałem dodać, zaraz poprawie.

-Nigdy nie przekonali mnie to resist per lvl... gram bardzo agresywny Early game i dlatego mam zakupione flaty.

trinity jest dobre bo może działać z pasywką.

lee już tak bardzo nie dobry na akali.

@2 up

lee to postać mid/early więc nie wiem po co pod late.

<>

Opublikowano

trinity jest dobre bo może działać z pasywką.

lee już tak bardzo nie dobry na akali.

@2 up

lee to postać mid/early więc nie wiem po co pod late.

Zależy sensus, jeżeli Akali gra głupio to idzie łatwo ją zabić, używa W a my wtedy E i ją widzimy bez potrzeby Vision Warda. Do tego zbieranie DMG'u z Q przy jej harrasowaniu na naszą Tarcze.

Trinity z pasywką, owszem... tylko trzeba dobrze umieć rozplanować tą pasywkę i skille (nie spamować nimi).

@Edit:

O ja głupi... został dodany wpis do Summoners Spelli... dziwne że nikt mi tego nie wytknął :P

Opublikowano

Zależy sensus, jeżeli Akali gra głupio to idzie łatwo ją zabić, używa W a my wtedy E i ją widzimy bez potrzeby Vision Warda. Do tego zbieranie DMG'u z Q przy jej harrasowaniu na naszą Tarcze.

Trinity z pasywką, owszem... tylko trzeba dobrze umieć rozplanować tą pasywkę i skille (nie spamować nimi).

o tym właśnie mówie, ale od ostatniego patcha trudniej mi się gra na akali, może to tylko dla mnie.

<>

Opublikowano

W szczególności Lee niszczy Akali i Nidalee :D Sam tego niejednokrotnie doświadczyłem ;] Ogólnie poradnik dobry, różni się od tych obecnych TuT'ów 9/10

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Tucik podoba mi sie ;P. Nie lepiej maxowac Q i W na zmiane? Po co wszystko pakowac w tarcze jak wraz z kolejnym upgrejdem bonusy sie duzo nie zmieniaja :D

Opublikowano

Tucik podoba mi sie ;P. Nie lepiej maxowac Q i W na zmiane? Po co wszystko pakowac w tarcze jak wraz z kolejnym upgrejdem bonusy sie duzo nie zmieniaja :D

To zależy, możemy pozwolić sobie na maxowanie na zmiane jeżeli Enemy nie ma zbytnio dmg i wygrywamy linie ale najlepiej maxować W bo wtedy cały dmg z jego harrasu zbieramy na Tarcze i możemy wbić na burst z pełnym HP. Taki Kassadin ciągle cię harrasuje z Q a ty to zbierasz na Tarcze, on traci mane a ty masz full Hp. Jak mamy wymaxowane W to mamy 3 w Q, nie ma aż tak dużej różnicy.

Opublikowano

troche dziwny ten build twoj. bardziej tank lee sin, a na midzie to raczej ma pelnic role assassina czyli botrk, bc, jakies survi itp

To nie jest Tank Lee Sin... jak sie ogarnie te itemy to jest co prawda 3k Hp ale i ponad 250 Ad więc starczy...

BotRK na Lee? marnujemy potencjał tego itemu na Lee... bc też jest zbędne.. LW lepsze pod każdym względem.

Z resztą grając Lee na midzie wysyłamy Ap na top... więc jakbyśmy grali na Topie to i tak trzeba złożyć coś ala'offtank...

Opublikowano

To nie jest Tank Lee Sin... jak sie ogarnie te itemy to jest co prawda 3k Hp ale i ponad 250 Ad więc starczy...

BotRK na Lee? marnujemy potencjał tego itemu na Lee... bc też jest zbędne.. LW lepsze pod każdym względem.

Z resztą grając Lee na midzie wysyłamy Ap na top... więc jakbyśmy grali na Topie to i tak trzeba złożyć coś ala'offtank...

złe myślenie, mid ad = bruiser, który ma mieć w chu.... dmg, a wtedy top jest tankowaty, choć nie zawsze musi być to ap top.

<>

Opublikowano

wytlumacz mi jak marnujemy potencjal tego itemu na lee sinie bo totalnie nie rozumiem, a i bc nie jest zbedne, lw takze nie jest lepsze pod kazdym wzgledem. takie puste argumenty to ja tez moge podac "nie kupuj warmoga marnujesz potencjal warmoga na tej postaci" ._.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...