Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Lee Sin - Mid destroyer

Battlelet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

B. dziękuje , ale czy lee sin poradzi sobie z kha'zix'em/pantheon'em na midzie? A i jeszcze w jakim stopniu lee contruje fizza?

Z Kha'zixem sobie poradzi, z Pantheonem gorzej.

Contruje fizza b.dobrze... gdy widzisz że skacze żeby się zbliżyć to używasz W do dalszego miniona aby nie trafić w jego skok, wtedy masz już czyste pole do burstu.Tak samo z W omijamy jego ult.

złe myślenie, mid ad = bruiser, który ma mieć w chu.... dmg, a wtedy top jest tankowaty, choć nie zawsze musi być to ap top.

Widać że na forum nie da się nic powiedzieć nie dosłownie... bo zaraz szerzy się hejt ;_;... złoże 6x BT będzie dobrze?Bez itemków na resy/hp padamy na "szczała" do tego my jesteśmy Melee i rzucamy się w środek walki... musimy mieć choć trochę hp i resów a i tak jest ponad 250ad...Do tego pomyliłeś pojęcia... dmg w chu.. ma mieć assasyn, a nie bruiser.

wytlumacz mi jak marnujemy potencjal tego itemu na lee sinie bo totalnie nie rozumiem, a i bc nie jest zbedne, lw takze nie jest lepsze pod kazdym wzgledem. takie puste argumenty to ja tez moge podac "nie kupuj warmoga marnujesz potencjal warmoga na tej postaci" ._.

Normalnie? Po co Ci AS z BotRK skoro masz go wystarczająco z pasywa a do tego Lee to AD Caster/Burster a nie postać bazująca na AA?

BC jest zbędne.. i tak zadajemy %HP z Q a jak już mają tyle armora że nie wyrabiamy to składamy LW, do tego jak mówiłem Lee to nie postać bazująca na AA więc zbędnie marnowany czas na nakładanie Unique BC...

Do tego... ten poradnik omawia to, w jaki sposób JA gram a nie "zrobię tak, żeby wam się podobało.. nie ważne czy dobrze, oby się podobało".

Grałeś Lee na midzie? Nie? Pozdro. Ot co moje zdanie, jeżeli grałeś to po prostu mamy inne style gry.. ja mam styl defensywny+burst w odpowiednim momencie.

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo dobry poradnik, ładnie opisany, lecz wedlug mnie nie jest az tak trudno go skontrowac. Vlad, malza lub cho powinni dac rade z nim ma midzie. 8/10 z racji, ze widsialem lepsze poradniki

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Bardzo dobry poradnik, ładnie opisany, lecz wedlug mnie nie jest az tak trudno go skontrowac. Vlad, malza lub cho powinni dac rade z nim ma midzie. 8/10 z racji, ze widsialem lepsze poradniki

Jak widziałeś lepszy to prosze daj link... (to nie jest jakieś docinanie tylko uważam ,że ten poradnik jest dobry... A jak znasz lepszy to chciałbym się o nim dowiedzieć). A i tak btw. topic... Fizza nie tak łatwo skontrować ... Bo gdy on rzuca ulty lub skacze, to nie zawsze mamy w pobliżu minionki...

Opublikowano

Lee nie kontruje syndy. Oriannę tak, bo kulka jest wolna. Syndry dmg nie weźmiesz na shielda. 100 mr nic nie daje. A syndra prędzej czy później wywali combo i pa pa. Dodaj jeszcze banshee,, bo choć nie mamy many, ten item zmniejszy otrzymywane dmg, blocząc spell'a. Dobry na ryze i syndrę oraz innych low/high/high/high cd

graphic.png

Opublikowano

Jak widziałeś lepszy to prosze daj link... (to nie jest jakieś docinanie tylko uważam ,że ten poradnik jest dobry... A jak znasz lepszy to chciałbym się o nim dowiedzieć). A i tak btw. topic... Fizza nie tak łatwo skontrować ... Bo gdy on rzuca ulty lub skacze, to nie zawsze mamy w pobliżu minionki...

Dlatego po 6 lvlu Fizza trzymamy W na jego użycie. Fizz nie ma samonaprowadzającego ulta więc wystarczy użyć W do miniona aby uciec przed Ultem:)

Lee nie kontruje syndy. Oriannę tak, bo kulka jest wolna. Syndry dmg nie weźmiesz na shielda. 100 mr nic nie daje. A syndra prędzej czy później wywali combo i pa pa. Dodaj jeszcze banshee,, bo choć nie mamy many, ten item zmniejszy otrzymywane dmg, blocząc spell'a. Dobry na ryze i syndrę oraz innych low/high/high/high cd

100 mr mamy z dwoma itemami.. na około 5 lvlu a na tym lvlu to jest coś... Może samej kuli nie idzie łatwo ominąć, ale łatwiej jest ze stunem i z W które lecą już zdecydowanie wolniej. Sam gram dużo Syndrą, wiem coś o niej :P

Opublikowano

Mam pytanie jak lee sin'em skontrować zeda??? Fakt można unikać jego harassu lub wziąść go na tarcze, lecz wtedy gdy Ja nie mam tarczy on we mnie wbija z ulty dwa cienie E autoattack na koniec aa , akurat wtedy mu schodzi cd z Q i dead...

Opublikowano

Mam pytanie jak lee sin'em skontrować zeda??? Fakt można unikać jego harassu lub wziąść go na tarcze, lecz wtedy gdy Ja nie mam tarczy on we mnie wbija z ulty dwa cienie E autoattack na koniec aa , akurat wtedy mu schodzi cd z Q i dead...

maxuj 'w' i 'e' na przemian żeby ulti jego jak najbardziej mało Ci zadało. "E' maxuj i podchodź do niego walnij z 'e' potem odejdź i tak możesz harrasować, albo q>q>w (do creepa/warda jak najdalej masz zasieg) i taki harras też jest dobry.

<>

Opublikowano

Daje 10/10 tylko muglbyś napsiać co te słowa np znaczą bo poczatkowy gracz nie rozumie xD oczywiście ja to rozumiem a np kolega nie :))

ZAPRASZAM NA SERWER MINECRAFT 1.6.2 Gildie + Frakcje (cuboidy)

Niedługo bd autorskie pluginy ;D

Opublikowano

maxuj 'w' i 'e' na przemian żeby ulti jego jak najbardziej mało Ci zadało. "E' maxuj i podchodź do niego walnij z 'e' potem odejdź i tak możesz harrasować, albo q>q>w (do creepa/warda jak najdalej masz zasieg) i taki harras też jest dobry.

Łał, zobaczyłem tylko post sensusa to myślałem że będzie hejt :D W sumie napisałbym to samo więc... dzięki za wyręczenie.

Daje 10/10 tylko muglbyś napsiać co te słowa np znaczą bo poczatkowy gracz nie rozumie xD oczywiście ja to rozumiem a np kolega nie :))

mógłbyś*

Zawsze można sięgnąć po słowniczek np:

http://eune.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=146707&langid=5

Ja już na tyle wsiąkłem przez te 3 lata że czuje się nieswojo pisząc to w innym niż właśnie takim języku jaki jest teraz.

Opublikowano

Jak walic lee sin combo ?

z innego forum widze ze

Q - HIT - R - E - Q - Hit

To wszystko zależy ale takie causal combo to Q>R>Q>AA>E>AA i gdzieś pomiędzy W jeżeli potrzebujemy wzięcia dmg'u na tarcze.

Q-hit-R-E to bezsens bo po R przeciwnika wyrzuca więc e nie dosięgnie go a widocznie doskok jest dopiero po E więc takie combo jest złe.

Opublikowano

Wszystko ślicznie ładnie opisane. Widzę też że znasz się na rzeczy, także zapytam: Co sądzisz o rush BT na lee sinie? Nie ważne czy top czy mid czy jungla. Osobiście ja tak właśnie robiłem.

Dlaczego?

A dlatego że lee sin to własnie postać, której najsilniejszym etapem gry jest Early i mid game. Uważam, że trzeba to wykorzystać jak najlepiej. Często nawet pomijałem butki na początku. Co do buildu po BT, robiłem Omen/Sunfire, Warmog, LW, coś tam sytuacyjnie, jakiś runic bulwark czy spirit visage. Co o tym sądzisz?

Opublikowano

Jeżeli chcemy rushować BT to tylko jeżeli podłapiemy killa na 2/3 lvlu podczas ganków albo na naszym przeciwniku na midzie, inaczej strata pieniędzy. Jeżeli jednak uda nam się bardzo wcześnie zrushować BT to teorytycznie mamy wygrany Early i Mid game.

Tak czy inaczej wole rushować Hexdrinkera bo wtedy enemy APC raczej nas nie ma szans zabić.

Opublikowano

Dlaczego maksujemy W? Wg mnie Q było by lepszym rozwiązaniem. Trinity force na lee w moim uznaniu nawet dobre ale hydra to żart. 9/10 kilka rzeczy mi się nie podoba

Opublikowano

Lepiej maksować Q (q>e>w lub e>q>w), bo robi dość duży DMG. Hydra na Lee to strata kasy, reszta jest okej. ;)

Dlaczego

maksujemy W? Wg mnie Q było by lepszym rozwiązaniem. Trinity force na

lee w moim uznaniu nawet dobre ale hydra to żart. 9/10 kilka rzeczy mi

się nie podoba

W walkach 1v1 chcesz polegać na skillshootach? Ciekawe, nie trafisz i koniec.

<>

Opublikowano

@Up. Dzięki sensus, znów mnie wyręczyłeś.

Dokładnie to co napisał, w walkach 1vs1 (a taka na alei jest) nie trafisz i GG WP do tego APC polegają na burscie a my połowe tego burstu bierzemy na tarcze i Hexdrinkera a dmg i tak mamy.

Trinity odeszło w niepamięć, grałem z TriForce przez dobre półtora roku na Lee, meta się zmieniła.

Hydra żartem? W Tfach sprawdza się idealnie. Nie żyj starą metą tylko zrób coś z nowej...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ucieć dalej przed Fizzem a kiedy skończy się jego skok to dash i burst.

"ucieć"... uciec przed fizzem [ rozumiem, że za pomocą W do creepa] a kiedy skończy się jego skok to dash [ nie chce cię zasmucić ale dash u lee sina tylko i wyłącznie W a raczej nie grasz bez cdr].

lee nie nadaje się na mida, jest on Super Minionem który respi się z inhibitoru w late game.

poradnik całkiem ok.

Metin2: TheLasVegas / JOINTOWO

LOL: TheLasVegas 1800+ BAN

Opublikowano

"ucieć"... uciec przed fizzem [ rozumiem, że za pomocą W do creepa] a kiedy skończy się jego skok to dash [ nie chce cię zasmucić ale dash u lee sina tylko i wyłącznie W a raczej nie grasz bez cdr].

lee nie nadaje się na mida, jest on Super Minionem który respi się z inhibitoru w late game.

poradnik całkiem ok.

Grałeś? Nie? Pozdrawiam.

Wycarryowalem się Lee Sinem do Golda więc chyba jednak się nadaje.. z resztą prosi na diamencie też grają Lee mid ;f

Nie zasmucaj mnie, Lee to mój main i b.dobrze znam jego range W... można dać Q minion enemy>W nasz minion, jeżeli nie ma takiej opcji to tylko W do miniona zanim dostaniemy DMG z E Fizza...

I to już jest coś, ucieczka przed jego E, nawet jeśli nas potem złapie z Q to ominięcie znacznego DMG Fizza, do tego dochodzi shield z W i m.res...

Opublikowano

Grałeś? Nie? Pozdrawiam.

Wycarryowalem się Lee Sinem do Golda więc chyba jednak się nadaje.. z resztą prosi na diamencie też grają Lee mid ;f

Nie zasmucaj mnie, Lee to mój main i b.dobrze znam jego range W... można dać Q minion enemy>W nasz minion, jeżeli nie ma takiej opcji to tylko W do miniona zanim dostaniemy DMG z E Fizza...

I to już jest coś, ucieczka przed jego E, nawet jeśli nas potem złapie z Q to ominięcie znacznego DMG Fizza, do tego dochodzi shield z W i m.res...

co nie zmienia faktu ze w late lee zabierzesz te 400 hp z [q] i z 300 [e] a fizz w+q+e zabije adc.

podaj mi swojego lolkinga bo aż nie chce mi się wierzyć, że głównie grajac lee jesteś w złocie ;]

Metin2: TheLasVegas / JOINTOWO

LOL: TheLasVegas 1800+ BAN

Opublikowano

co nie zmienia faktu ze w late lee zabierzesz te 400 hp z [q] i z 300 [e] a fizz w+q+e zabije adc.

podaj mi swojego lolkinga bo aż nie chce mi się wierzyć, że głównie grajac lee jesteś w złocie ;]

aha

lee sin walnie z 300+ z sonica a potem jeszcze resonating które walnie z 450+

dodatkowo ulti, które ma bardzo duże przeliczniki pod dodatkowe ad.

A nawet jeśli przeciwnik ma armora to zaajeeebie.... z 'e' bo to magic dmg.

yeah!

<>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...