Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spigot, czyli mniej lagów.

djm105org

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten silnik jest kapitalny, mało tego panie autorze, proszę dodać że ma wbudowanego anty x ray podobnego do orebfuscatora!

W configu spigota na końcu zmieńcie engine mode na 2 i zobaczycie że działa :)

Opublikowano

Sam ostatnio zanim ujrzałem ten Tucik przekonałem się o niebiańskiej mocy Spigota. Ogółem od kiedy stał się on bardziej popularny to byłem do niego pozytywnie nastawiony. Ale ostatnio była dość fajna sytuacji mamy pakiet RedStone na csrv serwer full przy 60 graczach i do tego lagi. Na chwile zmieniamy na spigota a tu 20TPS, non-lag Aż daliśmy 120 slotów i przy FULL nie było ani jednego laga :) Na tym przykładzie widać jak ulepsza serwer silnik spigot. Ale wypowiem się na temat pluginów które działają ponieważ to prawie każdy działa i już łatwiej zrobić listę tych które nie współpracują. A i tak będzie ich góra 50 i to tych mało znanych xD

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czołem, długo mnie tutaj nie było - po prostu mi się nie chciało :)

Ale zabieram się za aktualizację.

eeem jest ok.... ale to jednak kopa bukkita... Ulepszona... ale dalej kopia... widać w kodzie. większość jest identyczna co do literki... nawet zmienne nazywają się tak samo.

Tak to jest legalne, craftbukkit to open source, tak samo jak mozilla czy android.

Opublikowano

Karolina_666, dnia 25 Kwie 2013 - 07:44, napisała: snapback.png

eeem
jest ok.... ale to jednak kopa bukkita... Ulepszona... ale dalej
kopia... widać w kodzie. większość jest identyczna co do literki...
nawet zmienne nazywają się tak samo.

A to dlatego żeby pluginy działały - to chyba logiczne.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Karolina_666, dnia 25 Kwie 2013 - 07:44, napisała: snapback.png

A to dlatego żeby pluginy działały - to chyba logiczne.

Oj tam, czepiacie sie starych postow :D

Swoja droga by znacznie zwiekszyc wydajnosc na zwyklym bukkcie wystraczy dodac wywolywanie 1 glupiej linijki kodu co godzinke czy cos... "czysci" pamiec RAM i po wpisaniu po np 4 godzinach odzyskujesz 600mb wolnej pamieci (przy 2GB max)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Oj tam, czepiacie sie starych postow :D

Swoja droga by znacznie zwiekszyc wydajnosc na zwyklym bukkcie wystraczy dodac wywolywanie 1 glupiej linijki kodu co godzinke czy cos... "czysci" pamiec RAM i po wpisaniu po np 4 godzinach odzyskujesz 600mb wolnej pamieci (przy 2GB max)

Tutaj się z tym nie brudzisz i nie jest to potrzebne, bo zwyczajnie mało ramu jest używane :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...