Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spigot, czyli mniej lagów.

djm105org

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Małe pytanko. Czy Spigot bardzo różni się od Bukkita w użytkowaniu? Mam na myśli to, że skoro zmniejsza użycie zasobów serwera to czy dzieje się to kosztem czegoś? Np. gdy chcemy zwiększyć ilość fps'ów to wyłączamy animacje. Zyskujemy na szybkości, ale za to tracimy na efektach. Czy tak samo dziele się przy użyciu tego silnika?

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

@Bruzdi tak jak napisałem, nie mam zielonego pojęcia jakim kosztem to się dzieje. Powiem tyle, jedynie zaobserwowałem to, że leżące itemki szybciej i lepiej się stackują. Oprócz tego nie odróżnisz SPIGOT'a od orginalnego Bukkita. Możesz sobie u mnie pochodzić 15 minut i zobaczyć czy coś się dzieje co ci przeszkadza. Moi gracze nawet się nie kapli, że silnik zmieniłem :)

Opublikowano

mam Spigot na własnym serwerze, i bardzo go polecam. 0 lagów, 0 błędów, super silnik, lepszy niż craftbukkit

Byłbym wdzięczny młodemu grafikowi za zrobienie avatara, bo jak widać mój aktualny jest... oryginalny ale nie estetyczny :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...