Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp do WoW'a

DzikiWonsz.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobry wybór, jak coś się będzie grzać (a nie powinno, podzespoły z tego zestawu raczej się nie grzeją) to po prostu wentylatory dokupisz ;).

Dużo osób wkłada do takiej budy swój sprzęt, najtańsza sensowna.

Opublikowano

O_o , bosh , sorki. Źle wkleiłem..

Opis urządzenia
HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N ATA Device - To musi być to. I jak ? Gówniany pewnie :P

Nic się nie stało :P

Jeśli jest na SATA to nie będzie problemu. Czyli taki cienki kabel.

Pisze jak byk "ATA Device" czyli nie jest SATA. Trzeba nowy, bo teraz płyty już nie mają IDE.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Nie lepiej do procka albo GPU ?

Po co Ci taka buda ?

No okej. Jeśli mówisz że wystarczy, to okej. :)

Dysk 320gb, więc troszkę mało. Idzie do wymiany.

Opublikowano

Dopłacisz około 40 zł do Zalmana Z9 PLUS (koniecznie PLUS) i masz obudowę na wieki (ewentualny serwis/wymiana wentylatorów za kilka lat) Ten Brutus jest mały i dużo dobrych chłodzeń do niego nie wchodzi/wchodzi na styk, osobiście bym go nie wziął. 50 zł nigdy nikogo kto nie jest bezdomny raczej nie zbawiło dlatego polecałbym Ci dołożyć. Co do CPU 2 rdzenie to 2 rdzenie, zamiast dopłacać do i3 poczekałbym i kupił i5 3470/3570

Opublikowano

Dopłacisz około 40 zł do Zalmana Z9 PLUS (koniecznie PLUS) i masz obudowę na wieki (ewentualny serwis/wymiana wentylatorów za kilka lat) Ten Brutus jest mały i dużo dobrych chłodzeń do niego nie wchodzi/wchodzi na styk, osobiście bym go nie wziął. 50 zł nigdy nikogo kto nie jest bezdomny raczej nie zbawiło dlatego polecałbym Ci dołożyć. Co do CPU 2 rdzenie to 2 rdzenie, zamiast dopłacać do i3 poczekałbym i kupił i5 3470/3570

A nie 60zł ? Jak nie ma zamiaru robić O/C to po co brać tego Zalmana ?

Brutus to buda do zestawów B/OC ew. z Fortisem na Phenomie do ~2,600zł. Nie ma sensu dopłacać na budę kosztem wydajności.

Opublikowano

50 zł to żadna większa wydajność, i3 jest dopiero za 200 zł więcej

Może w przyszłości zdecyduje się na zmianę sprzętu i OC'owanie go, co prawda brutus jest dobry ale za bardzo małą dopłatą ma dużo lepszą obudowę (z czterema ledowymi wentylatorami w zestawie)

PS na morelkach płacisz zazwyczaj +10% ceny zestawu, drogo tam

Opublikowano

50 zł to żadna większa wydajność, i3 jest dopiero za 200 zł więcej

Może w przyszłości zdecyduje się na zmianę sprzętu i OC'owanie go, co prawda brutus jest dobry ale za bardzo małą dopłatą ma dużo lepszą obudowę (z czterema ledowymi wentylatorami w zestawie)

PS na morelkach płacisz zazwyczaj +10% ceny zestawu, drogo tam

I3 wyrywa się używki po 320-350zł.

Wyżej już się nie opłaca, po od 500zł są używki i5.

Opublikowano

Jest na allegro używka i3 za 350.

Wziąłbym ale kasy nie mam teraz ;c

Co do obudowy to sie jeszcze zastanowie. Jak nie bd brał procka to wezmę Zalmana.

Opublikowano

To nie wiem co mam robić już :D

Wywal tego Zalmana i dołóż do i5, za 500zł używkę masz :P

Na i5 mnie nie stać, bo jeszcze dużo bym musiał dołożyć..

A jakbym do 1 zestawu włożył tą płytę z 2 ? Mogło by być ?

Opublikowano

Widzę że ta MSI jest prawie taka sama jak ten AsRock B75.

Chodzi CI o i5 3350P ?

@edit. Jak możesz, to zrób zestaw z tym 3350P , zobaczę ile wyjdzie jak to bd wyglądało.

Opublikowano

Ale pasowałoby mi aby złożyć już cały zestaw, bez żadnych używek. Bo i tak bd brał na raty, więc kupowanie osobno procesora mi nie pasuje.. ;/

Ten MSI nie jest taki sam, bo tańszy ;f

Chodziło mi o jego parametry względem B75 ;o

Opublikowano

Ten lepszy, a nie jakiś AsRock, który parametrami jest taki sam, a ceną 20zł wyżej.

Ale pasowałoby mi aby złożyć już cały zestaw, bez żadnych używek. Bo i tak bd brał na raty, więc kupowanie osobno procesora mi nie pasuje.. ;/

Chodziło mi o jego parametry względem B75 ;o

Tego procesora raczej nie zakatujesz. Na raty weź resztę rzeczy, a proca dasz radę kupić od razu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...