Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cheaty,Boty,Bugi,Hacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja nie mowie tylko o cheatach, ale np hacki moga sluzyc do okradania z danych itd

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cheaty boty i bugi to ulepszacze to GRY. Nie wzbogacasz się w ten sposób piracką, czyt. kradzioną wersją jakiegoś programu. Jest różnica między kradzieżą, a potencjalnym wykorzystywaniem chociażby aimbota w Combat Arms. Jedyne co niszczysz to zabawę sobie i innym graczom.

Innymi słowy

Piractwo - kradzież

Cheaty i boty - możliwe działanie na szkode serwera, that's all.

A co do samych bugów - są one winą twórców, a nie przestępstwem.

EHem czyli powiadasz, ze cheaty nie ingerują w klienta gry tak samo jak craki? co to za logika to ingeruje tak samo jak to.

Opublikowano

Szczerze, gdyby piractwo było całkowicie zakazane, takie działy jak "Metin2 - serwery prywatne", a szczególnie "Edycja klienta" powinny być zamknięte. Większość klientów do gry opartych jest o polskiego klienta Metin2, należącego o ile się nie mylę do GameForge, także prawdopodobnie ingerowanie (edycja) w tego klienta to łamanie praw autorskich.

Co do piractwa, to myślę, że większość ludzi (na forum, ogólnie w internecie) nie każde oprogramowanie ma całkiem legalnie. W przeciwnym wypadku każdy jeździłby na Ubuntu z Openofficem i jakimś freewarowym oprogramowaniem :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Co do metina czy też minecrafta to się zgodzę, wg mnie też tego nie powinno być na forum.

Dominik, nigdzie nie pisałem, że nie ingerują w clienta gry, o tym nie było nawet słowa. Oprócz problemów z czytaniem ze zrozumieniem masz też problem w odróżnieniu KRADZIEŻY od.. No właśnie, czego? Na forum nie ma poradników typu "jak zrobić keyloggera", więc nie wiem pod jaki paragraf podpada bot do tibii czy telekill do fpsów.

Opublikowano

Równie dobrze może tracić z tego, że gra nie jest atrakcyjna na dłuższą mete. Nielegalne może i jest, ale jedyną karą jest ban w grze, a za kradzież tudzież piractwo masz sprawę w sądzie.

Opublikowano

Brak słów co do niektórych wypowiedzi...

Piractwo- to jest jak udostępniasz jakąś własność intelektualną za darmo ludziom, a autor na tym nie zarabia- okradasz go!

Cheating- Oszukiwanie w grach, zakazane na serwerach, ale dozwolone prawnie.

Cheatówanie Jest NieLegalne pod względem że dana firma gry traci graczy przez Tak zwanych ,,Cheaterów''

Co kurwa traci? Niby jak, napisz mi to...

Szczerze, gdyby piractwo było całkowicie zakazane, takie działy jak "Metin2 - serwery prywatne", a szczególnie "Edycja klienta" powinny być zamknięte. Większość klientów do gry opartych jest o polskiego klienta Metin2, należącego o ile się nie mylę do GameForge, także prawdopodobnie ingerowanie (edycja) w tego klienta to łamanie praw autorskich.

Co do piractwa, to myślę, że większość ludzi (na forum, ogólnie w internecie) nie każde oprogramowanie ma całkiem legalnie. W przeciwnym wypadku każdy jeździłby na Ubuntu z Openofficem i jakimś freewarowym oprogramowaniem :).

Trochę to sensu nie ma bo metin jest grą free, każdy może pobrać i grać, więc jeśli to jest za free to bez sensem jest nakładać na to prawa autorskie. Z resztą GF plułoby się do największych polskich prywatnych serwerów MT2 o robienie czegoś takiego.

Gra
jest freeware, to fakt. Ale twórcy serwerów prywatnych korzystają z
klienta tej gry do własnych celów, zazwyczaj zarobkowych, a to nie jest
już do końca takie jasne. To nie jest oprogramowanie open source, gdzie
każdy może dowolnie modyfikować i korzystać z pliku zwłaszcza w celach
komercyjnych. W sumie to GF mogłoby się pluć o to, że korzystają z ich
klientów.

Co do tematu, jakoś nie wydaje mi się, żeby
cheaterzy byli jakoś szczególnie ścigani za to, co robią. W każdym razie
było kilka incydentów, kiedy to ktoś ukradł za pomocą hacków jakieś
itemy od kogoś innego, i chyba były jakieś pozwy sądowe w tych sprawach.
Ale wtedy liczy się to jako kradzież. Tak mi się wydaje ;).

No tak... Nie wziąłem tego pod uwagę, racja.

EHem czyli powiadasz, ze cheaty nie ingerują w klienta gry tak samo jak craki? co to za logika to ingeruje tak samo jak to.

Ingerują tylko na innej zasadzie. Crack przerabia klienta gry tak aby można było go odpalić nawet jak się za niego nie płaci, a cheat to wspomagacz, ułatwienie, nie powoduje że gra się odpala jak się nie płaci, a to że cheaty są zabronione w grach to inna sprawa np. Valve ma VAC bo chce żeby rozgrywka była czysta i tyle.

Opublikowano

Trochę to sensu nie ma bo metin jest grą free, każdy może pobrać i grać, więc jeśli to jest za free to bez sensem jest nakładać na to prawa autorskie. Z resztą GF plułoby się do największych polskich prywatnych serwerów MT2 o robienie czegoś takiego.

Gra jest freeware, to fakt. Ale twórcy serwerów prywatnych korzystają z klienta tej gry do własnych celów, zazwyczaj zarobkowych, a to nie jest już do końca takie jasne. To nie jest oprogramowanie open source, gdzie każdy może dowolnie modyfikować i korzystać z pliku zwłaszcza w celach komercyjnych. W sumie to GF mogłoby się pluć o to, że korzystają z ich klientów.

Co do tematu, jakoś nie wydaje mi się, żeby cheaterzy byli jakoś szczególnie ścigani za to, co robią. W każdym razie było kilka incydentów, kiedy to ktoś ukradł za pomocą hacków jakieś itemy od kogoś innego, i chyba były jakieś pozwy sądowe w tych sprawach. Ale wtedy liczy się to jako kradzież. Tak mi się wydaje ;).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Brak słów co do niektórych wypowiedzi...

Piractwo- to jest jak udostępniasz jakąś własność intelektualną za darmo ludziom, a autor na tym nie zarabia- okradasz go!

Cheating- Oszukiwanie w grach, zakazane na serwerach, ale dozwolone prawnie.

Co kurwa traci? Niby jak, napisz mi to...

No tak... Nie wziąłem tego pod uwagę, racja.

Ingerują tylko na innej zasadzie. Crack przerabia klienta gry tak aby można było go odpalić nawet jak się za niego nie płaci, a cheat to wspomagacz, ułatwienie, nie powoduje że gra się odpala jak się nie płaci, a to że cheaty są zabronione w grach to inna sprawa np. Valve ma VAC bo chce żeby rozgrywka była czysta i tyle.

co traci pięniądze cziterzy odstraszają graczy -,-

Opublikowano

Ja tu się zgadzam z założycielem danego tematu .
Skoro forum nosi nazwę MPC , to dlaczego połowa tematów jest po prostu wywalana .
Podobno jest to karalne. Jak widzę, już przez parę lat nic nikomu się nie stało. Każdy piraci.
Ze względu na to, czy jesteś czy nie jesteś za tym , aby piracić i tak zawsze to robisz. Założę , się, że połowa osób ma na komputerze sporo pirackich plików.
Nie znam osoby, która kupuje wszystko legalnie etc.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

czyli jak wlamie się do bazy danych i będę sobie popierał itemy za realna kasę to mogę dostać bana tak?

Opublikowano

czyli jak wlamie się do bazy danych i będę sobie popierał itemy za realna kasę to mogę dostać bana tak?

To nie jest cheatowanie ;).

Cheatowanie to jest oszukiwanie gry najczęściej na swoją korzyść.

Opublikowano

tak ale do okradania mogę użyć haka

Opublikowano

To jest wtedy liczone prawdopodobnie jako kradzież z użyciem hacka, niekoniecznie jako cheatowanie.

Opublikowano

Ja tu się zgadzam z założycielem danego tematu .

Skoro forum nosi nazwę MPC , to dlaczego połowa tematów jest po prostu wywalana .

Podobno jest to karalne. Jak widzę, już przez parę lat nic nikomu się nie stało. Każdy piraci.

Ze względu na to, czy jesteś czy nie jesteś za tym , aby piracić i tak zawsze to robisz. Założę , się, że połowa osób ma na komputerze sporo pirackich plików.

Nie znam osoby, która kupuje wszystko legalnie etc.

Bo kurwa mać piracenie jest zakazane prawnie a cheating nie. Tak trudno to pojąć?

Może nie z "nas" ale z ciebie? Regulamin i szczypta MUSKU mr kulturysto.

Szkoda że nie mam już like bo post na propsie!

Admin Cienia
Opublikowano

Ostatnio spotkałem się z wypowiedzią moderatora że piractwo i hakowanie jest nie dozwolona na mpc forum .

Czy wy z nas idiotów robicie ? Już nie raz pozamykali moje tematy . TO dlaczego forum się nazywa MPC ? multi player cheats

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

co mnie regulamin obchodzi, mi się rozchodzi o nazwę forum. regulamin jest dla kmiotków

Opublikowano

co mnie regulamin obchodzi, mi się rozchodzi o nazwę forum. regulamin jest dla kmiotków

I dziwisz się że Cię nazywają gimbem...

Prawo polskie zakazuje piracenia, jakbyś był trochę ogarnięty i śledził to co pisze Kokosz to wiedziałbyś że on nie chce na forum warezu, a dlaczego to już nie będę pisał. Znajdź sobie sam.

Opublikowano

I dziwisz się że Cię nazywają gimbem...

Prawo polskie zakazuje piracenia, jakbyś był trochę ogarnięty i śledził to co pisze Kokosz to wiedziałbyś że on nie chce na forum warezu, a dlaczego to już nie będę pisał. Znajdź sobie sam.

a hakowania w celu okradania plików i danych to jest dozwolone?

Opublikowano

przeczytaj nazwę tematu, nie chodzi mi tylko cheaty

Opublikowano

matheeo1337, dnia 16 Marz 2013 - 15:38, napisał:

Bo kurwa mać piracenie jest zakazane prawnie a cheating nie. Tak trudno to pojąć?

Szkoda że nie mam już like bo post na propsie!

Uspokój się baranie. Mam prawo do wyrażenia własnej opinii , nikt Ciebie nie prosił o to , abyś komentował to co napisałem. Czepiasz się tak wszystkich jak by coś Ci zrobili. Haha wielce król się znalazł. Tak stawiasz, że nie wolno piracić, a pewnie połowa kompa to zwykłe piractwo ;) . I daruj sobie to przeklinanie, jeżeli myślisz, że jesteś taki wielce 'dojrzały' . A tak wgl. piracenie może jest zakazane, ale powiem Ci coś takiego cheating też jest zakazany. Jeżeli będziesz go używał do złych czynów ,będziesz miał tego skutki. zostańmy przy tym, że to forum do cheatowania, no dobrze. Ale nie można tu wrzucać linków z innych stron które piracą. No to co to za różnica ? W takim razie wychodzi, że połowy rzeczy nie można używać, bo robimy to poza prawem. Szczerze ? Nie obchodzi mnie prawo, bo nie tylko ja to robię .Regulamin forum przestrzegam, ale tamtego nie zamierzam, bo komuś się tak zachciało.

Proszę Pana ja mam zachować emocje.No dobrze, ale gdzie go obraziłem ? Powiedziałem tylko, że jest baranem bo taka prawda, pierw mnie wyzywa, obraża, krytykuje oraz prowokuje i to ja jestem winny ? Odpisałem mu tylko. Obraził mnie, nie jedno krotnie , oraz wyzywał i żadnego upomnienia nie dostał, ja raz stwierdziłem fakty i od razu coś.Niech przestanie mnie obrażać , oraz traktować mnie jak ułomnego to będę pisał z nim normalnie, aczkolwiek ciągle sobie ubliża. To jemu powinien Pan zwrócić uwagę, a nie mi.

Emocje na bok. Staraj się pisać nie obrażając przy tym drugiego użytkownika, mała rada na przyszłość.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Uspokój się baranie. Mam prawo do wyrażenia własnej opinii , nikt Ciebie nie prosił o to , abyś komentował to co napisałem. Czepiasz się tak wszystkich jak by coś Ci zrobili. Haha wielce król się znalazł. Tak stawiasz, że nie wolno piracić, a pewnie połowa kompa to zwykłe piractwo ;) . I daruj sobie to przeklinanie, jeżeli myślisz, że jesteś taki wielce 'dojrzały' . A tak wgl. piracenie może jest zakazane, ale powiem Ci coś takiego cheating też jest zakazany. Jeżeli będziesz go używał do złych czynów ,będziesz miał tego skutki. zostańmy przy tym, że to forum do cheatowania, no dobrze. Ale nie można tu wrzucać linków z innych stron które piracą. No to co to za różnica ? W takim razie wychodzi, że połowy rzeczy nie można używać, bo robimy to poza prawem. Szczerze ? Nie obchodzi mnie prawo, bo nie tylko ja to robię .Regulamin forum przestrzegam, ale tamtego nie zamierzam, bo komuś się tak zachciało.

Zacznijmy od tego że to jest dyskusja, a jak nie rozumiesz co to jest to co ty robisz na tym forum. Jak już pisałem to dyskusja więc cytować można...

Czepiam się? Może, wyjebane mam na to, przedstawiam jak ja to widzę i tyle, jak tobie to nie pasuje to już nie mój problem możesz się zgadzać, albo krytykować. Co ma przeklinanie do dojrzałości? Nie ogarniam tych twoich marnych porównań, klnę jeśli uważam że to jest stosowne do sytuacji przypominam że to wyrażanie emocji.

Zostańmy przy tym że według ciebie cheating, a piracenie się nie różni, a więc:

Cheaty nadal są autorskie i udostępniane bez praw autorskich, a muzyka, filmy, etc. mają prawa autorskie.

Jakbyś nie zrobił cheating jest tylko szkodliwy w na serwerach w grach, to że ktoś sobie ułatwia grę to jego sprawa, rozliczą się z nim twórcy (np. VAC), albo admini na serwerach. Za łamanie praw autorskich i hacking rozliczy się z tobą sąd.

BTW Kokosz napisał że na tym forum nigdy nie będzie warezu, więc temat się na tym kończy:

http://www.mpcforum.pl/topic/224897-czego-wam-brakuje-na-mpcforum-;/page-6?hl=%2Bnigdy+%2Bnie+%2Bb%EAdzie+%2Bwarezu#entry1531918

Warezu nigdy nie będzie na mpcforum.pl. Jest to na pewno szybki sposób na wzrost ale niie idziemy na łatwiznę smile.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...