Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO] Nowy Silnik Plemion 8.4 By Xbots

xbots123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak więc po dłuższej rozmowie z Only Head Shoot doszedłem do wniosku że wszystkie prace związane z moim silnikiem powinienem publikować w osobnym temacie tak więc krótkie info na temat silnika..

Wersja Silnika 8.4

-Podgląd Graficzny Mapy w Ajaxie.

-Dostęp Gościa Zawiera:

Mapke w Ajaxie

Możliwość Oznaczenia Graczy na Mapie.

-Wbudowane Konta Administracyjne w Konto Użytkownika(logujemy się jako użytkownik a potem z menu wybieramy Zaloguj Jako Admin) Menu widzą tylko użytkownicy którzy mają odpowiednie uprawnienia.

-Ochrona AntyBotowa

-Ochrona Przed Multi Kontami

-Asystent Farmera

-Menadżer Konta

-Konto Premium

-Nowy System Wojsk Pisany od 0

-Tryby Światów Rundowy oraz Classic

-Możliwość Dostosowania produkcji Surowców na Minutę/Godzinę

-Automatyczny System Tworzenia Serwerów w Systemie Rundowym

-Automatyczny System Dodawania na Mapę Krzaków oraz Wiosek Barbarzyńskich

-Blokowanie logowania na dany świat określamy to czasowo w panelu admina

-Flagi

-Eventy - Określanie czasowego eventu na mapie w panelu admina ustalamy jaki to bedzie event w panelu są specjalne opcje które okreslają czy będzie można powiększyć produkcje surowców na godzine za zdobyte unikalne przedmioty z osad wikingów

-Statystyki

-Komnata Chwały

-Zabezpieczenia Panelu Admina (możliwość włączenia/wyłączenia opcji sms chodzi tu o wysyłanie jednorazowego hasła na nasz nr telefonu w celu weryfikacji użytkownika nawet jeśli hakną wam konto to nie dostaną się do panelu admina bez podania hasła którze przychodzi na telefon)

-Support

-Wbudowane Forum

-Brak eaccelerator - będzie wymagany phpguard gdyż zakoduje silnik aby nikt go nie upubliczniał bez mojej zgody.

-System Autodownloadu nowych wersji silnika , autodownload będzie pobierał je z mojego serwera www.

-Skrypt Instalacji plików (na Linuxa) będzie on instalował nginx zamiast apache oraz php5 zamiast php4 a także mysql w wersji 5.5

Kilka screenów na zachętę (Pojawi Się więcej gdy skończę wszystkie moduły silnika)

Dostęp Gościnny:

http://gyazo.com/79bb99d4d108e5a7ee4d7a652f8b2796

Panel Administracyjny (Świat):

http://gyazo.com/1337ecf1c80301e5ad2b00bfadf235b4

Flagi:

http://gyazo.com/eca63e36cc5ebae7ed140be49defd10b

Statystyki:

http://gyazo.com/e696e38e2de7fd860a676a33871b63a9

Panel Administracyjny (Strona):

http://gyazo.com/dfd9840c180e5a3850406cbb9054e6c9

Komnata Chwały:

http://gyazo.com/c80662956f57b8d95a272464e0e6f010

Strona Powitalna Wraz ze Stopką i Wyborem Serwera:

http://gyazo.com/c368dbee28c4ea327a6e02baa56fb3e9

Transfer na Świat Rumia po podbiciu wioski:

http://scr.hu/0c2e/9awlq

Silnik zostanie wydany w przyszłym tygodniu.. Uprzedzam że może się to troszeczke opóźnić gdyż też mam swoje życie... Jeśli macie jakieś pytania bądź propozycje co można dodać do silnika proszę o posty poniżej :)

Change Log:

11.03.13 - Dodana Komnata Chwały

12.03.13 - Dodana strona powitalna oraz stopka z wyborem serwera a także chat

13.03.13 - Dodano transfer na inny świat po podbiciu link do screena powyżej

Uprzedzam że prace nad silnikiem się przeciągną gdyż wyjeżdzam na tydzień mojego powrotu można się spodziewać po 19.03

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

-Brak eaccelerator - będzie wymagany phpguard gdyż zakoduje silnik aby nikt go nie upubliczniał bez mojej zgody.

Jakaś kpina?! eAccelerator jest bardziej popularny. Dla phpguarda potrzeba już VPS lub dedyka...

Zresztą eAccelerator prócz zakodowania twojego "super wartościowego" źródła również przyśpieszy działanie strony w przeciwieństwie do phpguarda, który ją spowolni.

Opublikowano

Jakaś kpina?! eAccelerator jest bardziej popularny. Dla phpguarda potrzeba już VPS lub dedyka...

Zresztą eAccelerator prócz zakodowania twojego "super wartościowego" źródła również przyśpieszy działanie strony w przeciwieństwie do phpguarda, który ją spowolni.

zanim napiszesz kolejny raz tak durny post użyj google -> szukaj -> różnica między linuxem a windowsem , następnie wróć do pierwszego posta w tym temacie i przeczytaj go ponownie aby dowiedzieć się pod co będzie paczka.

Opublikowano

Odwołuję swoje poprzednie uwagi.

Masz dowody, silnik na serio fajny.

Ciekawe co się stanie jak ktoś z InnoGames zobaczy że dodałeś premium.

Opublikowano

zanim napiszesz kolejny raz tak durny post użyj google -> szukaj -> różnica między linuxem a windowsem , następnie wróć do pierwszego posta w tym temacie i przeczytaj go ponownie aby dowiedzieć się pod co będzie paczka.

To chyba ty nie zrozumiałeś. Wykonaj sobie benchmarka phpguard vs eAccelerator vs flat (ew. dodaj coś jeszcze). Zabezpieczanie tego kodu (który uważasz za najlepszy na świecie) w ten sposób może powodować problemy przy większej ilości graczy.

Wiadomo można kupić lepszy serwer, ale po co jeśli to wina skryptu?

btw. php guard nie jest płatny przypadkiem?

Opublikowano

To chyba ty nie zrozumiałeś. Wykonaj sobie benchmarka phpguard vs eAccelerator vs flat (ew. dodaj coś jeszcze). Zabezpieczanie tego kodu (który uważasz za najlepszy na świecie) w ten sposób może powodować problemy przy większej ilości graczy.

Wiadomo można kupić lepszy serwer, ale po co jeśli to wina skryptu?

btw. php guard nie jest płatny przypadkiem?

Wybacz za słowa które teraz napiszę.. Czy ty kurwa serio czytać nie umiesz?! Benchmarka? To człowieku jest do apacha a tu skrypt będzie instalował nginxa z litespeedem... jezusie świety.. błagam cię nie pouczaj mnie co jest bardziej wydajniesze.. polecam ci www.accesto.pl - firma w której pracowałem lata.. panel revogames zakodowany phpguardem 99% hostingów csa ma ten panel.. widzisz aby cos "Wolno" chodziło?

Opublikowano

Tak, zrobiłem mini benchmarka właśnie na nginxa i jest o 15% wolniejszy.

podaj parametry konfiguracji nginxa oraz parametry swojego serwera www :)

Opublikowano

Chyba w końcu ktoś odpowiedni zabrał się za zabawy z silnikiem. Generalnie plemionami przestałem się interesować, jednakże z chęcią przetestuje osobiście efekt Twojej pracy. ;)

Co PhpGuard, ja tam nie mam nic przeciwko bo sam na grzebanie w kodach nie mam po prostu czasu. Jednak zauważ, że ma to też swoje wady. Ewentualne modyfikację często ratują projekty w momencie gdy główny autor postanawia go porzucić. Jest to Twoja praca, więc oczywiście masz prawo tym dysponować na wszelakie sposoby, ale czasami warto jednak zastanowić się nad otwarciem kodu. Jest też masa licencji, które jednak w przypadku jak nie patrzyć plagiatu Plemion niestety prawnie odpadają.
Poza tym, wersja będzie tylko Linuxowa czy również Windows? Ja nie ukrywam, że zawsze stawiałem sobie Lany sam dla siebie dla zabawy i testowanie ewentualne taktyki na SP na moim Windowsie.

Niemniej, czekam. ;)

PS:

I tak, PhpGuard jest skryptem płatnym. Coś bodajże w okolicach 200 zł.

Opublikowano

Chyba w końcu ktoś odpowiedni zabrał się za zabawy z silnikiem. Generalnie plemionami przestałem się interesować, jednakże z chęcią przetestuje osobiście efekt Twojej pracy. ;)

Co PhpGuard, ja tam nie mam nic przeciwko bo sam na grzebanie w kodach nie mam po prostu czasu. Jednak zauważ, że ma to też swoje wady. Ewentualne modyfikację często ratują projekty w momencie gdy główny autor postanawia go porzucić. Jest to Twoja praca, więc oczywiście masz prawo tym dysponować na wszelakie sposoby, ale czasami warto jednak zastanowić się nad otwarciem kodu. Jest też masa licencji, które jednak w przypadku jak nie patrzyć plagiatu Plemion niestety prawnie odpadają.

Niemniej, czekam. ;)

PS:

I tak, PhpGuard jest skryptem płatnym. Coś bodajże w okolicach 200 zł.

loadery są za darmo także tym powinni się ludzie interesowac co do kodu.. ja nie pracuje ani nie pracowałem na twlanie czy też ds-lanie zakupiłem w tamtym tygodniu wersje open source zbugowaną i pracuje nad nią więc nie zamierzam udostępniać kodu z tego względu że siedzę nad tym dzień i noc a i tak nic z tego nie mam tak?

Opublikowano

Ja rozumiem. Jak już pisałem, Twoja robota-Twoja decyzja. Chciałem tylko zwrócić uwagę na nieco odmienny punkt widzenia.

Poza tym, z całej struktury rozwiązań wynika że postawienie tego na zwykłym domowym komputerze z Windowsem do jednosobowej zabawy, będzie niemożliwe, tak?

Opublikowano

będzie możliwe ale to kwestia jaki komputer masz i pozostaje jeszcze kwestia napisania instalatora pod windowsa a nie widzi mi sie instalacja nginxa i php pod tym wlasnie systemem...

Opublikowano

Masło maślane.
W jednej części zdania piszesz - będzie możliwe. W drugiej części zdania negujesz- nie planujesz/nie masz chęci robić instalatora pod Winde.

Poza tym, nie jestem specem od networkingu, ale co ma komputer (sam w sobie, jako płyta główna z podzespołami) do postawienia serwera? Nie chodzi mi o jego szybkość, płynność przy obsłudze większego ruchu, a samo postawienie serwera? Tutaj przecież tylko znaczenie ma system operacyjny i jego ewentualne bariery ochronne.

Opublikowano

Masło maślane.

W jednej części zdania piszesz - będzie możliwe. W drugiej części zdania negujesz- nie planujesz/nie masz chęci robić instalatora pod Winde.

Poza tym, nie jestem specem od networkingu, ale co ma komputer (sam w sobie, jako płyta główna z podzespołami) do postawienia serwera? Nie chodzi mi o jego szybkość, płynność przy obsłudze większego ruchu, a samo postawienie serwera? Tutaj przecież tylko znaczenie ma system operacyjny i jego ewentualne bariery ochronne.

Napisałem że będzie możliwe postawienie serwera na localu ale nie mam chęci robić instalatora? może akurat znajdzie się ktoś kto go zrobi... Mhmm może to że na szajsie nie chodza takie serwery jak nginx czy litespeed?

Opublikowano

To by musiał być chyba zabytek z początków XXI wieku. ;)

Dobra, nie meczę już. Czekam na ewentualne efekty prac bo zapowiada się bardzo dobrze i przełomowo. Jednocześnie mam nadzieję, że znajdziesz czas i chęci na tego Windowsa. Pozdrawiam i życzę sukcesu!

Opublikowano

Co do autora tematu kity to sobie możesz wciskać mamię ale nie tu .. Niby 15lat pracowałeś w firmie takiej i takiej . Po prostu śmieszny jesteś czytam twoje posty to nie wyrabiam ... Powiem tak jeśli byś był pełnoletni i niby pracował byś w tej firmie to byś nie był na mpcforum.pl .. Takie jest moje zdanie

Co do twojego silnika w Swoim temacie nie napisałeś że ten silnik co teraz tworzysz to dajesz go tylko 15osobą a u Bartka napisałeś że swój silnik dajesz tylko wyłącznie 15 Osobą .. Bo chcesz na tych plikach postawić sobie własny serwer plemiona ok tylko powiem ci tak jeśli będziesz zarabiał na tym silniku to sprawa trafi to prokuratury a wiesz czemu bo ci wyśle firma InnoGames GmbH o prawa autorskie no cóż to już jest twoja dupa nie moja ty po niej dostaniesz nie ja ...

Pozdrawiam ..

Opublikowano

Co do autora tematu kity to sobie możesz wciskać mamię ale nie tu .. Niby 15lat pracowałeś w firmie takiej i takiej . Po prostu śmieszny jesteś czytam twoje posty to nie wyrabiam ... Powiem tak jeśli byś był pełnoletni i niby pracował byś w tej firmie to byś nie był na mpcforum.pl .. Takie jest moje zdanie

Co do twojego silnika w Swoim temacie nie napisałeś że ten silnik co teraz tworzysz to dajesz go tylko 15osobą a u Bartka napisałeś że swój silnik dajesz tylko wyłącznie 15 Osobą .. Bo chcesz na tych plikach postawić sobie własny serwer plemiona ok tylko powiem ci tak jeśli będziesz zarabiał na tym silniku to sprawa trafi to prokuratury a wiesz czemu bo ci wyśle firma InnoGames GmbH o prawa autorskie no cóż to już jest twoja dupa nie moja ty po niej dostaniesz nie ja ...

Pozdrawiam ..

Znalazł się ktoś mądry! Trzeba świętować, bo na tym forum to rzadkość!

Co do środowiska testowego bo wcześniej pytałeś: dwie wirtualki po jednym rdzeniu i5 1.2GHz + 1GB RAM-u + 10GB dysku ssd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...