Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Najlepsze czołgi do zarobku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstęp.

Wielu z was zapewne potrzebuje kasy na naprawę,zakup amunicji lub kolejnych czołgów.Zapewne wielu z was,którzy potrzebujecie jej będziecie pisali kolejne tematy jak zarobić,więc postaram się opisać to tak,aby przedszkolak zrozumiał.

Jakie czołgi?

Ja osobiście polecam czołgi IV oraz V tiera.

Lista polecanych przeze mnie czołgów:

- M3 Lee - amerykański czołg średni(medium) IV tiera.

- M4 Sherman - amerykański czołg średni(medium) V tiera.

- KW-1 - radziecki czołg ciężki(heavy) V tiera.

- KW-1S - radziecki czołg ciężki(heavy) VI tiera.

- ELC AMX - francuski czołg lekki(light) V tiera. Podrzucił Mauvais

- T29 - amerykański czołg ciężki(heavy) VII tiera. Podrzucił marvelus113

- M8A1 - amerykański niszczyciel czołgów(TD) IV tiera. Podrzucił Aziraal321

- Leopard - niemiecki czołg lekki(light) V tiera. Podrzucił Aziraal321

- StugIII - niemiecki niszczyciel czołgów(TD) V tiera. Podrzucił thomasek

- A-20 - radziecki czołg lekki(light) IV tiera. Podrzucił Xanter

- T1 HT - amerykański czołg ciężki V tiera. Podrzucił Xanter

- BRD G1B - francuski czołg ciężki V tiera. Podrzucił Xanter

- Churchil I - angielski czołg ciężki V tiera. Podrzucił Xanter

- Crusader - angielski czołg średni V tiera. Podrzucił Xanter

- PzIV - niemiecki czołg średni V tiera. Podrzucił Xanter

- PzIII/IV - niemiecki czołg średni V tiera. Podrzucił Xanter

- T-34 - radziecki czołg średni V tiera. Podrzucił Xanter

- T49 - amerykański niszczyciel czołgów(TD) V tiera. Podrzucił kamil9848

- Hetzer - niemiecki niszczyciel czołgów(TD) IV tiera. Podrzucił JednoOkiDzon

- KV-1S - radziecki czołg ciężki V tiera. Podrzucił sajgon86

- T-28 - radziecki czołg średni IV tiera. Podrzucił NiemaSkilla

Jakie czołgi premium?

-   T34   - amerykański czołg ciężki(heavy) VIII tiera.

-   8.8cm Pak 43 JadgTig er  - inaczej jagoda - ni emiecki niszczyciel czołgów(TD) VIII tiera.

-  Lówe  - niemiecki czołg ciężki(heavy) VIII tiera.

-  I S-6 -  radziecki czołg ciężki(heavy) VIII tiera.

- M4A2E4 - amerykański czołg średni V tiera. Podrzucił vic8787

- E25 - niemiecki niszczyciel czołgów(TD) VII tiera. Podrzucił Maximus-Max

Jak grać?

Aby dobrze zarobić,pamiętaj aby jeździć nie dla killi,ale żeby mieć frajdę z tego.Ja osobiście grając Shermanem oraz KW-1 dobrze się bawiłem z kolegą z klanu i zarobiłem ok. 15k bez premium.Dodatkowo grając KW-1 w ciągu weekendu odblokowałem KW-1S oraz zarobiłem ponad 200k.Warto również strzelać jak najwięcej do wrogów,bo to podwyższa zarobki.

STARAJ SIĘ NIE GINĄĆ A BĘDZIESZ CZĘSTO NA +

//Dodano informacje o strzelaniu do wrogów.Dzięki Aziiraal321 za informacje o tym.

Dodatkowe sposoby.

Zawsze możesz sobie kupić premium i zdobywać 50% więcej kredytów i doświadczenia.Przykładowo:

Bez premium: 10.000 kredytów,500 doświadczenia

Z premium: 15.000 kredytów,750 doświadczenia

Jeżeli masz jakieś inne propozycje proszę napisz a z chęcią dodam.

//Aktualizacja - dodano czołgi premium - 28.11.2013

//Aktualizacja - dodano kolejne czołgi do spisu i poprawiono lekko estetykę - 15.08.2015

LeviQuote1v3.png

LeviQuote1v3.png.39bf425ff20e713eab782423c651555b.png

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja M3 Lee nie polecam ze względu na brak wieżyczki.

KW-1 jak najbardziej - tanie pestki, tania naprawa, dobra celność działa, gruby pancerz.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Dash...Ja osobiście miałem 5 killi za pomocą M3 Lee,dobrze mi się nim grało.Jak ci to przeszkadza,że wieżyczki nie ma to graj nim jak TD :)

Problemu nie widzę.

LeviQuote1v3.png

LeviQuote1v3.png.39bf425ff20e713eab782423c651555b.png

Pomocnik
Opublikowano

M3-lee dobry czołg ?? człowieku najgorszy z tego tieru.. nie ma obrotowej wiżyczki po za tym ma działko na dole i za nim sie wystawi pokunując górę to dostanie strzała w górną cześć, ogólnie brzydka puszka nie nadająca się do zarobku...

Opublikowano

tia gruby pancerz ale przegrywa z T1 HT czy z Churchillem. Ale coś ubogo napisane to no ale masz + za napisanie i przy okazji popraw go.

Jak KW-1 twoim zdaniem to złom to jesteś naprawdę pojebany

Ten czołg to najlepszy 5 tier, miałem na nim 10 zabić i teraz mam 1300 bitew nim. Mam 1300 bitew a zniczonych czołgów około 2100 więc jak masz takiego coś pisać to lepiej nie pisz.

KW-1 też dobrze zarabia jak autor tematu napisał, kw-1 się dobrze gra jak sie wywali na 5 tiery, idzie dużo kredytów nabić (zależy jak grasz)

Ja sam rozwaliłem 3 ciężkich czołgów były to: 2 T1 HT i 1 T14, widać że nooby to byli bo tak to by mnie rozwalili.

Polecam ten czołg, warto kupić, możesz sobie statystyki poprawić :P

Opublikowano

Ja osobiście polecam czołgi IV oraz V tiera. - dupa , V i VI

Ubogo ;_;

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Ten czołg to najlepszy 5 tier, miałem na nim 10 zabić i teraz mam 1300 bitew nim. Mam 1300 bitew a zniczonych czołgów około 2100 więc jak masz takiego coś pisać to lepiej nie pisz.

KW-1 też dobrze zarabia jak autor tematu napisał, kw-1 się dobrze gra jak sie wywali na 5 tiery, idzie dużo kredytów nabić (zależy jak grasz)

Ja sam rozwaliłem 3 ciężkich czołgów były to: 2 T1 HT i 1 T14, widać że nooby to byli bo tak to by mnie rozwalili.

Idź się kurwa pierdolnij w łeb bo mózg Ci umarł. Czy ja mówiłem że KV-1 to złom? naprawdę kup coś na głowę najlepszy? nie powiedziałbym na pewno od niego jest lepszy T1 HT i churchill więc mi tutaj nie pitol jak baba bo jak widzę KV-1 z trollgunem to śmiać mi się chcę. Tak grałem nim, T1 HT, churchillem oraz BDR'em i więc wiem co mówię. No i? ja Na T1 HT rozwaliłem 11 czołgów w przeciągu 1 meczu.

Sig.png

Opublikowano

Raczej ci chodziło o KW-2 bo KW-1 nie ma troll guna

Ciekawe, bo mi się coś nie chce wierzyć 11 czołgów... :)...

Co do autora poradnika zamiast M3 Lee dopisz Churchill bo wątpie czy nowy gracz którego by nie stać było na różne potrzeby V-VI tier nie grał by tym żelazkiem.

Opublikowano

m3 lee dla mnie do wywalenia za ciężko się nim gra...

tak nawiasem 15 k szermanem przy moich 25k wygląda licho

dodaj tam kw-1s tego legendarnego "sporta"

signature.png

Opublikowano

Raczej ci chodziło o KW-2 bo KW-1 nie ma troll guna

Ciekawe, bo mi się coś nie chce wierzyć 11 czołgów... :)...

Co do autora poradnika zamiast M3 Lee dopisz Churchill bo wątpie czy nowy gracz którego by nie stać było na różne potrzeby V-VI tier nie grał by tym żelazkiem.

a 122mm U-11 to niby co to jest pukawka?

Sig.png

Opublikowano

Pozdrawiam, kup sobie coś na głowę. NIE MA NAJLEPSZEGO CZOŁGU!!! KV-1 to czołg z niezłym pancerzem i niezłym 85mm i dobrym 122mm. Statystyki poprawia się czołgami T7 wzwyż, ew. premkami. 1vs1 KV-1 do pokonania przez każdy inny czołg T5, bo jest zbyt mało mobilny, do tego ma słabsze działa niż taki: M4 Sherman, T1 HT, BDR G1B. Ma też najmniej HP z HT na tierze. Moim zdaniem jest niczym więcej jak przeciętnym czołgiem, a tobie coś chyba odbiło.

Opublikowano

Do zarabiania polecam El AMX ma bardzo dobre działo, mobilność i jest bardzo niski tylko nie ma pełnego obrotu wieży i pancerza. Często rzuca na VII i IX jednak większość tam przebijesz :)

Sig.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...