Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wybić się z niskiej dywizji ?

MamFarta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Dzisiaj spadłem do III dywizji brązu i mam pytanie jak się wybić ?

Albo trafiam na samych flamerów którzy przezywają siebie na wzajem, w lobby jest chaos a w przeciwnej drużynie jest ok. W IV dywizji niczego takiego nie było, było może mało ludzi ogarniających ale nie było tyle flamu. Więc jak mam się wybić ? Na jakiej pozycji grać żeby wygrać, i co dokładnie robić ?

Kilka razy mówiłem pierwszy w lobby i jungle, to ciągle mi ktoś mówił i jungle you lastpick and you supp, albo nie chciałem się kłócić to poszedłem na tego suppa to nie miał kto tego wycerować, co mam dokładnie robić? Wiem że wiele ludzi mówi naucz się grać albo że jak sam jesteś ogarnięty to mniejsza jest szansa że dostaniesz trolli w teamie albo coś takiego ale teraz widzę że trochę to nie prawda.

I jeszcze jedno, czemu ciągle jestem lastpickiem w rankedach ? Już 8 gier jestem lastpickiem czy to duo czy solo i tak zawsze muszę być lastpickiem. Od czego to zależy ?

Opublikowano

Nie graj w tą grę.

Nie wybijesz się. Ligi są po to, żeby ustanowić Twój poziom gry i zatrzymasz się na swoim poziomie, czyli pewnie ostatnim brązie.

Znajdz sobie kogos do duo.

Opublikowano

Według mnie powinni dodać do zasad "zakaz pisania pytań typu jak się wybić" Codziennie jak nie wbije to znajdę taki głupi temat -.- było chyba ich już z 1000000000... co my Ci poradzimy masz te nooby i już, znajdź se qmpla co najwyżej albo team i z nim graj. Tyle na temat!

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

granie jedna ulubiana linia ,nie chodz na wszystkie tylko wymainuj jedną

zreszta ligi mowia to co upy ,jestes tam gdzie powinieneś być

­

Opublikowano

Tak tylko czemu ludzie tak flamuja i zrzucaja na innych jak im nie wychodzi ? Czemu nie moze byc tak jak chodzby na tym brązie II. Oczywiście musiał mnie ktoś zflejmić:

Nie graj w tą grę.

Nie wybijesz się. Ligi są po to, żeby ustanowić Twój poziom gry i zatrzymasz się na swoim poziomie, czyli pewnie ostatnim brązie.

Nie ma jakiś poradników czy coś jak się wybić albo jak lepiej grać ?

Opublikowano

Piszesz że flame w grze itd. Ja dziś i wczoraj trafiłem na samych takich, a jakoś z kumplem daliśmy radę wycarrować. Ja tam się nie przejmuję jak ktoś obraża lub źle gra. Samemu trzeba spiąć dupę i coś ugrać. W jeden dzień wygram kilka rankedów w inny przegram, taka to już jest gra.

Jeżeli masz jakiegoś znajomego to graj z Nim duo zawsze jest łatwiej do wycarrowania we dwóch.

Tak jak już wyżej pisał. Nie nastawiaj się na jedną linię bo wyjeb.. Cię na inną i nic nie ugrasz.

Tak tylko czemu ludzie tak flamuja i zrzucaja na innych jak im nie wychodzi ? Czemu nie moze byc tak jak chodzby na tym brązie II. Oczywiście musiał mnie ktoś zflejmić:
Nie graj w tą grę.

Nie ma jakiś poradników czy coś jak się wybić albo jak lepiej grać ?

Bo oni myślą że za grę odpowiadają inni i jak mu źle idzie to przerzuca swoje błędy na innych : ]

Opublikowano

Mój kolega jest w IV Brązie i gram czasem u niego na koncie.

Gram jedynie na midzie lub jungli (jednak lepiej na midzie).

Bierz Postacie snowballowe lub z ogromnym aoe.

Kiedy to ja banuje nie odrzucam jakiś :Amumu czy chociażby Malphita bo na takim elo ludzie ich nie wykorzystują.

Złota Porada : Nie zbanowany Amumu, jeśli przeciwny team ma 1st picka i go biorą przygotuj dobry team na Invade na 1lvl.

Co to Aoe lub Snowballu to biorę : Katarinę,Akali,Branda lub Fiddla(dobra kontra na Akali).

Mam nadzieję że pomogłem.

Cpt%20Vezzie_eune_64_3_logo.png

Opublikowano

Wystarczy wyróżniać się na tle innych. Dobrym sposobem jest nakłonić kumpla z wyższej dywizji np. silver V tak aby to on dostawał first picka a ty lasta. Jeden z was który lepiej gra dostaje swój lane inny suppa lub jak oddadzą to inne lane. Dzięki takiemu czemuś nie masz problemu z carrowaniem gier o ile dasz radę grać 1v5 (na bronzie nie jest to trudne).

League of Legends

Opublikowano

granie jedna ulubiana linia ,nie chodz na wszystkie tylko wymainuj jedną

zreszta ligi mowia to co upy ,jestes tam gdzie powinieneś być

O chuj ,jeblem.

Ma ogarniac jedna linia,a co jezeli ktos mu zajmie ta linie?Ma wyjsc z kolejki?Nonsens.

Najlepiej ogarnij jungle/suppa i topa(jak ja) ew. mida.Naucz sie grac xinem czy eve w jungli i carruj gre gankami.Inaczej z tego gowna nie wyjdziesz

sstwc.jpg

Opublikowano

Ty mówisz że w bronzie masz takie co wyzywają. Ja w silver mam takich co po prostu mówią że 1 st pick bierze mida i on nie da się skontrować .... Albo taki jungler co tylko w jungli siedzi i potem się dziwi czemu oni mają większy lvl od niego ... , ja nie wiem skąd się tacy biorą jak oni 30 wbili ... . A do tematu bierz na solo topa garena lub mid akali ja nimi wyszedłem z bronzu ;p

Opublikowano

Jesli uwazasz ze jestes dobry to pie*** innych i wybieraj postac ktora grasz najlepiej niech oni sie dostosuja do ciebie to lepsze niz liczenie na to ze ktos z twojej druzyny wyccaruje gre bedziesz mogl wziasc sprawy w swoje rece. Natomiast jesli nie jestes pewien czy dasz rade to dostosuj sie do teamu ( jesli macie dosc duzo papierowych postaci a grasz supportem to wybierz tanky supporta. Natomiast jesli jest sporo "tankowatych" postaci to wybierz cos innego tak by w twoim teamie byly silency stuny itp.)

u1lc.png
Opublikowano

Niestety trudno się wybić, sam ostatnio spadłem kilka kręgów niżej tylko i wyłącznie przez afk'owiczów i noobów - nie trolli tylko nobów którzy nie potrafią zagrać na innej lini niż ten top albo mid. Osobiście uważam że zasługuję na wyższy krąg no ale cóż poradzić... Na samym początku sezonu jakoś potrafiłem wygrać nawet 5 meczy z rzędu a teraz na 1 wygraną przypada 2-3 porażki.

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Próbuj grać koło 22,jeżeli oczywiście masz taką możliwość.Mniejsza szansa,że trafisz na jakiegoś dzieciaka,który potrafi tylko feedować i wyzywać

9j7miy.png
Opublikowano

Próbuj grać koło 22,jeżeli oczywiście masz taką możliwość.Mniejsza szansa,że trafisz na jakiegoś dzieciaka,który potrafi tylko feedować i wyzywać

Jebłem.

To nie zależy od jakichś dzieci, a szczególnie jednego. Takiego się najzwyklej reportuje, a potem dostaje bana.

Można także samemu wykierować grę, samemu, albo w pozostałe 3 osoby,

I jak juz napisalem ligi pokazują Twój poziom gry.

Opublikowano

Jebłem.

To nie zależy od jakichś dzieci, a szczególnie jednego. Takiego się najzwyklej reportuje, a potem dostaje bana.

Można także samemu wykierować grę, samemu, albo w pozostałe 3 osoby,

I jak juz napisalem ligi pokazują Twój poziom gry.

Dokładnie,to nie zależy od dzieci,które idą Ashe do jungli,albo Garenem na suppa po czym robią staty 0/8 feedując przeciwników i wyzywając wszystkich od noobów,samemu spokojnie można wycarrowac taką gre supportem,bo byłeś last pickiem.Z tym,że liga pokazuje twój poziom gry się zgadzam,ale każdej gry wycarrować nie można.

9j7miy.png
Opublikowano

Na noricu trudno się wybić... Ponieważ są trolle, co około 3 gra to będzie jakaś osoba co będzie trollować, i ja tego nienawidze. Dlatego jestem na West. Wybić się nie wybijesz, to jest umiejętność grania oraz współpracy. Wbijaj Pkt.

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

Najłatwiej jest wybić się grając na midzie bądź topie. Jesteś first pickiem czy 2nd pickiem idziesz tam gdzie ci się podoba i tym czym najlepiej grasz. Nie ważne czy dostaniesz kontrę, skoro gra zależy od ciebie i od pomocy junglera. Ap nida mid albo kayle top to dobry sposób wybicia się.

pryn246.png

Opublikowano

Po 1.

Pytając ludzi z MPC daleko nie zajdziesz , dużo razy to pisałem.

( Na mpc nie wiele osób ma więcej niż SILVER :X )

Po 2.

Chcesz liczyć ? licz na Siebie !

Powiem Ci tyle że sam gry nie wygrasz , najłatwiej niby carrnąć z mida gankując Topa / Bota.

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak ja nie nawidze takich osob ktorzy pytaja sie jak latwo sie wybic, bo nie moga wyjsc bo graja z nobami. Jesli nie potrafisz sie wybic to znaczy ze jestes na tym samym poziomie co te "nooby" Nienawidze tez osob ktore bo pierwsi wybieraja to ida gdzie chca. Jesli wybiera sie kontry na przeciwnikow to wieksza szansa na wygrana. Nawet jak jestes ostatni i musisz isc na supporta to i tak mozna wygrac gre dzieki tobie. Dzieki dobremu supportowi mozna wygrac wiekszosc gier. Grajac np. taka leona lub sona jest w miare latwo wybic sie z brazu, ze srebra troche trudniej. Wiekszosc osob uwaza ze support jest nieprzydatny w late, ale ogarniety bardzo duzo znaczy ze swoimi skillami.

Opublikowano

Brąz 5 - Skill na poziomie 20 lvla, wpierdalanie sie na linie, troll picki

Brąz 4 - Chyba najgorsza dywizja w brązie (trolle, afki, unskilledy, flamery, support zabierajacy kille i inne gówna)

Brąz 3 - Ludzie grają tam na poziom silver 4 mniej więcej można trafić na ogara

Brąz 2 - To samo co w brąz 3

Brąz 1 - To samo co brąz 4

Zmianuj sobie lee sina i idz na jungle i dogadaj sie z innymi i wyjdziesz ;) I oczywiscie graj duo z gold 5+

Opublikowano

Po pierwsze nie graj dla dywizji.
Graj dla frajdy z samej rozgrywki, a z czasem dostaniesz się dywizję wyżej.

Nie rozumiem po co ludzie tak bardzo chcą awansować w krótkim czasie.
Na każdego przyjdzie pora ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...