Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] kontra talona

Erotoman1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wymieniłeś, jest jedna kontra tylko ( Ryze ) na talona. Chyba, że koleś nie potrafi grać, i lata po mapie bezsensu i nie farmi minionów. Malzahar kontruje talona na midzie, ma duży harras z każdego skilla, ale musisz nim dobrze farmić żeby mieć jakiś damage, bo fragi nic Ci same nie dadzą. Jeszcze gragas, lecz na początku możesz mieć lekki haras od Talona. Bo gragas do 3 lvl ogólnie nie robi damage. Ale jak Ci powiedziałem, Malzahar i Gragas. Jak se przypomne to Ci powiem jeszcze. Cho'gath jeszcze, cho nie jest zły na talona. AP-eki mają łatwiej zawsze, bo Talon bazuje na nuku, jak nie zabije to traci sporo many i będzie bezużyteczny trochę. A taki Cho jak jest dobry to doskakującego Talona złapie w Rupture i wyjdzie nawet na ogromny plusik.

-Malzahar.

-Gragas.

-Xerath.

-Ryze.

-Cho'gath.

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Opublikowano

W każdej chwili możesz strolować line , przez piknięcie nietypowej postaci na mida , jak w s2 też wszyscy pisali jak talon szedł na mida że stroluje line .

Opublikowano

W dobry wykonaniu Swain powinnien dac rade ale też weś pod uwage umiejętności drugiego gracza

Opublikowano

jeżeli jak piszecie ze swain kontruje talona albo gragas to nie wiem w jakiego wy lola gracie ogarnięty talon skontruje każdego AP/APC ze względu na silenca co to za AP/APC który nie może użyć skilli ? 0 dmg a talon dobrze ogarinęty i zbudowany z Q potrafi jebnąć za pół hp do tego W i naprawione E + Ulta który ma niski cooldown najlepszą kontrą na talona jeżeli chodzi o mida jest malph ew jeżeli pójdziesz lee na mida to też go skontrujesz albo jakimś AD/ADC to wtedy nawet jak talon użyje silenca to ci to gówno da bo masz dmg z łapy a nie ze skilli

Witaj u Jinx! :)

Opublikowano

jeżeli jak piszecie ze swain kontruje talona albo gragas to nie wiem w jakiego wy lola gracie ogarnięty talon skontruje każdego AP/APC ze względu na silenca co to za AP/APC który nie może użyć skilli ? 0 dmg a talon dobrze ogarinęty i zbudowany z Q potrafi jebnąć za pół hp do tego W i naprawione E + Ulta który ma niski cooldown najlepszą kontrą na talona jeżeli chodzi o mida jest malph ew jeżeli pójdziesz lee na mida to też go skontrujesz albo jakimś AD/ADC to wtedy nawet jak talon użyje silenca to ci to gówno da bo masz dmg z łapy a nie ze skilli

stun na pysk sion'a + tarcza ?

Opublikowano

Chłopczyku, nie gorączkuj się bo ci żyłka pęknie. Tak się zgadza, że dużo potrafi postaci skontrować talona. A z tych co wymieniłem także, jakiego gramy lola? Takiego samego jak ty. A poza tym, nie liczy się kontra. Tylko umiejętność grania postacią. A ty wyluzuj troszeczkę. :) Ale tak czy siak, Swain,Xearth,Gragas,Malazahar to są dobre kontry na niego.

13315.png

Bo kochać można jedną osobę, i niezależnie od sytuacji powinieneś o Nią walczyć

Mój kochany skarb.

Nowicjusz
Opublikowano

Duzo zalezy od tego jak kto gra talonem i czy ty umiesz na niego grac. Z tym ze kontruje kazdego apc bo ma silence to sie nie zgodze bo nie raz wygrywalem apc na talona np. evelynn .

Opublikowano

Malza go porządnie kontruje, prowokujesz go ( 1/2 hp i agresywna gra ) gdy podchodzi Q za siebie, przez co razem mamy slience po czym robie combo, rozpierdalam mu full hp i po nim. Już wiele razy grałem malza vs talon, tylko raz przegrałem :(. Poza tym harras z E nie daje spokoju talonowi, po czym nie ma prawa zrobić dmg na malzie.

Poza tym, pusklątka ( voidling ) cisną ogromny dmg 1 v 1, dlatego malza ma przewage nad każdym AD ponieważ ma dmg AD oraz AP. No chyba, że wbijasz jak debil bez naładowanego pusklaka

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Mam takie pytanie jak piszecie że gragas malza kontruje talona to chyba nim nie graliscie ja zawsze nim na rankedzie na midzie jade wszystkich prócz lee sina i pantheon to jedyne kontry na talona

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Opublikowano

mi chodzi o mid.

Jak o mid to dla mnie najlepszy jest Viktor. Nigdy nie przegrałem na Talona.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Mam takie pytanie jak piszecie że gragas malza kontruje talona to chyba nim nie graliscie ja zawsze nim na rankedzie na midzie jade wszystkich prócz lee sina i pantheon to jedyne kontry na talona

sure

jesteś taki pro że rozkurwiasz gragasa i malze z full hp

Opublikowano

Akali może pojechać talona

Diana tak samo dobra DIANA

Dobry Brand

Dobra ANKA

Lee Sin jak dostaniesz

Wu Kong czasami też na midzie jest ;)

Opublikowano

Z tego co tu poniektóre wypowiedzi czytam to aż oczy bolą ;x

Talona kontrują:

Fizz - burst damage, hard CC

Swain - Hard Aoe, Hard CC

Sion - Wysoki Sustain, stun, tanky

Natomiast lżej, vs niemu da radę kto ma:

Hard CC, Stealth Detect, HP, High Sustain

I umie mówić SS w odpowiedniej porze :)

Opublikowano

nigdy nie patrz na te couter picki bo to gówno daje

ostatnio przez moją głupote i wziałem kate na kassadina z runami pod ad i specjalizacjami pod tanka i wygrałem .

więc to ssie , zalerzy to od skilla

mi na talona sie dobrze gra akali , katą czy ryzem ..

na counter picki nie patrze bo to gówn.. daje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...