Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

o lagach....

konny1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam kilka pytań co do lagów w Minecraft oraz na serwerach Minecraft....

Czy używanie różnego rodzaju filtrów do MCedit może jakoś wpłynąć na grę? (bugi, lagi itp.)

Jeśli np. użył bym na serwerze wielu głów różnych graczy? Czy to nie wpłynie na płynność gry?

Ale nie chodzi tylko o ten filtr.... Chodzi mi o wszystkie....

Zastanawiałem się też czy plugin CITIZENS bardzo wpływa na płynność gry na serwerze?

Będę tworzył serwer RGP i nie jestem pewien czy dodać plugin Citizens... ponieważ nie wiem w jakim stopniu utrudniło by to grę (ok. 50 NPC na mapie...).

Na serwerze, na 1 slot będę przeznaczał 100Mb RAM'u.. Jeśli będzie więcej RAM'u to lagi będą mniejsze?

Można ustawić sobie nawet 200RAM'u i wgrać masę pluginów? :)

Sorki za troszkę głupie pytania :)

Opublikowano

Citizens znacznie ścina serwer. Tak im więcej ram'u na slot tym lepiej (najlepiej 200+mb/slot)

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Citizens ścina serwer, gdyż to w końcu "stojący gracze", tak się wydaje przynajmniej serwerowi. Dobrze przeznaczyć na serwer większą ilość ramu, a mniej ilość slotów jeśli chcesz, aby wszystko chodziło ładnie i płynnie :).

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Twoim zdaniem... Ale pewności nadal nie ma....

Czy np. dużo głów graczy nie wpłynie na grę, skoro plugin citizens wpływa?

Niektóre na pewno będą wpływać, widziałem ten filmik jak z wulkanu ciągle TNT wylatuje :D Ale nie wiem czy to filtr czy coś innego... :D

Ale jakiś wpływ chyba muszą mieć, np. jak będzie duo tych nowych itemków, mobów i głów....

Łatwiej było by to zrozumieć, gdybyśmy wiedzieli JAK DZIAŁA MINECRAFT - gdyby ktoś wiedział to prosiłbym też aby zabrał on głos.

Chociaż patrząc na nieograniczoną ilość kolorów skórzanej zbroi , nieskończoność rodzajów fajerwerków oraz nazw itemów... można by stwierdzić że to nie wpływa na jakość gry :)

___________________________________________________________________________________

Jeśli można pozmieniać wygląd głów to czy nie można by zmienić całych skinów? :) Lub wyglądu zwierząt....

Opublikowano

@ref

Zastanawiam się też czy na kiepski serwer można dać 1000 slotów? :)

....czy działał by poprawnie (do czasu oczywiście)? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...