Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kalkulator by CriS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

unsigned float, tak?

gdzie ja niby float napisałem? Dałem tylko info o unsigned, gdyż autora interesują duże liczby wynikowe potęgowania (które zawsze są dodatnie)

A może aby nie utrudniać chłopakowi roboty..

Wpisz przed " main() " :
using namespace std;
Nie będziesz musiał po prostu pisac zawsze tego std::cout itd.

Albo niech najlepiej przestanie korzystać z tego pseudo-obiektowego kodu. Wystarczy #include <iostream.h> i może normalnie korzystać z cout itd. bez przestrzeni nazw.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

gdzie ja niby float napisałem? Dałem tylko info o unsigned, gdyż autora

interesują duże liczby wynikowe potęgowania (które zawsze są dodatnie)

To zacznij pisać bardziej skłądnie

że jak chce zmiennoprzecinkową to niech da float/double. Ważne jest unsigned co zwiększy pojemność dwukrotnie

to można zrozumieć np tak, że myślisz, że jest ufloat w cpp

Nadal się będę upierał, że do kalkulatora potęg lepszy jest double niż nawet ulonglong (w sensie zakresu)

btw. unsigned nie za mu zbyt dużo, bo i tak powiększa to zakres jedynie dwukrotnie

Opublikowano

A ja napiszę, że kalkulator potęg, zwłaszcza konsolowy, niewygodny w użyciu i zawierający bugi jest bez sensu. :D

Niech autor już lepiej zrobi coś w stylu liczenia silni, ciągu fibonacciego itp.

W każdym razie na pewno nie zrozumiał o czym pisaliśmy przez ostatnie klikanaście postów.

Myślę, że temat można zamknąć. Nic więcej sensownego tu nie powstanie.

A ja napiszę, że kalkulator potęg, zwłaszcza konsolowy, niewygodny w użyciu i zawierający bugi jest bez sensu. :D

Niech autor już lepiej zrobi coś w stylu liczenia silni, ciągu fibonacciego itp.

W każdym razie na pewno nie zrozumiał o czym pisaliśmy przez ostatnie klikanaście postów.

Myślę, że temat można zamknąć. Nic więcej sensownego tu nie powstanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...