Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kalkulator by CriS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich programistów:)

Chcialbym opublikowac moj pierwszy program w c++.

Sami ocencie:)

Troche go ulepszylem ;p

mianowicie dodalem

pierwiastek z liczby

potegowanie :)

Nie wiem dlaczego ale potegowanie dziala na malych liczbach , ale np juz 9 do 9 to nie obliczy :P

piszcie w komentarzach co mozna jeszcze dodac:P

Download:

http://www.multiupload.nl/ZN4HVF3VXX

Skan:

http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/df444abfae1c4304404ea786468d79a5b8f3d15f
  • Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
  • Brak czyszczenia ekranu
  • brak enetrów w niektórych miejscach
  • w niektórych miejscach spacja na początku
  • po wyboru opcji (1/2/3/itd) musze klikać enter, a powinno od razu
  • brak walidacji liczb
  • brak zaokrągleń
  • błąd przy dzieleniu przez 0 (powinienes to wyłapać)
  • crashuje sie przy podaniu stringów

itd itd itd

To nawet nie jest kalkulator, to jest shit

Opublikowano

@up 1,2

Dlaczego od razu taka krytyka?! Sami stwórzcie program i wstawcie go na mpc, a następnie zobatrzcie jak to WAS pocisną tacy idioci, bo nazwać ich się niestety inaczej nie da, którzy zachowują się dokładnie tak samo jak WY!

Widać, że chłopak jest nowy w programowaniu, a Wy go od razu krytykujecie. Można tak?! Gratuluje inteligencji. Zamiast pochwalić chłopaka, powiedzieć, co mógłby zrobić lepiej/zmienić/dodać, to Wy od razu napie*alacie na niego... Jest tego sens?!

Od razu takiej osobie, ( w tym przypadku autorowi tematu ) odechciewa się wszyskiego.

Zrozumcie, że to nie Wy jesteście najlepsi.. To po pierwsze, a po drugie - dokładnie tak samo zaczynaliście programowanie! Przypomnijcie sobie! Jak stworzyliście pierwszy program. Była radość, co?

I nawiązując do autora, on jest na tym samym poziomie co Wy kiedyś! Tylko, że Wy baliście się podzielić swoim pomysłem na forum, ponieważ baliście się własnie takich IDIOTÓW jakimi TERAZ jesteście! Którzy skrytykują Waszą pracę!

Przemyślcie pare spraw, a dopiero potem piszcie jakikolwiek post, gdyz tylko się ośmieszacie!

@topic

Hmm.. Programik tradycyjny, bez zbędnych dodadków. Jeżeli to Twój pierwszy program, to gratuluje :) Oby tak dalej!

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

@up 1,2

Dlaczego od razu taka krytyka?! Sami stwórzcie program i wstawcie go na mpc, a następnie zobatrzcie jak to WAS pocisną tacy idioci, bo nazwać ich się niestety inaczej nie da, którzy zachowują się dokładnie tak samo jak WY!

Widać, że chłopak jest nowy w programowaniu, a Wy go od razu krytykujecie. Można tak?! Gratuluje inteligencji. Zamiast pochwalić chłopaka, powiedzieć, co mógłby zrobić lepiej/zmienić/dodać, to Wy od razu napie*alacie na niego... Jest tego sens?!

Od razu takiej osobie, ( w tym przypadku autorowi tematu ) odechciewa się wszyskiego.

Zrozumcie, że to nie Wy jesteście najlepsi.. To po pierwsze, a po drugie - dokładnie tak samo zaczynaliście programowanie! Przypomnijcie sobie! Jak stworzyliście pierwszy program. Była radość, co?

I nawiązując do autora, on jest na tym samym poziomie co Wy kiedyś! Tylko, że Wy baliście się podzielić swoim pomysłem na forum, ponieważ baliście się własnie takich IDIOTÓW jakimi TERAZ jesteście! Którzy skrytykują Waszą pracę!

Przemyślcie pare spraw, a dopiero potem piszcie jakikolwiek post, gdyz tylko się ośmieszacie!

@topic

Hmm.. Programik tradycyjny, bez zbędnych dodadków. Jeżeli to Twój pierwszy program, to gratuluje :) Oby tak dalej!

a po chuj wstawiać jeszcze więcej gówien, on myśli że zapłacimy mu za stworzenie kalkulatora?

<>

Opublikowano

@up 1,2

@topic

Cieszymy się, że kolega zaczął programować, ale niech sobie uświadomi, żeby nie chwalić się pierwszym lepszym programem zrobionym w tym języku. Z resztą sam prosił o ocenę. Kalkulator zrobiłby chyba każdy początkujący programista, który robi w języku od 3 dni, także to nie jest żadna sztuka.

@topic:

to samo co inni niestety, kalkulator do napisania może w dwie minuty :(.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Dlaczego od razu taka krytyka?! Sami stwórzcie program i wstawcie go na mpc,

Więc ja, jako osoba, która już coś wrzuciła, stwierdzam, że na forum nie mam miejsca na takie rzeczy

Widać, że chłopak jest nowy w programowaniu, a Wy go od razu

krytykujecie. Można tak?! Gratuluje inteligencji. Zamiast pochwalić

chłopaka, powiedzieć, co mógłby zrobić lepiej/zmienić/dodać, to Wy od

razu napie*alacie na niego... Jest tego sens?!

TAK, DOBRZE CI IDZIE, DALEJ RÓB KALKULATORY1!11!!!1!!!!

może to i dobrze... Nie chcę, być chamski, ale osoby, które jeszcze takie rzeczy wrzucają.. No nie wiem o czym myślą...

Ale nie każdy leciał z tym na forum. Ja pierdole. Widzisz różnicę?

Tylko, że Wy baliście się podzielić swoim pomysłem na forum

Strach? A słyszałeś o czymś takim jak pokora, czy chociażby chęć zachowania o sobie dobrej opinii? Jak zrobisz kupę to lecisz z tym do mamy się pochwalić?

Czym się ośmieszamy? Tym, że setny drugi raz piszemy, że kalkulatorów już ns forum STARCZY

btw. I jako osoba, która coś już wrzuciła (BO TYLKO TACY MOGĄ KRYTYKOWAĆ!!!) stwierdzam, że oryginalność przechyla szalę oceny na 0/10

Opublikowano

To moj pierwszy program , chcialbym o ocene jego i jesli mogli byscie mi powiedziec, jak dodac do niego funkcje obliczania pierwiastka z liczby , oraz jak zrobic tak ze np: wpisuje liczbe 10 i potem w nastepnej opcji wpisuje do ktorej potegi ma zostac podniesiony. Dzieki z góry

Opublikowano

jak dodac do niego funkcje obliczania pierwiastka z liczby

funkcja sqrt z math.h

oraz jak zrobic tak ze np: wpisuje liczbe 10 i potem w nastepnej opcji wpisuje do ktorej potegi ma zostac podniesiony

najpierw wczytujesz jedną liczbę, a potem drugą

Opublikowano

@up 1,2

@topic

Dopiero zaczyna - robi chujowe kalkulatory - zbiera takie same oceny. Mam się zachwycać jebanym gównem, tylko dlatego, że jego twórca jest newbie? Nie, dla mnie jako usera nie obchodzi kim jest autor, ale jaki program napisał.

mjut.png
Opublikowano

Chciałeś żeby ci wyjaśnić potęgowanie i pierwiastek:

Pierwiastek:

funkcja sqrt z biblioteki math.h

dodatkowe wyjaśnienia są zbędne

Potęgowanie:

wczytujesz dwie liczby: a i n

i robisz pętlę:

for(var i=1;i<n;i++){
wynik = wynik*a;
}

mniej więcej, w końcu się uczysz dlatego nie dam ci gotowca

Dla tego kłótliwego pana klika postów wyżej co na mnie bezpodstawnie naskoczył:

Sami ocencie:)

Oceniłem jego program na życzenie, podszedłem do tego obiektywnie.

Jaką mam wiedzę z tego zakresu?

technik informatyk + sprawdź moje projekty, np. Borderless Engine

Opublikowano

Chciałeś żeby ci wyjaśnić potęgowanie i pierwiastek:

Pierwiastek:

funkcja sqrt z biblioteki math.h

dodatkowe wyjaśnienia są zbędne

Potęgowanie:

wczytujesz dwie liczby: a i n

i robisz pętlę:

for(var i=1;i<n;i++){
wynik = wynik*a;
}

mniej więcej, w końcu się uczysz dlatego nie dam ci gotowca

Moglbys dokladniej ? ;p dzieki za checi

Opublikowano

Ehe :D

Zajebisty kalkulatorek :D

sysuniadangos.png

Pomogłem Ci w czymś ? Spodobał Ci się mój post ? Nie bądź obojętny. Daj LIKE! :)

|+++| 50 POSTÓW - 26.02.13 12:13|+++|

Opublikowano

int a=2;

unsigned short int n=1;

int wynik=1;

//pobierasz a i n

//sprawdzasz poprawnosc tych liczb

for (var i=1;i<n;i++){

wynik = wynik*a;

}

//wyswietlasz wynik

Wyskakuje mi blad przy var;/

Opublikowano

up@

Skoro nie wiesz jak pomóc to zakończ swoją kariere pisania postów.

topic@

for(int i... ) bodajże

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...