Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Olaf Usseles ?

Screatio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zawszę maxowałem W, E, Q i szedłem w Full HP.

Sunfire Cap

Warmog

Spirit Visage

Można Omena

Widziałem tez Iron Solari ale sam jeszcze nie składem.

itd

zawsze maksuj sie pierwsze E bo to true dmg

x

Opublikowano

Tak, maxujcie W pierwsze, bronze V.

Win ratio olafa było o 10-15% wyższe niż przed nerfem (wtedy na poziomie ok. 55%) teraz utrzymuje sie na 40%, co oznacza że nerf dał po dupie.

Jak gracie olafem, który imo teraz jest słabym pickiem na topa to maxujecie R E Q W, w takiej kolejności skille maja być maxowane. (to oczywiście na topa)

Do jungli prawdopodobnie jest inna kolejność, prawdopodobnie R Q W E lub R Q E W ale nie jestem pewny bo w jungli nim nie grałem.

Co do itemów, zawsze robiłem go pod hp tj. frozen mallet, warmogs/sunfire i atma. Do tego sytuacyjne itemy, w zależności od przeciwnego teamu.

Imo olaf aktualnie useless na topie, w jungli nie wiem bo nie grałem.

Opublikowano

usseles? chyba żarty w sezonie 3 to jeden z mocniejszych picków, jest często banowany, na iemie pokazali co to olaf. True dmg, life steal i topory pozwalają na bardzo szybką jungle, ganki z ogarniętym teamem są świetne, jakikolwiek cc na ryj wroga i olaf wpada z q potem e i w i kill lub flash gwarantowany. Na topie już wielu nim nie gra lecz jest dobry :)

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

jak dla mnie olaf jest useless na topie (enemy pick pantheon i top przegrany nawet do farmy nie podejdziesz) w jungli jest ok.

Opublikowano

Ja zawszę maxowałem W, E, Q i szedłem w Full HP.

Sunfire Cap

Warmog

Spirit Visage

Można Omena

Widziałem tez Iron Solari ale sam jeszcze nie składem.

itd

Jak mozna maxowac w?

Olaf jest op, srasz 400 true dmg co 3s

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Pasjonat
Opublikowano

Up - Takie zwroty może imponują twoim oprawcą z boiska szkolnego, mnie osobiście nie , więc łaskawie pakuj tornister i wypier*alaj do szkoły zdobywać jedynki.

Proszę o następne wypowiedzi.

*oprawcom

@topic

jest zajebisty w jungli

Q>W>E

Warmog>Frozen>sunfire

i wygrywasz.

.

Opublikowano

Olaf usseles? LOL, widocznie źle nim grasz.

Olaf jest znakomity, nie wiem jak można go posądzać za bez użyteczność. Hańba Ci!

Opublikowano

Olaf dostał zasłużonego nerfa.

W dobie wszechobecnej penetracji posiadanie jej nawet na aktywie jest wystarczająco dobre, a ten slow z toporów był strasznie toksyczny (czytaj: bardzo denerwował innych graczy). Ludzie mają tendencję do zaprzestawania grą jakąś postacią, jeżeli ta dostanie nawet najmniejszego nerfa (pamiętam jak płakałem jak Nocturne dostawał któregośtam nerfa z kolei. A teraz wciąż potrafię ciągnąć nim gry).

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...