Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sortowanie Grup

matejko43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno kupiłem sobie VPS i postawiłem na nim własny serwer
TeamSpeak3 wszystko już zrobiłem poza jedną rzeczą a konkretnie chodzi
mi o to że jak na kanale są użytkownicy to żeby na kanale ustawiało ich
od największej grupy do najmniejszej.

Prosiłbym o szczegółowe opisanie tego jak to zrobić.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

A więc robisz tak:

1. Settinds - Options - Application - Misc - (zaznaczasz) Advanced permissions system

2. Permissions - Server Groups

3. Zaznaczasz jakąś rangę

4. U góry w Filter wklejasz

i_group_sort_id

5. W value ustawiasz kolejność dla każdej grupy

np.

Server Admin - 1

Moderator - 2

VIP - 3 itd

Opublikowano

Dobrze, zazmaczam grupę której chcę zmienić kolejność wklejam w Filter i_group_sort_id następnie przed tym jest Groups klikam LPM i wybieram Edit Permission Group po czym z wartości 100 zmieniam na 1 i wypierdziela mi grupe Super Server Admin przed ROOTA i chyba resetuje prawa grupy Super Server Admin.

Pokaże to może na przykładze screena który zrobiłem na serwerze

problemyi.png

Użytkownik xMEKx powinien być nad użytkownikiem Mr_Rak, ponieważ xMEKx jest stopień wyższy od Mr_Rak.

Opublikowano

Chodzi Ci o ustawienie użytkowników grupami, a nie grupy w ustawieniach tak ?

Ok więc jeżeli o to chodzi to wchodzisz tak jak kolega wyżej powiedział, ale nie edytujesz "i_group_sort_id" tylko "i_client_talk_power".

I teraz załóżmy, że xMEKx ma range z tą żółta ikonka co daje mu prawa np hsa, a Mr_Rak ma range z szara ikonka co daje mu range ssa.

W takim razie grupę, którą ma (czyli tą z żółtą ikonka) xMEKx zmieniamy np na 100, a grupę Mr_Rak na 95.

I już masz tak, że osoby z wyższą rangą są wyżej.

O to chodziło?

Opublikowano

Chodzi Ci o ustawienie użytkowników grupami, a nie grupy w ustawieniach tak ?

Ok więc jeżeli o to chodzi to wchodzisz tak jak kolega wyżej powiedział, ale nie edytujesz "i_group_sort_id" tylko "i_client_talk_power".

I teraz załóżmy, że xMEKx ma range z tą żółta ikonka co daje mu prawa np hsa, a Mr_Rak ma range z szara ikonka co daje mu range ssa.

W takim razie grupę, którą ma (czyli tą z żółtą ikonka) xMEKx zmieniamy np na 100, a grupę Mr_Rak na 95.

I już masz tak, że osoby z wyższą rangą są wyżej.

O to chodziło?

Tak wszystko już ustawione, serdeczne dzięki za pomoc :)

Opublikowano

A zapytam jeszcze tak z ciekawości chodzi tu konkretnie o licencje NPL na możliwośc ustawienia 512 slotów, wysłałem do nich podanie wszystkie dane zostały wypełnione poprawnie mail jest taki jak powinien czyli [email protected] (oczywiście podałem maila własnej strony) i mija już praktycznie drugi tydzień i zero odpowiedź w sprawie licencji, oczywiście po wypełnieniou danych odrazu dostałem maila aby potwierdzić swoje podanie no i jak wspomniałem wcześniej do tej pory brak odpowiedź w ten piątek minie już drugi tydzień.

Opublikowano

matejko43. E-maile tego typu często są umieszczane w spamie bądź też w koszu sprawdź czy ich tam przypadkiem nie ma .

Po sprawdzeniu sposobem wyżej okazuje się , że nic nie ma nie przejmuj się wejdź na stronę z licencją NPL (Non-Profit License ) i możesz skorzystać z opcji ponownego wysłania wiadomości a mianowicie jak to zrobić ss'y niżej :

Krok 1 :

tutJPG_xaqssps.JPG

Krok 2 :

tut2JPG_xaqsshx.JPG

W tej chwili licencja została ponownie w przeciągu kilku minut znajdziesz ją na swoim E-mailu (Może znajdować się w SPAM)

Jeśli przydatne daj Like ;)

3ki.png

Opublikowano

Wiadomo, swoje osobiste dane podałem po polsku.

Krzymo już robiłem tym sposobem i także nie dostałem odpowiedź a folder spamu otwieram codziennie i nic nie ma w sprawie NPL

Opublikowano

Nie ważne już właśnie sprawdziłem maila i przysłali :)

Oczywiście każdy w temacie dostał +

Pozdrawiam serdecznie i dzękuję za udzieloną pomoc.

Opublikowano

Licz się z tym że oni to wysyłają ręcznie więc nie dziw się , że czasami dostaniesz odpowiedz po 2-3 dniach ;)

3ki.png

Opublikowano

Witam ponownie :)

No niestety ale muszę znów się coś od was dowiedzieć, zrobiłem dzisiaj drugi serwer na swoim VPS i ustawiłem mu 100 slotów i przy wchodzeniu cały czas wyskakuje mi komunikat o aktywowanie Tokena ale wiadomo że token zużyłem na serwer na którym jest 400 slotów i czy jest możliwośc aby ten komunikat ukryć tak aby się nie wyświetlał ani mi ani graczą którzy będą wchodzić na ten serwer, czy jest może jakieś inne rozwiązanie ?

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...