Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Propozycje wasze :)

Shaunee15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim :)

Macie może jakiś pomysł na poradnik o teamspeaku? Co byście się chcieli jeszcze dowiedzieć?

Ja nie wiem co napisać, a chętnie się z wami podzielę swoją wiedzą.

Nie będę tu pisać kolejnego poradnika o tym jak postawić server więc czekam na propozycję bez hejtów.

Sieema ! ; D

....

No więc pierwszy poradnik będzie o tym jak nadać sobie Admin Server Query przez program YaTQA.

Na początek pewnie większość z was będzie się zastanawiać co to za program. A więc ma on wiele możliwości. Między innymi nadawanie rangi bez potrzeby bycia na serverze.

http://addons.teamspeak.com/directory/tools/administration/YaTQA-Query-Admin-Tool-%28German%29.html

Zacznijmy od tego jak połączyć się z programem. Gdy go ściągniemy będzie on wyglądał następująco:

yatqa.png

Okej przejdźmy do uzupełnienia "Quick Connect".

Server IP: tutaj jak sama nazwa mówi nasze IP.

Query Port: domyślny 10011

Username: serveradmin

Password: hasło, które otrzymujemy przy postawieniu servera przez np program Putty.

No i łączymy się za pomocą przycisku "Connect"

Wchodzimy w zakładkę "Servers" po czym klikamy 2 razy na nasz server aby się połączyć.

Gdy już jesteśmy połączeni wchodzimy teraz w zakładkę "User DB". Klikamy tam na osobę, której chcemy dać grupę.

Obok klikamy "Groups" i wyświetli nam się okienko :)

Teraz po lewej stronie wybieramy grupę i na środku klikamy "Join" ze strzałeczką w prawo.

Mam nadzieję, że się przyda. :)

....

Opublikowano

Polecam użytkownika jest osobą ogarniętą i z dużym doświadczeniem ;).

Taki temat jak ten przyda się nie jednej osobie . Jak najbardziej dobry temat ;)

3ki.png

Opublikowano

Co do poradników napisz może jak zalogować się jako Server Admin Query . Ta ranga jest teraz trudniej dostępna , a pewnie nie jednej osobie przyda się ta informacja ;)

3ki.png

Opublikowano

Gorzał.

Chciał żeby opisać to opisałam.

Dodam inny poradnik żeby nie było, że taki sam dodaje żeby wyrównać.

Może coś o tworzeniu rang. Jutro pomyślę.

Opublikowano

Gorzał zamiast krytykować możesz podziękować dziewczynie za to że się stara . Osoby nie doświadczone dzięki temu będą mogły się zapoznać z podstawami TeamSpeak'a

3ki.png

Opublikowano

Temat dużo nawiązuje do treści, nie powiem...
Jeśli ktoś będzie potrzebował takiej pomocy prędzej wpisze hasło " jak nadać rangę Admin Query ", a nie Wasze Propozycje.

Pomyśl.

Opublikowano

Wypowiadasz się o tym że kto jaki jest połowa administracji speaka którego jesteś adminem nie raz prosiła mnie o pomoc jak i moich znajomych więc nie wypowiadaj się że wiesz wszystko . Wbijasz tu tylko po to by nabić posty ? Jesteś zabawny pozdrów avadana . On bd wiedział kim jestem , był on u mnie na nie jednym TeamSpeak'u adminem ;)

3ki.png

Opublikowano

Wypowiadasz się o tym że kto jaki jest połowa administracji speaka którego jesteś adminem nie raz prosiła mnie o pomoc jak i moich znajomych więc nie wypowiadaj się że wiesz wszystko . Wbijasz tu tylko po to by nabić posty ? Jesteś zabawny pozdrów avadana . On bd wiedział kim jestem , był on u mnie na nie jednym TeamSpeak'u adminem ;)

Ciebie o pomoc powiadasz ?

Szkoda tylko, że jeszcze jak prowadziłeś swoje serwery, to ciągle były jakieś problemy.

Sam dobrze wiem kim jesteś, dręczyłem Cię od czasów Twojego pierwszego serwera z net-speak :)

Więc nie wywyższaj się, bo jesteś gorszym zerem niż Ci się wydaje.

+ Wchodząc na serwer na "CHU*OWYM" VPN'ie, to żałosne.

HAKIEŻE :O

Opublikowano

Bo widzę po Twoich tekstach.

Skąd wiesz, że miał VPN?

Nie będę wdawała się z Tobą w niepotrzebne dyskusje.

Nie będę się poniżać rozmową z Tobą.

Dziękuję, ale Ciebie już żegnamy z tego tematu wystarczająco się wypowiedziałeś.

Opublikowano

Dręczyłeś mnie jesteś zabawny . Udajesz wielkiego kozaka chcesz wyjaśnijmy to sobie w inny sposób po co bd napisnać przez kabel dzieckiem chyba nie jesteś ;).

Co do Lipnych VPN zabawne stwierdzenie twój ban który mi dałeś myślisz , że szpanujesz bez kitu jesteś Neosikiem . Znasz mnie ? Jest to nie możliwe gdyż z osobami pokroju Pokemonów nie rozmawiam a na gg od razu blokuję więc trochę bawią mnie twoje słowa ;) .

Co do twoich kolejnych wypowiedzi , Krzymo nie jest moim jedynym Nickiem używanym od lat więc nie wiesz kim tak na prawdę mogę być ;)

Jeśli masz jeszcze coś do powiedzenia mów śmiało przynajmniej się pośmieje . Ty i ten drętwy TS to jest na prawdę porażka ;** .

Tak jak pisałem trochę wyżej wyjaśnijmy sb to inaczej ;** .

Ps. Nie nabijaj zbędnych postów jest to temat o pomocy użytkownikom .

3ki.png

Opublikowano

Powiedz choć jedną nazwę z serwerów które prowadziłem ;** .

Co do kolejnych postów po co chcesz spinać przez kabel ?

Jesteś takim kozakiem jakiego udajesz załatwmy sprawę w rl świecie a nie neo świecie .

Bez kitu śmieszą mnie osoby takie jak ty ;DD

3ki.png

Opublikowano

Do ciebie pytanie gdzie chcesz tego ts'a u siebie na kompie czy na maszynie ;)

wejdź na ten serwer co wczoraj nawet na tym "pro vpn'ie"

@
Ty mówisz coś o realu ?
Mały, łysy grubasek JP ?

Hahahah.

Hmmm po co mam wbijać na tego speaka jak to wielki syf.

Co do reala spotkajmy się tam a nie spinasz przez kabelek ;).

Ja Grubasek xD? Ty pewnie zamiast chodzić to się turlasz . ; DD

3ki.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...