Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przygoda z tera

bauzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś mam zamiar zagrać w tera online lecz nie wiem kim grac. Interesują mnie postacie raczej DPS czytałem trochę i wydaje mi się ze archer oraz sorcerer sa własnie dla mnie. Lubie tez nakurwiać ogromny dmg jak najszybciej się da. I tak wogóle jaka postać polecacie jakbyście mogli opisać też jaka postać co robi i jak się sprawuje. Daje +

PS. Postać z dwoma mieczami tez wygląda całkiem spoko coś w stylu assasina

Opublikowano

Witam dziś mam zamiar zagrać w tera online lecz nie wiem kim grac. Interesują mnie postacie raczej DPS czytałem trochę i wydaje mi się ze archer oraz sorcerer sa własnie dla mnie. Lubie tez nakurwiać ogromny dmg jak najszybciej się da. I tak wogóle jaka postać polecacie jakbyście mogli opisać też jaka postać co robi i jak się sprawuje. Daje +

PS. Postać z dwoma mieczami tez wygląda całkiem spoko coś w stylu assasina

Berserkera polecam, mało ich :/

huuhuhuhu

Opublikowano

Berserk jest taki troche useless według mnie. 1v1 z lancerem szans nie ma, stankować jak on nie potrafi, dmg podobny do lancera - troche wiekszy, strasznie brakuje many, w pvp cienki. Slayer jest słaby, brak dodge, słabe itemy.

Opublikowano

Archer zdecydowanie robi największy DMG, Warrior wykonuje epickie kombosy przy czym można nim grać zarówno jako Tankiem jak i DPSem, a Sorcerer - mag jak mag, napierdziela DMG :3

215d.png

Per aspera ad astra, aport Łajka!

Opublikowano

Jak taki archer by przed lancerem nie uciekał, to szanse zerowe. Ale ta postać właśnie na tym polega, dlatego jej nie nawidze xD. Nie grałem jeszcze sorcerem, ani żaden z moich znajomych. Warrior jest trudną postacią licz się z tym, archer czysty dps na bamy jest idealny, do pt tanka i jest k :D

Opublikowano

Berserk jest taki troche useless według mnie. 1v1 z lancerem szans nie ma, stankować jak on nie potrafi, dmg podobny do lancera - troche wiekszy, strasznie brakuje many, w pvp cienki. Slayer jest słaby, brak dodge, słabe itemy.

Szkoda wielka, że Berserker ma największy burst w grze. :|

Ale tylko PvE, jak ktoś chce PvP to gra czym innym.

@Up

Archer na BAMy to chujowa opcja.

Pograj trochę to zobaczysz.

Trolling is a art.

Opublikowano

Kompletnie nie ogarniam tej gierki jak narazie to latalem robilem jakies questy na zabijanie potworow wbilem 5lvl a takto nie wiem nic gram na tym 1 servie chyba niemiecki tam bedzie najlepsze lacze jesli mi sie dobrze wydaje. Nie wiem czy bardziej sie oplaca to expic czy robic questy. I nie wiem czemu na servie pisze ze duzo ludzi gra a widzialem moze pare osob. Nawet nie wiem skad wziac jakies czary

Opublikowano

Na niemieckim serwerze może grać mniej, ale na np. EN gra dużo.

Narazie rób questy. Od 20 można solować Basiliski do 23, potem do 26 Kumasy/Naga i do 31/2 siedzieć na Fimbriliskach i Ovolithach, ale to trzeba trochę skilla mieć, a wątpię w Ciebie.

Trolling is a art.

Opublikowano

Ja nie wiem nawet gdzie expic i wogole co i jak. Moze niech ktos mi powie gdzie gracie ja wbije i byscie mi pomogli albo na jakis komunikator

Najlepiej jakis doswiadczony gracz

Opublikowano

Na niemieckim serwerze może grać mniej, ale na np. EN gra dużo.

Narazie rób questy. Od 20 można solować Basiliski do 23, potem do 26 Kumasy/Naga i do 31/2 siedzieć na Fimbriliskach i Ovolithach, ale to trzeba trochę skilla mieć, a wątpię w Ciebie.

Nie masz co we mnie watpic bo gdy zrozumiem o co chodzi dam sobie rade bez problemu poprostu jestem nowy -.-

Napisze jeszcze raz

Ja nie wiem nawet gdzie expic i wogole co i jak. Moze niech ktos mi powie gdzie gracie ja wbije i byscie mi pomogli albo na jakis komunikator

Najlepiej jakis doswiadczony gracz

Weteran
Opublikowano

Jak widać zacząłeś grać archerem i co podoba się skille się dostaje u instruktorów jest ich dwóch Magic czyli dla osób używjących magi chodzi o priesta mistica sorcera i to wszystko i tactis czy jakoś tak dla archera berserkera lancera slayera i warriora i tam masz do wyboru skille można je wybierać co 2 lvl jeśli robiłeś questa to tam jest aby kupić sobie skilla ; )

Jak narazie rób questy a potem jeśli będziesz miał questy w party czyli obok questa będą takie ludziki to znaczy, że to są questy aby iść na instacje lub BAMY czyli mocne potwory, których ciężko samemu ubić tego się dowiesz potem ; D jeśli masz pytania to wal na pw pomogę lub pisz w temacie

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Jak widać zacząłeś grać archerem i co podoba się skille się dostaje u instruktorów jest ich dwóch Magic czyli dla osób używjących magi chodzi o priesta mistica sorcera i to wszystko i tactis czy jakoś tak dla archera berserkera lancera slayera i warriora i tam masz do wyboru skille można je wybierać co 2 lvl jeśli robiłeś questa to tam jest aby kupić sobie skilla ; )

Jak narazie rób questy a potem jeśli będziesz miał questy w party czyli obok questa będą takie ludziki to znaczy, że to są questy aby iść na instacje lub BAMY czyli mocne potwory, których ciężko samemu ubić tego się dowiesz potem ; D jeśli masz pytania to wal na pw pomogę lub pisz w temacie

Opowiedz więcej, jak ciężko ubić coś, co ma 2-3(4?) ataki, do których przygotowuje się 1 lub więcej sekund. Fakt, bije się je długo bo od 3 do 10 minut.

Trolling is a art.

Opublikowano

Dobra zrobilem sobie maga na iskarze wbilem 7lvl po woli zaczynam ogarniac powiedzcie mi gdzie jest takie glowne miasto gdzie wszyscy siedza?

Opublikowano

ale mu chodzi o takie miejsce spotkan gdzie ono jest. I jak gram na servie pvp to gdzie moge isc zabijac ludzi? Tylko na pojedynku?

I mam nadzieje ze to ostatnie pytanie. Niech ktos mi opisze np czym sie roznia czerwone i zolte questy.

Weteran
Opublikowano

Na 11 lvl będziesz mógł polecieć do veliki to jest jedno z głównych miast

Jeśli grasz na serwerze pvp to istnieją 2 rodzaje pojedynków jeśli kogoś wyzwiesz albo włączysz skill, który daje ci możliwość bicia każdego coś jak tryb wolny w metinie

Skill się dostaje chyba na 12 lvl ale dobrze nie pamiętam ; D

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Warrior jest uniwersalny, całą gre mozesz przejsc solo 1-60lv sam osobiscie mam 58.

ma dobre dmg do tego skila ktory daje mu forme Tanka , fajnie wyglada ma ciekawe skile .

Jak dobrze ogarniesz to przy biciu np bosa , potwora on nawet cie nie dotknie :)

07397503792889363185.jpg

Opublikowano

Lancerem poprsotu blokujesz, pozatym masz heala i tarcze absorbującą dmg :) Jest też odskok, ale po co go uzywac, skoro wystarczy nacisnac prawy przycisk myszy?

Opublikowano

Tylko Warrior skacze i robi uniki... jak lancerem to zrobisz?

Zblockuję, po prostu. Jeśli jednak byłbyś na tyle upierdliwy, żeby się spierać to przy epickim timingu można się odsunąć.

Trolling is a art.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...