Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moja pierwsza strona

Rav3.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsza strona, nie miałem pomysłu więc o minecraft.

DEMO:

[link usunięty przez moderatora] - nie działa.

poprawiona wersja:

[link usunięty przez moderatora]

Opublikowano

Chcąc przejść na inne strony wywala mnie na jakiś hosting..

Po co ci takie wielkie miejsce na ten tekst? Dodaj do niego jakąś milszą dla oka czcionke i walnij BG..

5/10

Opublikowano

Chcąc przejść na inne strony wywala mnie na jakiś hosting..

Po co ci takie wielkie miejsce na ten tekst? Dodaj do niego jakąś milszą dla oka czcionke i walnij BG..

5/10

wywala na inny hosting bo nie robiłem podstron bo po co jak to to samo tylko zmieniona zawartość tekstowa.

Na tekst dałem takie wielkie miejsce bo miała tam być jeszcze reklama, co do czcionki i bg postaram się dodać jak najszybciej.

Opublikowano

wywala na inny hosting bo nie robiłem podstron bo po co jak to to samo tylko zmieniona zawartość tekstowa.

Na tekst dałem takie wielkie miejsce bo miała tam być jeszcze reklama, co do czcionki i bg postaram się dodać jak najszybciej.

W Takim przypadku żeby nie wywalało w menu daj <a href="#"> a nie..

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

Chcesz wyciągnąć maksymalną ilość fps w minecraft? Kliknij

tu!

Opublikowano

Witaj,
może warto by było zainwestować w jakieś tło, czy to szum, czy to też kamień z Minecraft'a z widocznością ok. 20%.
Menu - pierwszy plus za to, że jest na takiej samej długości jak tło pod tekst ( choć trochę przesunięty w prawo - można to zauważyć )
Menu - pierwszy minus - troszkę za duża czcionka, ale za to hover jak najbardziej wskazany i dobry.

Ten tekst i tło - bawiłem się kiedyś w kodowanie i wiem, że można zrobić takie tło, że im więcej tekstu - tym większe tło. Nie pamiętam dokładnie jak to się nazywa...
Strona ogólnie za bardzo pusta. Dodaj te tło, może jakiś render czy cuś.
Czekam na poprawkę, pozdrawiam :).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czemu nie pisane w HTML5?

<div class="stopka">
<div class="tekst">
<p>MineWorld © 2013| All rights reserverd</p>
</div>
</div

=

<footer>Mineworld © 2013 | All rights reserverd</footer>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

=

<meta charset="utf-8"/>

Daje ci 4/10 bo design mi się podoba.

Opublikowano

Czemu nie pisane w HTML5?

<div class="stopka">
<div class="tekst">
<p>MineWorld © 2013| All rights reserverd</p>
</div>
</div

=

<footer>Mineworld © 2013 | All rights reserverd</footer>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

=

<meta charset="utf-8"/>

Daje ci 4/10 bo design mi się podoba.

narazie wolałem pisać w zwykłym xhtml, więc proszę oceniać jako kod xhtml.

Opublikowano

Po wejściu na stronę pierwsze co odrzuca to te tło. Minecraftowe klocki nie nadają się na tło chyba że użyjesz jakiś wygładzonych z textur packów, ale i tak odradzam.

Za duża przestrzeń między środkiem a stopką, nawet jeśli nie masz zbyt dużo kontentu na środek to i tak przedłuż żeby było bliżej stopki.

Zaokrąglone ramki brzydko wyglądają.

W menu brak od dzielników pomiędzy buttonami i po pierwszym najechaniu na button, button znika. Używam Google Chrome.

Opublikowano

Po wejściu na stronę pierwsze co odrzuca to te tło. Minecraftowe klocki nie nadają się na tło chyba że użyjesz jakiś wygładzonych z textur packów, ale i tak odradzam.

Za duża przestrzeń między środkiem a stopką, nawet jeśli nie masz zbyt dużo kontentu na środek to i tak przedłuż żeby było bliżej stopki.

Zaokrąglone ramki brzydko wyglądają.

W menu brak od dzielników pomiędzy buttonami i po pierwszym najechaniu na button, button znika. Używam Google Chrome.

Korzystam głownie z opery i tam działa prawidłowo, narazie nie będe dalej rozwijał tej strony ponieważ robię już szablon nowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...