Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy was też wkurza jak ktoś popełnia błędy ortograficzne ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jak wiele tego jest, to tak

W dobie przeglądarek z wbudowanymi słownikami, nawet 1 błąd ortograficzny to za dużo.

76561198001815076.png
Opublikowano

Ta,mnie także denerwuje.Niestety na to nie wpłyniemy,trzeba się pogodzić z tym iż do okoła nas w internecie jest pełno dzieci neo.

Wszytkie takie dzieciaki są zrasowane grami,mam na myśli metin,Tibia,lol czy Nostale.Symulują choroby przed rodzicami lub kiblują w podstawówkach,bo lepiej było grać całymi dniami a nie wziąć się za naukę.Nie powinniśmy na to tracić nerwów,ale przyznam coś bierze kiedy widzi się takie łachudry.My jako wykształceni ludzie osiągniemy więcej w życiu niż miotłę czy zasiłek,jeden z nas pójdzie pracować wporządnej firmie,drugi być może będzie miał własny biznes.To tylko nam może mówić dlaczego taka bieda w kraju jest,ludzie niewykształceni nie będą mieli zawodu,bo kto potrzebuje kogoś kto robi nawet błąd najprostrzym wyrazie?Nikt,dlatego będą siedzieli na matce i ojcu dodatkowo biorąc zasiłek z opieki a co najgorsze z naszych pieniędzy,bo to właśnie my będziemy utrzymywać takich nierobów i nieuków...Szkoda słów,bo taka prawda,błędy ortograficzne mówią o Twojej aktywności szkolnej i co z niej wynosisz.A jak ma się metina w głowie czy inne gówno i to jest na pierwszym miejscu nie ma co się dziwić.Musimy się pogodzić że to my będziemy zapierdalać na utrzymanie tych darmozjadów.Same błędy mnie nie denerwują,ale dalszy ciąg ich który opisałem.

Opublikowano

Ta,mnie także denerwuje.Niestety na to nie wpłyniemy,trzeba się pogodzić z tym iż do okoła nas w internecie jest pełno dzieci neo.

Wszytkie takie dzieciaki są zrasowane grami,mam na myśli metin,Tibia,lol czy Nostale.Symulują choroby przed rodzicami lub kiblują w podstawówkach,bo lepiej było grać całymi dniami a nie wziąć się za naukę.Nie powinniśmy na to tracić nerwów,ale przyznam coś bierze kiedy widzi się takie łachudry.My jako wykształceni ludzie osiągniemy więcej w życiu niż miotłę czy zasiłek,jeden z nas pójdzie pracować wporządnej firmie,drugi być może będzie miał własny biznes.To tylko nam może mówić dlaczego taka bieda w kraju jest,ludzie niewykształceni nie będą mieli zawodu,bo kto potrzebuje kogoś kto robi nawet błąd najprostrzym wyrazie?Nikt,dlatego będą siedzieli na matce i ojcu dodatkowo biorąc zasiłek z opieki a co najgorsze z naszych pieniędzy,bo to właśnie my będziemy utrzymywać takich nierobów i nieuków...Szkoda słów,bo taka prawda,błędy ortograficzne mówią o Twojej aktywności szkolnej i co z niej wynosisz.A jak ma się metina w głowie czy inne gówno i to jest na pierwszym miejscu nie ma co się dziwić.Musimy się pogodzić że to my będziemy zapierdalać na utrzymanie tych darmozjadów.Same błędy mnie nie denerwują,ale dalszy ciąg ich który opisałem.

Ty na poważnie? Sam zrobiłeś masę błędów interpunkcyjnych.

76561198001815076.png
Opublikowano

Dziwicie się? Jak z 60% użytkowników MPC to dzieci przekroju 10-13 lat co książki widzą tylko jak się pakują do szkoły, dla nich całe życie to komputer i za ciula nie będą się uczyć ; )

skpUo.png

Opublikowano

No jak widać można. Wiele osób popełnia błędy i nie stara się tego naprawić. Po prostu mają to w 4 literach i im to nie przeszkadza, że piszą źle.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Z niektórymi rzeczami trzeba się pogodzić. Większa ilość dzieciaków zaczyna tłumaczyć się dysleksją, dysgrafią czy innym gównem.

No kurwa mać, za przeproszeniem, ale kilkanaście, może kilkadziesiąt lat temu, nie było nic takiego. To się nazywało głupota albo lenistwo.

Nie mówię oczywiście o kimś, kto się pomyli raz na jakiś czas. Każdemu się zdarza. No ale kuźwa mać, czy naprawdę tak trudno niektórym jest

ciężko usiąść do książek (bo to one uczą najwięcej), a nie do komputera? Rozumiem, "Język Polska być trudny", ale myślę, że każdy jest w stanie go ogarnąć.

Nie wkurza mnie to, że ktoś popełnia błędy, bo to świadczy tylko o nim, o jego wiedzy. Dla mnie nie ma wytłumaczenia "dysleksja". Kiedyś tego nie było,

jak już mówiłem, i nikt nie jęczał.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Ja na nie zwracam ówagi, karzdy popełnia błendy.

Nie no jaja se robie, ja tam na to nie zwracam uwagi, my też popełniamy błędy. Jak to Bóg(chyba) mówił "nikt nie jest doskonały"

320551442138510845087.png
Opublikowano

Z niektórymi rzeczami trzeba się pogodzić. Większa ilość dzieciaków zaczyna tłumaczyć się dysleksją, dysgrafią czy innym gównem.

No kurwa mać, za przeproszeniem, ale kilkanaście, może kilkadziesiąt lat temu, nie było nic takiego. To się nazywało głupota albo lenistwo.

Nie mówię oczywiście o kimś, kto się pomyli raz na jakiś czas. Każdemu się zdarza. No ale kuźwa mać, czy naprawdę tak trudno niektórym jest

ciężko usiąść do książek (bo to one uczą najwięcej), a nie do komputera? Rozumiem, "Język Polska być trudny", ale myślę, że każdy jest w stanie go ogarnąć.

Nie wkurza mnie to, że ktoś popełnia błędy, bo to świadczy tylko o nim, o jego wiedzy. Dla mnie nie ma wytłumaczenia "dysleksja". Kiedyś tego nie było,

jak już mówiłem, i nikt nie jęczał.

Kilkadziesiąt lat temu nikt nie kładł takiego nacisku na naukę :D

Tłumaczenie się że ma się jakąś dysfunkcję jest debilizmem i obrażaniem tych którzy tę dysfunkcję mają i starają się ją zwalczyć. Prawda jest taka że jak komuś się zdarzy napisać ortografa to luz nikt się raczej nie przypierdoli, ale jak ktoś sypie ortografami to jest to głupotą- mówię tutaj tylko o pisaniu na jakimś urządzeniu, bo zazwyczaj to na czym teraz ludzie piszą mają wbudowane słowniki i niestosowanie się do zasad to lenistwo.

Jak ktoś popełnia ortografy pisząc ręcznie to już inna sprawa i można się tłumaczyć dysortografią itd. o ile ją ma.

EDIT:

Czensto mie, to denerwuje, jak takie ludzie piszom źle. I zwalają na dyslekcje czy cuś.

Powinieneś napisać "śle" :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...