Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parasole ochronne na mpc :-)

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i właśnie o to chodzi. Kiedyś jak ktoś dostał warna wiedział że ma przeczytać regulamin. Teraz będzie miał to w dupie, bo ma jeszcze 30 dni luzu.

Zaczną czytać regulamin po upłynięciu 30 dni. Nie każdy nowo zarejestrowany użytkownik z nami zostanie. Weź też pod uwagę to, że nie wszyscy potrafią czytać ze zrozumieniem, dlatego po upłynięciu jakiegoś tam czasu nauczą się wszystkiego. Parasolka ma pomóc nowym w odnalezieniu się na forum i poznaniu jego systemu. Rozumiem twoje rozczarowanie (zresztą nie tylko twoje), bo nam nie było dane skorzystać z takiej okazji ;).

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dawniej młodzież była mądrzejsza (nikogo nie obrażam) :D. Dziś musimy iść im na rękę, tak jak w tym przypadku "parasolka", bo jak coś nie idzie po ich myśli uciekają.

- - -

Sam pomysł jest bardzo ciekawy i oryginalny, gj.

To, że są bardziej leniwi to nie znaczy, że mamy jeszcze bardziej im pobłażać, a wręcz przeciwnie, powinniśmy im przykręcić śrubę, żeby przypomnieli sobie do czego służy to, co mają między uszami wewnątrz czaszki.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Oni mają parasole ochronne.

To jestem by trollą,hejterą zakładać kondomy ochronne by ta plaga nie rozwijała się dalej.

Ogólnie fajnie że coś dodaliście i nawet nie było sugestii :)

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Oni mają parasole ochronne.

To jestem by trollą,hejterą zakładać kondomy ochronne by ta plaga nie rozwijała się dalej.

Ogólnie fajnie że coś dodaliście i nawet nie było sugestii :)

nowośc nowoscia ,ale bez przesady

­

Opublikowano

To, że są bardziej leniwi to nie znaczy, że mamy jeszcze bardziej im pobłażać, a wręcz przeciwnie, powinniśmy im przykręcić śrubę, żeby przypomnieli sobie do czego służy to, co mają między uszami wewnątrz czaszki.

Parasolka nie chroni ich w 100%'ach, jeżeli będą nagminnie przeginać zostaną odpowiednio nagrodzeni. Przecież to nie jest immunitet gdzie mogą robić wszystko co im się podoba, po prostu w niektórych sytuacjach będziemy przymykać na to oko, ale to nie znaczy, że nie otrzymają odpowiedniej wiadomości prywatnej. Nie róbcie z tego tak wielkiej sensacji, bo nic się tak naprawdę nie zmienia. Nas parasol chroni przed deszczem, ich przed ostrzeżeniami :D (nie zawsze skutecznie).

PS.

Parasolka to informacja dla moderatorów. Oznacza to, że:

- mamy do czynienia z nowo zarejestrowanym użytkownikiem

- użytkownik nie przekroczył odpowiedniej ilości dni

- użytkownik nie przekroczył odpowiedniej ilości postów

- nie zna do końca naszego regulaminu

- nie wie jakie panują zasady na forum lub w poszczególnych działach

Zmienia się coś? Nie wydaje mi się. Wam jest to ciężko zrozumieć, bo nie mieliście takich przywilejów i od samego początku musieliście uważać na to co piszecie ;).

Opublikowano

To ja żądam usunięcia moich 5%, ponieważ na forum byłem zarejestrowany w czasie mniej niż miesiąc.

Jak się nie zgodzicie to pozwę Was do sądu za kłamstwo.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

To ja żądam usunięcia moich 5%, ponieważ na forum byłem zarejestrowany w czasie mniej niż miesiąc.

Jak się nie zgodzicie to pozwę Was do sądu za kłamstwo.

to weszło dopiero teraz w życie inteligencie -,--

Opublikowano

Pomysł ciekawy moim zdaniem

upaodl131d2.png

Moje Cheaty :

No_Menu

http://www.mpcforum.pl/topic/624388-undetected-no-menu-jacello/

http://www.mpcforum.pl/topic/622343-undetected-no-menu/

D3D:

http://www.mpcforum.pl/topic/628413-undetected-d3d-jacello-v10/

http://www.mpcforum.pl/topic/629602-undetected-d3d-jacello-v11/page__pid__4526048#entry4526048

Opublikowano

Nie głupi pomysł, mimo tego ortografia i składnia będzie nadal hejtowana. :)

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Większość chyba nie zrozumiała tego pomysłu...

Parasol ochronny ma "ochraniać"tylko normalnych użytkowników, nie reklamiarzy i innych tego typu rzeczy.

Chyba większość z nas kiedyś dostała warna z powodu nieznajomości regulaminu itd.

Ten parasolek pomoże nam moderatorom jak i wam użytkownikom rozpoznać takiego użytkownika i zamiast wyzywać, warnować itp. spokojnie wytłumaczyć dlaczego popełnił błąd i naprowadzić go na dobrą drogę :)

Parasol ten na pewno uchroni również forum od zmniejszającej się ilości użytkowników, którzy po dostaniu masy ostrzeżeń po prostu odeszli z MPC.

Pamiętajcie, że ta ochrona nie daje " 100 defa" (chyba tak to się nazywało ? :P) siła moderatorów jest mocna, i jeśli użytkownik "przegnie pałkę" to kara zostanie nałożona.

Wielki + za pomysł, może teraz na forum nowi użytkownicy będą czuli się już od rejestracji jak "w domu" :P

No, żeby wszyscy zrozumieli to trzeba to przedstawić Metinowsko xD

To jest ,,Parasol ochronny przed deszczem moderatorów".

Ale mogłoby być to koło ratunkowe :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

to weszło dopiero teraz w życie inteligencie -,--

Jakbym nie wiedział "inteligencie".

Ale w regulaminach zostały dodane zmiany, to dlaczego użytkownicy nie mogą stracić procentów samego początku? Niezbyt to sprawiedliwe.

Ja też nie zapoznałem się z regulaminem przez pierwszy miesiąc i co? I nic.

I nie chce odpowiedzi "pech".

A tak w ogóle zapraszam do zapoznania się z pojęciem "sarkazm".

QtiV6xY.gif

Opublikowano

To wygląda tak jak by na przeczytanie reguaminu byo 30 dni....

- 5% warna

- za co?

- zlamaleś regulamin

- mam jeszcze 30dni na przeczytanie..... <3

.... -.-

W pełni się zgadzam. Dla mnie to bez sensu, ktoś specjalnie będzie spamił póki ma parasol ^^ Po to są regulaminy żeby je czytać.
Opublikowano

Zaczną czytać regulamin po upłynięciu 30 dni. Nie każdy nowo zarejestrowany użytkownik z nami zostanie. Weź też pod uwagę to, że nie wszyscy potrafią czytać ze zrozumieniem, dlatego po upłynięciu jakiegoś tam czasu nauczą się wszystkiego. Parasolka ma pomóc nowym w odnalezieniu się na forum i poznaniu jego systemu. Rozumiem twoje rozczarowanie (zresztą nie tylko twoje), bo nam nie było dane skorzystać z takiej okazji ;).

to tak jakby dać im czas na nauczenie się czytania.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Robicie z nowych userów pokraki życiowe, które nie potrafią funkcjonować w społeczeństwie i muszą mieć "okresy ochronne", a na nas krzyczycie, ze nazywamy ich randomami, itd. Hipokryci.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Beka jak czytam niektóre posty...

To jest na zasadzie takiej że prawo które jest na MPC będzie mniej rygorystyczne wobec nowych użytkowników- nic więcej, żadnych sytuacji typu "mam 30 dni na przeczytanie regulaminu". Na początek chcę przypomnieć że każdy z nas zakładając konto zobowiązał się do znajomości regulaminu i jego przestrzegania.

To ma działać na zasadzie że jak ja odkopie temat ostatnio dostane 5%, a nowy user dostanie, ale bez podnoszenia paska tzw. słowny warn. I tyle tak to ma mniej więcej działać. Jak się coś takiego będzie powtarzać to oczywiste że będą lecieć %.

Opublikowano

Beka jak czytam niektóre posty...

To jest na zasadzie takiej że prawo które jest na MPC będzie mniej rygorystyczne wobec nowych użytkowników- nic więcej, żadnych sytuacji typu "mam 30 dni na przeczytanie regulaminu". Na początek chcę przypomnieć że każdy z nas zakładając konto zobowiązał się do znajomości regulaminu i jego przestrzegania.

To ma działać na zasadzie że jak ja odkopie temat ostatnio dostane 5%, a nowy user dostanie, ale bez podnoszenia paska tzw. słowny warn. I tyle tak to ma mniej więcej działać. Jak się coś takiego będzie powtarzać to oczywiste że będą lecieć %.

Taki system jest już wprowadzony od bardzo dawna. Teraz dodali tylko parasolki przy nickach. Sądzę, że jest to bardziej skierowane w stronę zwykłych użytkowników, niż bezpośrednio w stronę teamu, odnośnie systemu moderacyjnego, czyli dawania ostrzeżeń.

Jest to lekka aluzja, czy też podpowiedź, by userzerzy mpc forum przyjęli ciepło nowych i w razie czego służyli pomocą, a jak wiemy bardzo często w stronę świeżych użytkowników kierowane są pełne pogardy posty, czy też przyśmiewki.

Fajna idea. Good job.

Opublikowano

Jest to lekka aluzja, czy też podpowiedź, by userzerzy mpc forum przyjęli ciepło nowych i w razie czego służyli pomocą, a jak wiemy bardzo często w stronę świeżych użytkowników kierowane są pełne pogardy posty, czy też przyśmiewki.

To się nie zmieni, nawet jak będą wprowadzane parasolki (ba, nawet gorzej będzie). Społeczeństwa nie zmienisz.

Tak jak to już wcześniej powiedziałem. W pracy nie macie żadnego "parasola" ochronnego. Pracodawca (na MPC - moderatorzy) wymaga od ciebie znajomości regulaminu, szybkiej pracy. Gdy zrobisz coś nie tak dostajesz reprymendę lub ostrzeżenie. Nowi userzy powinni sami sobie poradzić w brutalnym świecie MPC(przebić się przez to parę osób, przechodzić na kolejne szczeble "kariery na MPC"). Oczywiście można im pomóc, ale nie tak, że wprowadzane są miesiące ochrony -_-

Tyle ode mnie

Opublikowano

Jako moderator chcesz karać każdego za każde przewinienie? No to widzę, że nie znasz idei tejże rangi :). Moderator to osoba, która ma również wskazywać dobrą ścieżkę, a nie tylko trzaskać % innym, bo nie na tym cała rzecz polega :).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

To wygląda tak jak by na przeczytanie reguaminu byo 30 dni....

- 5% warna

- za co?

- zlamaleś regulamin

- mam jeszcze 30dni na przeczytanie..... <3

.... -.-

W pełni się zgadzam. Dla mnie to bez sensu, ktoś specjalnie będzie spamił póki ma parasol ^^ Po to są regulaminy żeby je czytać.

Chyba nie rozumiecie tego systemu ;)

To nie jest tak ze przez 30 dni user nie może dostać warna tylko moderatorzy maja byc dla nich bardziej wyrozumiali ;)

Wiadomo jak bd spam to najpierw pw z informacja ze tak się nie robi a jeśli nie poskutkuje to warn bez względu czy ma parasol czy nie ;)

@top Bardzo dobry pomysł :)

Opublikowano

Tak jak to już wcześniej powiedziałem. W pracy nie macie żadnego "parasola" ochronnego. Pracodawca (na MPC - moderatorzy) wymaga od ciebie znajomości regulaminu, szybkiej pracy. Gdy zrobisz coś nie tak dostajesz reprymendę lub ostrzeżenie. Nowi userzy powinni sami sobie poradzić w brutalnym świecie MPC(przebić się przez to parę osób, przechodzić na kolejne szczeble "kariery na MPC"). Oczywiście można im pomóc, ale nie tak, że wprowadzane są miesiące ochrony -_-

Tyle ode mnie

1. Ranga Kid'a, Moderatora, GM'a czy Administratora to nie praca, bo nie dostajemy, za to pieniędzy i nie podpisywaliśmy żadnej umowy.

2. Jesteśmy tutaj z własnej woli i chęci pomocy innym.

3. Bez zmian na forum byłoby nudno.

4. Prawie każda zmiana, wybór nowych Moderatorów, GM'ów jest przez was krytykowana.

5. Nie potraficie docenić tego co macie i jakie możliwości daje wam to forum.

6. Przed powstaniem "parasolki" i tego tematu, Kokosz zapytał się co o tym myślimy. Większość była na tak.

7. Nie porównujcie świata wirtualnego ze światem realnym.

8. Każdy nowo zarejestrowany użytkownik automatycznie akceptuje regulamin czy będzie go przestrzegał to tylko i wyłącznie jego sprawa.

9. Parasolka nie chroni botów, spamerów, hejterów i innych osób nagminnie łamiących regulamin.

Mogę tak pisać w nieskończoność, ale mi się nie chce. Parasolka to bardzo dobry pomysł i może w przyszłości dzięki tej ochronie będziemy mieli wspaniałą ekipę, bo od samego początku uczymy użytkowników zasad panujących na forum. Zmieniłbym czas ochrony na 14 lub 21 dni (czyt. 2/3 tygodnie), bo miesiąc to troszkę za długo. Zadajcie sobie pytanie co jest lepsze dla forum i jego rozwoju: chronić nowych przez określony czas, uczyć zasad? Czy banować/warnować za głupie przewinienia takie jak odkopywanie starych tematów, odświeżanie przed upływem 24h, itd?

Z mojej strony to wszystko. Zapraszam do dalszej dyskusji ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...