Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się expić?

M4Sell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam ninje 54 lvl dagger.

Jest to Metin2 PL s6 Grymuar.

Mam 100kk.

Eq:

Ubranie Zabójcy +9 / kd defa +3

Fms +9 34 sr, 10 Diabłom, 4 Nieumarłym / kd potwora +3

Maska Kolcza +8
Czarna okrągła tarcza +7

Drewniana bransoleta +0 +1500 pz

Ebo +9

Drewniany naszyjnik +0 +500 pz

Skórzane buty +2 1500 pż

Posiadam także Pieczęć wilka wojennego 400h

Skille :

Wirujący sztylet M3

Trująca chmura M3

Zasadzka 17 / kupuje oz

PS: Wir już 15 raz z rzędu nie wbiło -.- podobnie z Trującą chmurą.

No i tu właśnie moje pytanie.

Czy przystopować expa i skupiać się na skillach/eq?

Bo w sumie skille mogę robić podczas expa, bo skilli do expa nie używam.

Ale.. Lepiej wy się wypowiedzcie

70489962284954469327.png

Opublikowano

Stwórz dropa i przełóż to EQ na np. Woja/Sure najlepiej wybierz WP'ka i nadrop itemów potem sprzedaj by zarobić na jubilerke z nieb.łez

W między czasie czytaj ku.

Opublikowano

Ja na twoim miejscu bym sprzedał fms i kupił koziki z umkami i drugie ze sr i nimi expił. Bo ninją najlepiej się expi z buta. Szkoda że skile tak nisko. Postaraj się wbić je na m7, eq z pż i jakiś buff. I możesz w v2 po dwie grupki jechać ;)

Opublikowano

A jubilerke z pż? +9?

najlepiej z pz :) możesz zrobić dropa jak hajda napisał ale też możesz sam dropić na metkach 50lvl albo na lorda na kamole ;0 jest tez czasochłonny sposób łowienie ryb ale raczej opłacalny

Opublikowano

Exp ale tylko w v1 wchodzi w gre, do 61 mozesz szobie tam siedzieć, dokończ pamiętniki, ogarnij tą zasadzkę i załatw sobie bufa i wtedy do v2 mozesz iść :)

No i tak jak kolega up pisał zrób dropka koniecznie i podkęć eq. Ja bym sie nie pchał w niebieskie łzy, minimum to zmienić naszyjnik na 1500 PŻ, reszta według Twojego uznania :)

Beztytuu2_xqrqehn.jpg

Opublikowano

Ładnie opisałeś.. :)

EQ w miare :)

Ja na Twoim miejscu zatrzymałbym się z EXP-em ponieważ teraz jest "moda" na nisko lv. koxów.

Robiłbym skille, KU na DAGGERA sa w miare tanie dobił je do G i dopiero zaczął expić do 75 lv.

Co sie za tym kryje ? - Na pewno przyjemniejszy EXP w v2 z buta :)

Gdy Ci sie nudzi EXP sobie buffa dobrze chociaż do 35lv żeby mial 2x M Blogoslawienstwo i Pomoc pod zadnym pozorem nie rob Odbicia ! Ale najlepiej zeby miał 39 i zebys sie z nim ozenil (roznica 15lv)

Druga rada masz fajnego FMS, bizu z HP na maly lv i co wazniejsze Wilka nie musisz robic Boja !

Mozesz isc do m2 na metiny wystarczy Ci tygrysia +6 i 5-kątna +7 a z dobrym buffem nawet na metiny cienia do "Doliny Orkow"

PS: Dziekuje ze, grasz ninja Kocham ta klase postaci *_*

Opublikowano

Ok ; D Dzięki. Zostanę jednak przy fms'ie i przy wilku ; p Tymczasowo stop expa dopóki skille na m7/g1 nie będę miał. Podrasuje eq. Zrobię dropa. Ale czy właśnie pchać się w niebiańskie biżu ?

@ edit

Zapomniałem dopytać, zrobię woja bodego, do dropa.

Który lvl mam mu wbić i iść na drop w m2? I co z nich takiego cennego dropi? ; p

70489962284954469327.png

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszy drop z metków i mobów jest na 21lv. Możesz chodzić na m3, małpy, metki i wszędzie będzie Ci dropić :)

Jedyny minus że trzeba na nogach chasać <_< ale jak masz zamiar tylko na metki to na 35lv stanij aura + berek zrób boja no i to by było na tyle :)

Beztytuu2_xqrqehn.jpg

Opublikowano

35 lv dropa ..

Najczesciej Ksiegi UM zawsze mozesz dropnac sobie na ninje bez wydawania pieniedzy badz dropic i sprzedawac np. Taka Aura troszke juz zarobisz z lrofesjonalnym ekwipunkiem i buffem ze skillami na P chodzilem na lorda malp gdzie dropilem mase kamykow duchowych :)

Opublikowano

Jak dasz rade metka 35 ubić jakimś scyzorykiem +6 to tak. Ale polecam ci 25 wbić i kose wziąć, drop się zmieni. Jak ci się chce to nawet 30 i ribka jakiegoś :)

Opublikowano

Po co inwestowac tracic yang na ribki, kosy, banany, pomarancze skoro ma fms z dosc pozadnymi sr 34 wystarcza by na 30 lv + wilk ubijac metki na poziom 35.. Tu nie liczy sie ekwipunek lecz checi i zapal.. :)

Ja w Ciebie wierze kolego ksztalc i umacniaj ta ninje bo to jest jedna z najlepszych klas w Metin2 jeszcze Dagfer <3

Opublikowano

Wbij te wszystkie skille na M6 lub wyżej i wbij ten 70 lvl. Jak już to zrobisz to skup się na skillach na minimum G1 i lepszym ekwipunku - do tego przyda Ci się jakiś drop lub fishbot. Możesz też na razie chodzić na Lorda Małp (54 lvl to ostatni poziom na dobry drop kamyków).

Mam wolnego woja body 34 lvl. jakby eq sie przełożyło to dał by radę na metkach 45 lvl?

Wbij 35 lvl, weź wierzchowca i poleć na Metiny Zazdrości w M2 lub Metiny na 40 lvl po Kamienie Duchowe.

Opublikowano

45lv to nie ogarniesz, bo wątpię, że zrobisz na tym bodziaku 300defa+. Na metki 35lv i 40lv wystarczy lajtowo to co masz z hp i zrób sobie tygre, bojową, tradycyjny+6 :)

Up: KidMod Metina i nie wie, że z metków 40lv nie dropią kamole ?

1361879167-U286162.png

O to moja galeria z tekstami: http://www.mpcforum.pl/topic/872257-troch-rapu-dla-dobrych-chopakw-art-pleniawek/

Postaram się jak najczęściej wrzucać nowe teksty ;)

Opublikowano

Kamienie Duchowe dropia tylko z Metinów 50+ i z Bossów.

Raczej radze Ci wbic 35 lv i zrobić 2x Skille na M typu Aura i Berserk !

Coś Ci się pomyliło kolego :) Kamyki dropią z metkóę +40lv włącznie :)

Beztytuu2_xqrqehn.jpg

Opublikowano

Mam wolnego woja body 34 lvl. jakby eq sie przełożyło to dał by radę na metkach 45 lvl?

Wbij przynajmniej 35 lvl i zrób boja. Z dobrym eq i buffem możesz próbować.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Zrób bodziaka 35 poziom i klep metki w M2 i na pustyni. W tym czasie wbij skile na G i gdy już stwierdzisz, że jesteś gotowy, leć z expem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...