Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Server Pandashan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się spytać o niedawno powstały i chyba jak narazie jedyny server prywatny world of warcraft mists of pandaria o nazwie Pandashan a chodzi mi dokładnie o to czy warto jest na nim grać , czy administracja ciągle naprawia bugi czy poprostu olewają to i czy serwer ma jakąś przyszłość bo znam pare serwerów które zaczynały jak ten około 3lat temu i do tej pory istnieją i mają bardzo dobre opinie. Z góry dzięki za odp :)

Opublikowano

Mam na tym serwerze wara 90 lvl. Bugi są naprawiane, co jakiś czas dodają kolejne fixy. Z tego co pisał jeden z dev mają tam podział na grupy, jedni się zajmują spellami, inni dung itp. Sporo ludzi, przynajmniej jak się trafi to parę rbg pod rząd jedziemy. Oczywiście jest on nadal bardzo pobugowny. Sporo rzeczy nie działa.

Opublikowano

albo robią mega update i czekaja az skoncza jakis % naprawiac i dopiero wtedy wprowadza albo maja ten serv w du.ie. na ich forum widze ze naprawili jednego buga 16 lutego. gralem priestem mam 45 lvl a tam jak widze zaden talent mi nie dziala narazie. wróce tam jak cokolwiek bedzie dzialac

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Proszę bardzo o pomoc. Zacząłem gre na tym serwerze. Gram pandą i padłem na pewnym q i nie mam możliwości odrodzenia się tak jakbym wisiał w powietrzu proszę o szybką odp. Z góry dziękuje;/

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam , chciałbym powiedzieć kilka słów na temat tego serwera "pandashan" i ostrzec ludzi przed strata czasu na niego.

Na serwerze pograłem trochę miałem 90 lvl zdobyłem przyzwoite eq ubrany byłem dość mocno .

pve na pandashanie nie istnieje pvp to totalna bzdura warriory bija cie brustem po 90 k locki bija po 300k z chaos bolta i sa nie zniszczalne ogólnie to nie mam ochoty wypisywać tego co tam sie dzieję po prostu masakra .

ciągłe lagi sięgające do 1 s przy castowaniu . wszystko jest świetnie streszczone pod tym linkiem -> wkleje całego posta gdyż nie wiem czy administracja nie obrazi się za linki do innych stron nie jestem autorem tej wypowiedzi

PANDASHAN 

Chciałbym przedstawić wam serwer, który można śmiało polecic wszelkiego rodzaju masochistom, fetyszystom, osobom, które mają trochę nierówno pod kopułą myśląc o realnej grze tutaj lub po prostu graczom chcącym zobaczyć pandarię, a szkoda im hajsu na retaila. Ale zacznijmy od początku. Serwer zwie się Pandashan i jest to jeden z pierwszych privów pod ten dodatek. Składa się z 4 realmów, które niczym się od siebie nie różnią pod względem technicznym, jednak 2 z nich są miedzynarodowe, 1 hiszpanski i ostatni dla ciot czyli francuzów(specjalnie ich odseparowali, bo francuzi mają w zwyczaju poddawać się w trakcie bg - często bez powodu co potrafi irytować :).

Generalnie rzecz mówiąc Pve tutaj to jakiś żart, rdf działa po swojemu - dodając do party ludzi z przedzialu 15-90(jak sie bierze random dung). O raidach się nie wypowiem, bo nawet nie chce mi się na tym trupie łazić na MV, jednak ktoś tam zawsze chodzi na te pseudo-skrypty. Co do działania talentów i spelli to mogę stwierdzić, że większość mniej wiecej działa. O ile talenty oraz spelle typu cc, obronne oraz buffy dzialają na zadowalajacym poziomie, to jednak dmg oraz healing spelli jest niewyważony u większości klas. Chaosy w pvp za 250-300k, Pyroblasty 150k, War robiący siekę taką ze ten z retaila to dno, huntera kill comandy biorace na 2 hity 1.gif Welcome to bugaland/ Do tego ten wieczny zje%%ny lag wynoszący 150-250ms z powodu lokalizacji serwera na Kostaryce X: powoduje lekki ból tylnej części ciała. Jednak z mojej obserwacji wynika, że niewiele rodaków oraz europejczyków innych nacji to zauważyło. Grając tu przygotujcie się na to, że hamburgery oraz latynosi mają 50ms co daje ogromną przewagę if u know what i mean. Społeczność tutaj to w większości mentalne dno, jednak gra tutaj też sporo fajnych ludzi z którymi można coś ugrać. Administracja ma wywalone jajca na wszystko oprócz dotacji czyli standard na prywatnych serwerach tego typu. Na ogólnych kanałach można bluźnić, wyzywać, wstawiać kawały o żydach, latynosach i murzynach, czasem jedynie ktoś dostanie bana jak już naprawdę da z siebie wszystko(albo po prostu jakiś gm przypadkiem lognąl i był świadkiem). Jak ktoś lubi trollować i czerpie przyjemność z robienia chaosu na kanałach ogólnych, to ten serwer jest mekką dla takich osób. Jest jednak na forum dział konfidencji, niektóre tematy tam są tak kosmicznie żenujące, że nie wiadomo czy śmiać się czy plakać nad stanem umysłu tych ludzi.

PvP

Jako, że gram tu od czasu do czasu rekreacyjnie to myślę, że mogę się wypowiedzieć na temat pvp na realmie Tharan'zu. Granie BG tutaj mniej więcej spełnia swoją rolę, czyli pozwala się odstresować po ciężkim dniu pracy, pozwala nacieszyć się wielkimi critami wchodzącymi w ciemną masę noobów, którzy służą na tym serwie jako żywe kukły (dosłownie). Grając po stronie Ally dostajemy praktycznie instant inva na bg co jak dla mnie jest plusem. Jednak na rozgrywkę rodem z AT czy innych spoko serwerów nie macie co liczyć. CC na BG tutaj to czysty przypadek, o graniu taktycznie czy nawet grze na czuja (typu dajemy heali w cc, bijemy dps) nie ma co liczyć. Tutaj wszystko jest dziełem przypadku( no chyba, że ma się premada). Teraz coś o arenach. Kilka miesięcy temu zrobiłem sobie holy puszkę, ubrałem green set od vendora z pandarii 1.gif i ruszyłem na areny, w między-czasie oczywiście farmiąc ity za honor. Skonczylo się tym, że wbijając 2k rata miałem na sobie jeszcze kilka partów green itów, a obiektywnie sam siebie oceniając jestem średnio-dobry jako pal. Czy to rat 1kczy 2k CC jest tutaj uzywane sporadycznie. jakieś 95% teamów tutaj idzie jedynie w burst, a wszelki przejaw myślenia na arenie to naprawdę coś rzadkiego tutaj. Wykorzystywanie LoS,filarów, kite'owanie, dispelowanie!, pozycjonowanie, kombinacje cc to na tym serwerze wiedza tajemna, którą znają nieliczni. Czasami zdarzało mi się nawet dostać serią wyzwisk(że jestem noobem i no-skilowcem) za to, że ...chowam się za kolumną i biedny przeciwnik nie był w stanie wycastować swojego chaos bolta. Zapewne wielu rodaków grających tutaj wie o co kaman. Naprawdę piszę to w pełni obiektywnie. 
Recepta na wbicie tutaj 2k rata+?
- keybindy
- macra na focus cc oraz kilka macr na odpałki oraz ułatwiające nam gry
- podstawowa wiedza na temat swojej oraz innych klas
- arena partner na mniej więcej podobnym poziomie
- komunikacja głosowa .... przydatna jednak i bez tego można tutaj sobie poradzić.
Tyle wystarczy by wbić tutaj nawet i 2500 tylko, że zasięg mmr jest tutaj ustawiony na chyba 50-150 xD to czekanie na arene na wyższych ratach trwa nawet 15+minut, by dostać te 2-5 rata. Przy 2400+-oczekiwanie mi się znudziło i postanowiłem zmienić klasę. Teamów w przedziale 1000-1900 jest masa, dopiero potem zaczynają się schody z tym coraz dłuższym czekaniem. Co do bugów na arenach to najbardziej upierdliwy jest hunter. Dziwnym trafem niektóre pety huntera mają tam powalony dmg. I tak nienaprawiony od pól roku krokodyl bije po 60k z normalnego ataku oraz 200k+ kill commanda. Administracja ma to gdzieś, twierdząc, ze pet został naprawiony xD. Obecnie hitem jest pająk i jego poison bijący do 100k z ticka doty. Uwalenie takich bugerów czasem jest problemem, jednak daje to pewną satysfakcję. Poziom PvP tutaj (oczywiscie ogólny) to dno i metr mułu.Mógłbym rozpisywać się na ten temat godzinami jednak ufam, że wyobraziliście sobie jaka sraka Was czeka wbijając tutaj.

Techniczne sprawy

4 realmy:

Rassharom - FR Hellscream - ES Taran'Zhu - International Elegon - International

Każdy ma takie same raty:

XP rates: x5
Quest rates: x5
Gold rates: x2
Drop rates: x5
Honor; 1x
profy: 1x

gospodarka serwera: Prawie jak w Polsce. 
ludnosc: 2500 wieczorem na każdym realmie
Polacy na Tharan'zu: bardzo dużo
dc: rzadko
lag: stały 150-250ms, czasami lagnie ponad 1k ms

Gildie na Tharan 'zu (w sprawie innych gildii, bądz edycji /pm me):

Army of Poland (A)(H) - masowa gildia pve/pvp dla Polaków. 
Guardians of Poland (H) - gildia pve/pvp dla Hordziaków z Polski.
Danse Macabre (A) - gildia o profilu tylko PvE.
JWN (H) - gildia o profilu PvP. 
Przymierze Krwi (A) - tzw ''social guild''

Jak widać gildii jest kilka do wyboru, każdy znajdzie coś dla siebie. Temat założyłem jedynie w celu informacyjnym dla osób szukających priva pod ten dodatek oraz przedstawienie realiów tego potworka. Jak wam się nudzi totalnie to śmiało możecie wbijać, jednak radziłbym Wam poczekać na jakiś rozsądny projekt Mop usytuowany w Europie jeśli myślicie o dłuższej grze na tym patchu.

http://pandashan.com - strona tego k***dołka

ps. Administracja wprowadziła opcję premium, czyli omijanie kolejek, 20%exp+ za jedyne 25pln na miesiąc 1.gif

ze wszystkim mogę się zgodzić natomiast ja chce wam opowiedziec swoją historie .

a wiec pograłem na tym serwie i mimo wielu bugów ciągle czekałem na nadchodzącego update z 5.0.5 do 5.4.2 (liczyłem na naprawe bugów pvp )

lecz moje czekania i nadzieje na spokojna i miła  grę uległy zniszczeniu w dniu ,w którym odnalazłem serwer http://pandashan.eu . jest to podróbka pandashana. Więc chciałem zaraportować administracji serwera ową zbrodnię ale przed tym wpadłem na pomysł napisania na wordzie o tym i napisałem " wtf http://pandashan.eu" :P ( wiem ze tego nie powinienem robić i mogłem to przemyślec ale problem zacznie sie puzniej:)

po 2 minutach dostałem banika oczywiście szok ban bez żadnego ostrzeżenia , i w duchy myślę za co za "wtf" chodz wszyscy tam przeklinają na wolrd chat ( o czym wspominał autor w poscie powyżej ) i po 6 minutowym namyśle zorientowałem sie ze odebrał to jako reklamę innego serwera a więc myślę no ok mogłem przemyśleć swoją super błyskotliwa wypowiedz na chacie przed napisaniem .

i to co najbardziej mnie zbulwersowało to:

No dostałem bana ale chciałem pomóc ,wiedz myślę sobie trzeba się odwołać.

moj 1 krok napisałem no pana na fb który prowadzi tam fanpage sam nie wiem dokładnie kim jest z początku myślałem ze to polski admin .

wyjaśniłem sytuację i dostałem odpowiedz na drugi dzień pan napisał ze postara sie pomuc i odyzka jak najprędzej moje konto to było 31 .

myśle to super zaczekam ( do pana z fb nic nie mam pewnie nic nie dalo sie zrobić z moją sprawą).ale pomyślałem ze napisze na forum odwołanie od bana a wiec zgonie z reulaminem forum : http://community.pandashan.com/index.php?/topic/647-ban-appeals/#entry3438 najpierw musiałem się dowiedzieć kto mnie zbanował w zwiąsku z czym napisałem do 2 osob do jednej 2 razy po czasie

i jak narazie administracja szanowna nie ma czasu na zajęcie sie moją sprawą bo zadna z tych osób mi nie odpisała mimo tego ze na forum sa online co jakiś czas . następna rzeczą która mnie irytuje to moj otwarty ticket od 1.kwietnia na postaci i innym koncie .specjalnie wchodziłem na tamtą postac aby skontaktować sie z gm i wyjaśnic sprawę , mimo open ticket'a prosiłem o poc gm na wolrd chacie i to nie jeden raz dostałem tylko odpowiedz taka żeby zrobić ticketa gdyż gm nie bd odpowiadać na wywoływanie ich na wolrd chacie. po tym jak napisałem ze moj ticket jest open juz 4 dni wywaliło mnie z serwera bo po prostu było dc serwerowe no i to tyle chciałem wam powiedziec kilka słów o postępowaniu administracji. 

moge dodać tylko ze przeglądając raporty do banów widziałem taki raport na  bg "Twin peak's"horda zaczęła bicali przed rozpoczęciem się bg oczywiście graczy z hordy dostali bana agm podziękował za raport , tylko ze zapomnieli dodać że to jest bug serwerowy który czasami otwiera bramy bg przed czasem wiem bo tam grałem no i chłopaki dostali bany za bugi serwerowe .

moja postać nie widnieję na liście osób zbanowanych więc nawet nie wiem na ile dostałem bana i za co.

podsumowując serwer jest do czterech liter wielkie lagi nie zbalansowane preje koksy locki to juz w ogóle  rogue bijący po 90 k .

ale atmosfera na serwerze jest fajna pewnie temu ze sa tam dwie polskie guildie hussaria i biało czerwoni czlonkami guildi sa super ludzie guildyjne ts itd.

obecnie polecam bardzo mocno http://pandawow.ru bardzo dobry serwer tylko ze ruski  swietne  bg działające maszyny i pojazdy na bg administracja poprawia bugi co chwila a najważniejsze to jest to ze nie ma lagow ra chodzi płynnie i miło więcej nie mogę powiedzieć bo dużo tam nie gram . zapraszam moj serwer x10 zapraszam polaków przydała by się polska guildia obecnie jestem w eng gm to polak i jest kilku w guildi jak ktoś bd chetny prosze pisac do mnie na fb(smieszne)  Kazik Bondaj https://www.facebook.com/kazik.bondaj

napeno coś wymyślimy z ory przepraszam za błędy stylistyczne i otro.. 

pozdrawiam :D

ps: pandashan elegon tam znajdziecie polaków jak zechcecie marnować czas

Opublikowano

Wystawiasz opinię o tym co było na 5.0.5...

A było tak bo pracowali nad 5.4

Teraz tych fixow jest wiecej niz na pandawow

Co do GMow.

Fakt, z ticketami in game sa problemy

Ale zabawne jest to ze jak napisalem na forum z prośba o pomoc in game to dostałem ją w 10 minut od napisania.

Jak kiedys odwolanie pisałem to wystarczylo kilka godzin

Opublikowano

Nie wiem czy jest ich więcej, prawda opinia była na 5.0.5 ale nie zmienia to faktu ze nadal serwer ma ogrom bugów i lagów lagi są takie jakie były .Co do bugów to po update widzę jak ciągle ludzie narzekają  a jedna postać jest tak zepsuta ze nie da się nią grać. Podobno mają to naprawić do końca tygodnia ale zobaczymy . co do pomocy na forum wczoraj zrobiłem nowego topica i podpiąłem się pod czyjegoś i zobaczymy ile poczekam na odpowiedz. Jak mocno się uprzesz to mogę na dowód wstawić sc z całej sprawy i tez mogę wstawić sc na którym db pokazany lag przy castowaniu . Ciekawy jestem na jakim serwerze grasz bo jak na Elegon to wiesz chyba o kogo chodzi. Pozdrawiam

ps: myślę że jestes panem on facebook

Opublikowano

Nie wiem czy jest ich więcej, prawda opinia była na 5.0.5 ale nie zmienia to faktu ze nadal serwer ma ogrom bugów i lagów lagi są takie jakie były .Co do bugów to po update widzę jak ciągle ludzie narzekają  a jedna postać jest tak zepsuta ze nie da się nią grać. Podobno mają to naprawić do końca tygodnia ale zobaczymy . co do pomocy na forum wczoraj zrobiłem nowego topica i podpiąłem się pod czyjegoś i zobaczymy ile poczekam na odpowiedz. Jak mocno się uprzesz to mogę na dowód wstawić sc z całej sprawy i tez mogę wstawić sc na którym db pokazany lag przy castowaniu . Ciekawy jestem na jakim serwerze grasz bo jak na Elegon to wiesz chyba o kogo chodzi. Pozdrawiam

ps: myślę że jestes panem on facebook

Owszem opinia była z 5.0.5 gdzie jak zgaduję poziom MSV wynosił 4/6 i były beznadziejnie oskryptowane.

Jednak w ostatnich miesiacach devi się ostro za PvE zabrali, MSV dostało mnóstwo fixów i działa tak w 80% blizzlike razem z trybem heroic, oskryptowali nawet ładnie 3 bossy w Heart of Fear i przez samego Shelby'ego całe Terrace of Endless Spring. Serwer ma nadal ogrom bugów ale on je dostaje w tempie tak po 15 fixów spelli na dzień, jak na serwery prywatne to naprawdę świetny wynik. Jeżeli chodzi o kontakt z GM'em to polecam w problemach in-game Inveric lub Quilaz a w kwestiach takich jak lagi lub bany Clonix'a, po kilku godzinach/minutach odpowiadaja, nawet mogę na dowód wstawiśc sc z pisania mu PM'a :)

Opublikowano

Nie zapominajmy ze patch 5.0.5 był na pandashan używany przez długi czas.Podczas mojej gry na pandashanie często pytałem się graczy mających długi staż na owym serwerze wiele osób mówiło ze na serwie przez rok nic się nie zmieniało , ludzie grali a ekipa nie mogła poprawić warrior buga ,który totalnie psuł cała grę .

Moje pytanie czy możecie zagwarantować ze po miesięcznej pracy ekipa nie zrobi se rocznego urlopu znowu ?

Co do pisania po gmach to już naprawdę nie mam ochoty pisać i starać się o odzyskanie konta na zalagowanym serwerze . Kiedyś byłem pierwszym który bronił serwer jak ktoś polecał inny itd, mało tego żeby ktoś z szanownej administracji pofatygował się i odpisał na moje prośby nawet negatywnie np. przepraszamy ale nie możemy panu odbanować konta ......, to pewnie zrobił bym nowe konto nową postać i zdotował bym serwer żeby kupić up lvl do max 90 . ale po takim traktowaniu ........

Teraz ciesze się ze mnie zbanowali gdyż gra na http://pandawow.ru jest o wiele przyjemniejsza z powodu braków lagów i lepiej działającym serwie (działa np bg Strand of the Ancients wraz z pojazdami http://www.youtube.com/watch?v=xA7D6ICkPDU )

mogę powiedzieć ze jedynym serwerem bez lagów u was jest test serwer chodzi po prostu bardzo ładnie (jak na takim poważnym serwerze test może lepiej chodzić jak main). co ja mogę więcej powiedzieć o tym serwie gdzie sie nie przeczyta  to negatyw a ja od siebie życzę wam powodzenia .

haha ktoś mi odpisał http://community.pandashan.com/index.php?/topic/19936-ban-no-helps/ normalnie ja w naszych urzędach . może źle napisałem coś po ang nie wiem .

Opublikowano

Nie zapominajmy ze patch 5.0.5 był na pandashan używany przez długi czas.Podczas mojej gry na pandashanie często pytałem się graczy mających długi staż na owym serwerze wiele osób mówiło ze na serwie przez rok nic się nie zmieniało , ludzie grali a ekipa nie mogła poprawić warrior buga ,który totalnie psuł cała grę .

Moje pytanie czy możecie zagwarantować ze po miesięcznej pracy ekipa nie zrobi se rocznego urlopu znowu ?

Co do pisania po gmach to już naprawdę nie mam ochoty pisać i starać się o odzyskanie konta na zalagowanym serwerze . Kiedyś byłem pierwszym który bronił serwer jak ktoś polecał inny itd, mało tego żeby ktoś z szanownej administracji pofatygował się i odpisał na moje prośby nawet negatywnie np. przepraszamy ale nie możemy panu odbanować konta ......, to pewnie zrobił bym nowe konto nową postać i zdotował bym serwer żeby kupić up lvl do max 90 . ale po takim traktowaniu ........

Teraz ciesze się ze mnie zbanowali gdyż gra na http://pandawow.ru jest o wiele przyjemniejsza z powodu braków lagów i lepiej działającym serwie (działa np bg Strand of the Ancients wraz z pojazdami http://www.youtube.com/watch?v=xA7D6ICkPDU )

mogę powiedzieć ze jedynym serwerem bez lagów u was jest test serwer chodzi po prostu bardzo ładnie (jak na takim poważnym serwerze test może lepiej chodzić jak main). co ja mogę więcej powiedzieć o tym serwie gdzie sie nie przeczyta  to negatyw a ja od siebie życzę wam powodzenia .

haha ktoś mi odpisał http://community.pandashan.com/index.php?/topic/19936-ban-no-helps/ normalnie ja w naszych urzędach . może źle napisałem coś po ang nie wiem .

Lagi masz? Na serwerze był właczony tryb debug który miał pomóc w naprawieniu przyczyn crashy i dc, ale już jest wyłaczony.

A na 5.0.5 po prostu był balans bardzo mały nawet na Blizzie i wielu bugów tam w zasadzie nie było.

A ekipa, przecież zawsze się może zdarzyć coś co spowolni tempo pracy jednego z nich, trzeba mieć nadzieję że tak nie będzie.

Bugi oczywiście na 5.0.5 były, bo od połowy października developerzy po prostu woleli się skupić na 5.4 niż na kontynuowaniu 5.0.5(ale mimo wszystko kilka fixów się pojawiło )

Opublikowano

ps. oczywiście open ticket o którym mówiłem

ja z chęcią bym pograł na pandashan bo graja tam naprawdę świetni ludzie . ale gra tu nie ma sensu .

żeby tu było tak ja mówisz brak lagów i mało błędów to zapłacił bym za up lvl i zrobił drugą postać ale to mija się z celem.

przez tyle ms to się dostaję contera i pupka sorry . to o czym sie wspominało np. jak shaman ma walnąć shocka jak ma takie lagi lub magus conter spela albo lock itd. 

pozdrawiam.

Opublikowano

Lagi były, są i będą na tym serwerze, nawet przy 500 online. Admini na stałe włączyli debuga Hertaos?

Niby teraz coś tam naprawiają, ale zobaczymy za 2-3 tygodnie czy nadal w takim tempie będą naprawiać błędy. 

Online marny, jakieś 1500 osób wieczorem - w tygodniu - (2500 player cap), ludzie mają juz wyrobioną opinię o tym serwerze i wątpię, by ludzie tutaj wrócili. Musieliby się nieźle napracować by tak się stało. 

BTW. Naprawili dimishing returns? Na 5.0.5 kompletnie nie działało. 

Opublikowano

Jesteście naprawdę jedynymi osobami które znam i które mają lagi, a znam takich grających aktywnie na Pandashanie bardzo dużo.

A jeżeli o potwierdzanie prawdy chodzi to Menddor chyba tam nawet nie gra :)

A lagi, naprawdę czasami nie wynikają z problemów z serwerem tylko z problemów z twoją łącznością internetową.

Opublikowano

Pograj casterem, popytaj ludzi i sam się przekonaj, że są tutaj lagi.

Gubisz się w swych kłamstwach. Raz mówisz, że to debug, a teraz że to wina naszego łącza. MOże jeszcze powiesz, że powyższy screenshot jest z innego serwera?

Po co mam grać na tym czymś, skoro znalazłem o niebo lepszy serwer? Wiele osób z pandashana się przeniosło. 

BTW. Znów pety zbugowane, uderzają po 300k w graczy. Naprawdę świetny jest ten serwer. Sprawdź sobie forum serwera, tutaj linku nie mogę wstawić (regulamin)

EDIT

Wszedłem teraz na serwer i sprawdziłem lagi. MS skacze od 70ms do nawet 1k. Jest odrobinę lepiej od mojej ostatniej wizyty na tym serwerze, ale nie powiedziałbym, że gra się komfortowo. Blink teleportuje z sekundowym opóźnieniem. Pobierz np Quartz i sam zobacz. 

Ciekawych rzeczy człowiek się dowiaduje z czatu w grze, np nie działają trenerzy, windy w orgri, niektórzy flymasterzy i wiele wiele innych. Tak, ten serwer jest lepszy niż PandaWoW, naprawdę.

Opublikowano

Jakie kłamstwa? :)

Niedawno napisali że jest włączony tryb debug co może być przyczyną lagów, wtedy padały pytania wielu osób dlaczego są lagi, ale nawet wtedy ja i spora ilośc osób ich nie miała, a jeżeli nawet po wyłączeniu tego trybu są osoby które mają lagi to to jest kwestia łącza internetowego.

A jak sobie patrzę na forum Pandawowa to sytyuacja jest chyba identyczna jak na Pandashanie, btw zrób sobie warlocka na Pandawowie i zobacz miniony..

Opublikowano

Tak tak, wszyscy mamy popsuty internet tylko na tym serwerze. Trollujesz, nic więcej. Pograj na pandashanie, bo widzę że dawno na nim nie grałeś. 

Na pandaWoW nie ma takich lagów, nie wiem kiedy ty grałeś. 

Ciekawe na ile im starczy zapału do naprawy błędów, których jest całe mnóstwo.

Na serwerze jest gold bug ;) Jaki? Nie wiem, ale są ludzie, którzy mają po kilka milionów golda, rozdają, a admini nic z tym nie robią. 

Ostatni mój post. Bywaj trollu.

Miłej gry tutaj życzę, normalnym ludziom odradzam gry tutaj.

@DOWN

A ten dalej swoje... jak nie debug, to że niby mój ten nawala... Przestań pisać brednie, bo tylko się ośmieszasz. Pogódź się wreszcie z tym, że serwer ma lagi. I nie, nie tylko ja, lub kilka osób je ma. Może tego nie zauważasz, nie wiem. 

PS: Pandashan, jak i PandaWoW mają swoje serwery we Francji. Różnicę w MS widać wyraźną. 

Sytyuacja jest prawie na pewno taka sama jak tu..  :)

No tak, przecież to jeden i ten sam serwer, nie wiedziałeś? 

Opublikowano

Zrób sobie traceroute do kilku miejsc, np do jakiegoś "słabego" serwera w warszawie i do "świetnego" amerykańskiego, własciwie niezależnie od tego jaki będziesz miał "super szybki internet 1gb/s" do tego amerykańskiego będzie dalej szło.

Nawet na Sunwellu ostatnimi czasy były problemy bo TP ma słabe drogi pakietów wykupione do niemiec i przez szwajcarię szło..

Sytyuacja jest prawie na pewno taka sama jak tu.. :)

http://community.pandashan.com/index.php?/topic/20149-crashes-lags-whats-happening/?view=getnewpost

Opublikowano

Hertaos tak zwany trolu i po co dalej oklamujesz ludzi i próbujesz na siłę wmówić że pandashan to dobry serwer. Pandashan to lipa serwer ma ogromne lagi ,ogrom bugów , dotacja na tym serwie jest strasznie droga ,gm nie zajmuja się problemami graczy, na mój problem dalej administracja nie znalazła czasu , gm wlepiają bany za błędy serwerowe , skill pvp jest bardzo niski , pvp utrudniają lagi ,bugi,.

Teraz wyobraźcie sobie huntera bm zbugowanego  , który śmieje się z was i wyzywa was od nobów jak was zabije(sorry za was) , to samo było z warriorami na patchu 5.0.5.

ja osobiście odchodziłem od pc wściekły .

co do lagów i bugów widzisz na screenie ms przy czarowaniu jest na czerwono ,a moja konwersacja potwierdza tylko to że wszyscy mają lagi a napewno większość.

(pamiętam jak grałem feralem na pandashanie i przy szczytach lagów nie mogłem bic trageta bo pisało ciągle że jest po za zasięgiem hehe wyobraźcie sobie to gonisz wciskasz jakis skill  a tu przez lagi nie możesz go udeżyc gdyż gość ucieka ciągle przez lagi 30% ciosów wchodzi  (oczywiście gram używając bindów. żebyś nie mógł powiedzieć ze jestem noobem który zatrzymuje się i wciska myszką skill .........a traget mi ucieka w tym czasie)

mówisz że moje łącze jest za słabe to ja wstawie następnego screena a co mi tam .

75416465996632329942.jpg

Może nie jest najleprze ale i nie najgorsze myślę ze 26 ms pozwala na granie bez lagów

a teraz coś na dokładkę wyskoczyło mi jak chciałem sie zalogować wczoraj by zrobić foto na dowód lagów, tylko nie chciało mi się już tego wrzucać ale proszę

50748473853939161499.jpg

Opublikowano

Mówię, traceroute zrób a nie test łącza do losowego serwera :)

Nie mówię że Pandashan to cudowny serwer, bo mnie osobiście też już lekko denerwuje to że admini robią mnóstwo obietnic i bardzo mało się z nich spełnia ale jeżeli jest coś co jest mało zgodne z faktami to staram się sprostować, czy to jest okłamywanie lub coś z tego gatunku?

I cóż, screena potwierdzającego że lagów nie ma jakoś wstawic nie bardzo mogę, bo w sumie się nie da, ale jak już mówiłem, jestem w gildii w której tak średnio 15 osób jest online, i bardzo rzadko są przypadki gdy nawet jedna osoba na lagi narzeka.

Opublikowano

Jakie ss'y mam zrobić? Z braku lagów? To najwyżej z wspomnianego tracerta mogę zrobić. Proszę...

http://s4.postimg.org/i3tw5pia5/bez_tytu_u3.png

Dla porównania tracert z tej strony: ping.eu/traceroute

1 static.121.168.4.46.clients.your-server.de 46.4.168.121 de 1.065 ms 1.130 ms 1.167 ms 2 hos-tr2.juniper1.rz13.hetzner.de 213.239.224.33   0.135 ms       hos-tr3.juniper2.rz13.hetzner.de 213.239.224.65   0.251 ms     hos-tr2.juniper1.rz13.hetzner.de 213.239.224.33   0.135 ms 3 core22.hetzner.de 213.239.245.121   0.243 ms       core21.hetzner.de 213.239.245.81   1.058 ms 1.059 ms 4 core4.hetzner.de 213.239.245.14   4.781 ms       core1.hetzner.de 213.239.245.177   4.818 ms 4.826 ms 5 juniper4.ffm.hetzner.de 213.239.245.1   4.825 ms       juniper1.ffm.hetzner.de 213.239.245.5   4.806 ms     juniper4.ffm.hetzner.de 213.239.245.1   4.825 ms 6 decix2.routers.ovh.net 80.81.193.209 de 5.228 ms * * 7 rbx-g1-a9.fr.eu 178.33.100.242 fr 16.916 ms 16.917 ms 16.266 ms 8 vac1-0-a9.fr.eu.vaccum 178.33.100.149 fr 14.318 ms 16.412 ms 16.273 ms 9 vac1-1-n7.fr.eu.firewall 178.33.100.152 fr 16.455 ms 16.277 ms 16.347 ms 10 vac1-2-n7.fr.eu 91.121.215.9 fr 16.907 ms 16.859 ms 16.937 ms 11 vac1-3-n7.fr.eu 91.121.215.13 fr 16.598 ms 16.475 ms 16.229 ms 12 ns6365838.ovh.net

Tracert się robi tak

cmd>tracert <IP>

czyli w tym przypadku

tracert 37.187.68.78

A jeżeli o gildię chodzi to Taran'zhu > Army of Poland

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...